Liza Minnelli - Η βασίλισσα του μιούζικαλ

Η τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη έγινε το 2010 στο Sex and the City 2

Παπασταύρου Λίντα
Liza Minnelli - Η βασίλισσα του μιούζικαλ

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Λάιζα Μινέλι, ηθοποιός και τραγουδίστρια κόρη της Τζούντι Γκάρλαντ και του σκηνοθέτη Βιτσέντε Μινέλι, γεννήθηκε στις 12/3/46 (ώρα 7:58) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Στο ωροσκόπιο της διακρίνονται όλα τα ...σημάδια μιας διασημότητας, αφού οι δείκτες που έχουν να κάνουν με την αναγνωρισιμότητα και τη διευρυμένη πρόσβαση στο κοινό είναι εξαιρετικά ενεργοί (η Δήμητρα στο 10ο οίκο σε τ-τετράγωνο με το Δία και τη Σελήνη). Η Μινέλι ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστων καλλιτεχνών που κατόρθωσαν να κερδίσουν και τα τέσσερα βραβεία «πρώτης γραμμής» (Toni, Emmy, Grammy και ένα Oskar πρώτου γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία Καμπαρέ το 1972).

liza_minnelli

Η Σελήνη στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον αστρικό Πλούτωνα και την ακμή του 4ου οίκου δείχνει εκτός των άλλων και τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας της, που την έβαλε από νωρίς στο χώρο της σόου μπιζ.

Όμως ο πλανήτης που έπαιξε τον πρωταρχικό ρόλο στην καλλιτεχνική της προδιάθεση είναι ο Ποσειδώνας. Ο «άρχοντας των τεχνών» σχηματίζει κύριες όψεις με τον αστρικό Ωροσκόπο, τον Ερμή και την Αφροδίτη (αντιθέσεις) αλλά και την αστρική Δήμητρα (τετράγωνο) η οποία μεταφέροντας τη δυναμική της από τον οίκο της καριέρας και των κεντρικών επιλογών χρωματίστηκε από τις ιδιότητες του.

Από μια πιο συμβατική οπτική θα μπορούσε να πει κανείς ότι και ο πλούσιος 12ος οίκος συνδέεται με την καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Μινέλι αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι σε συνδυασμό με τη σύνοδο Άρη-Κρόνου-Σελήνης, ο «φορτωμένος» 12ος οίκος ευθύνεται κυρίως για το πολύ πλούσιο ιστορικό της σε ατυχήματα, εγχειρήσεις και διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η εξάρτηση από διάφορες «ουσίες» (ακόμη μια Σελήνη στον Καρκίνο, που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον κανόνα...)

Στην προσωπική της ζωή η Μινέλι ...συναγωνίστηκε την επίσης Ιχθύ Λιζ Ταίηλορ, κάνοντας τέσσερις γάμους, με τη διαφορά ότι παρά τις προσπάθειες της δεν μπόρεσε να τεκνοποιήσει. Και σε αυτό το θέμα φαίνεται να εμπλέκεται ο 12ος οίκος, αφού ο Ήλιος ως κυβερνήτης του 5ου οίκου που σχετίζεται με τα παιδιά, σχηματίζει ένα ανοικτό τετράγωνο με τον Ουρανό, ενώ παράλληλα δέχεται άλλα δύο τετράγωνα από τον αστρικό Κρόνο και τον Άρη.

Ο πλούσιος 12ος οίκος βέβαια «ευθύνεται» και για το μακρύ ιστορικό συμμετοχής της Μινέλι σε φιλανθρωπικό έργο, με αιχμές την αντιμετώπιση του Aids και -φυσικά- τα παιδιά.

Η τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη έγινε το 2010 στο Sex and the City 2, ενώ φέτος την άνοιξη θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε cd η ερμηνεία της στο Broadway το 1974, με την προσθήκη τριών ακόμη τραγουδιών, που δεν υπήρχαν στην αρχική έκδοση βινυλίου (Live at Winter Garden).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved