Κριστίν Λαγκάρντ - Η γυναίκα των εκλείψεων

Η κυρία ΔΝΤ γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1956

Παπασταύρου Λίντα
Κριστίν Λαγκάρντ - Η γυναίκα των εκλείψεων



από τον Γιάννη Ριζόπουλο







Τώρα φταίω εγώ να χαμογελάσω με τις καταστροφολογίες που συνοδεύουν συνήθως τις εκλείψεις; Γιατί μπορεί μεν να δίνουν πολλούς τόνους παραπάνω στα αρνητικά αλλά το ίδιο ακριβώς κάνουν και στα θετικά, ιδίως επί προσωπικού.

Η κυρία ΔΝΤ γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1956 -είναι δηλαδή Αιγόκερως στο ζώδιο- αμέσως μετά από μια Ηλιακή έκλειψη (14/12/1955). Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη θητεία στο οικονομικό επιτελείο της Γαλλίας, αντικατέστησε τον Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ, ύστερα από τις γνωστές περιπέτειες του στο Σόφιτελ. Αυτό έγινε τον περασμένο Ιούλιο, πάλι μετά από μια Ηλιακή έκλειψη. Και λίαν προσφάτως μετά την Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου ντουμπλάρισε τις επιτυχίες της για το 2011, κερδίζοντας την Άγκελα Μέρκελ ως η γυναίκα της χρονιάς.

Φυσικά, θα πρέπει να δούμε αυτό το ...σερί σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη της, αφού είναι βέβαιο πως κάποιοι πλανήτες της παρέχουν ανελλιπώς ψήφο εμπιστοσύνης. Η ουσία φυσικά δεν αλλάζει και μάλιστα τα γεγονότα δείχνουν να συμφωνούν με την άποψη πως όσες ή όσοι γεννήθηκαν σε περίοδο εκλείψεων, έχουν τις καλύτερες στιγμές τους σε ανάλογες φάσεις. Ποιά είναι όμως τελικά τα ατού της Γαλλίδας Femme de lannee?


lagarde



Ως Αιγόκερως με τον Ωροσκόπο της στον Ταύρο, η κ Λαγκάρντ δείχνει ιδανική για ένα πόστο με οικονομικές ευθύνες. Επιπλέον, η σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Σκορπιό και τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της, δίνει ένα μέτρο για την χαλκέντερη προσωπικότητα της και την διά πυρός και σιδήρου πορεία της μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

Σε τετράγωνο με τον Κρόνο, η Σελήνη της στον Λέοντα συγκροτεί μαζί με τον Πλούτωνα και τον Δία, το έτερο και καθοριστικό σημείο αναφοράς του ωροσκοπίου της, θέτοντας κι αυτή με την σειρά της το αίτημα της συγχώνευσης και σύνθεσης εντελώς διαφορετικών τάσεων και αποκλίσεων, που έχουν ωστόσο την κοινή συνισταμένη της υπακοής σε συγκεκριμένους νόμους και κώδικες. Συνολικά ο χάρτης της δείχνει απίστευτη πειθαρχία ή για να το θέσω διαφορετικά, αν δεν την έχει θα της είναι αδύνατον να ...επιβιώσει! Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου...

Παρακάμπτοντας τα επί μέρους προσωπικά στοιχεία, που έχουν νόημα και σημασία μόνον στις ελεύθερες συνειδήσεις (όπως για παράδειγμα η Αφροδίτη και η Δήμητρα στον Υδροχόο), πάμε κατ’ ευθείαν στο «ψητό».

Είναι γνωστό πως για να αναρριχηθεί κάποιος στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας, θα πρέπει πρώτα να πάρει το οκ από αυτούς που κινούν τα νήματα. Κι εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι ο Πλούτωνας. Αυτός είναι που χρήζει τους εκλεκτούς των ισχυρών No 1. Χωρίς ενεργό Πλούτωνα -χωρίς δηλαδή την στοχευμένη στήριξη από πρόσωπα του παρασκηνίου- κανείς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης, πολύ περισσότερο σε ένα πόστο σαν αυτό του ΔΝΤ. Και η κ Λαγκάρντ έχοντας υπογράψει εδώ και καιρό αυτήν την «συμφωνία με τον διάβολο», ξέρει πως για όσο καιρό τηρεί το συμβόλαιο της, έχει καλυμμένα τα νώτα της από κάθε άποψη. Αντίθετα, αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσει να αυτονομηθεί, θα δει ξαφνικά να αποκαλύπτονται σκάνδαλα και μυστικά που θα την οδηγήσουν απ’ ευθείας στην πτώση.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνον εάν ο Ουρανός ή ο Δίας «πειράξουν» το ωροσκόπιο της, κάνοντας την να θεωρήσει ότι μπορεί να χειραφετηθεί από τους προστάτες της.

Δύσκολο να το πράξει με τέτοιο γενέθλιο χάρτη, ωστόσο μπορεί να προκύψει ως δίλημμα και μέλλει να δούμε πως θα την επηρεάσει κατ’ αρχάς η διέλευση του Δία από τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της, τον επόμενο χρόνο. Η «χαλάρωση» του Δία ενδέχεται να την εκθέσει σε κινδύνους, ανάλογους με αυτούς που αντιμετώπισε ο προκάτοχος της, ιδιαίτερα την περίοδο που ο επεκτατικός πλανήτης θα κάνει τις αντιθέσεις με τον Άρη και τον Κρόνο (περίπου τον Μάιο του 2012). Και αν η κ Λαγκάρντ «αμαρτήσει», αν δηλαδή θελήσει νε περάσει το δικό της, τότε ο Πλούτωνας που πλησιάζει τον Ήλιο της θα αλλάξει «ρότα» και από φανατικός υποστηρικτής θα γίνει ένας αδίστακτος πολέμιος.

Το σενάριο δεν είναι διόλου απίθανο, αφού ο «αιρετικός» του ζωδιακού, ο Ουρανός που στον γενέθλιο χάρτη της είναι γωνιακός, έχει δηλαδή κι αυτός «λόγο» στα δρώμενα, ετοιμάζεται να «πιάσει» τον Ήλιο της στον Αιγόκερω.

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα γίνεται πάνω στον Ήλιο της και το «στοίχημα» της κ Λαγκάρντ είναι πολύ μεγάλο, αφού στην ουσία καλείται να συμπράξει απόμ την θέση της στο δρομολογημένο «πλιάτσικο» σε βάρος των λαών, παρουσιάζοντας το ως μια σχεδόν ...θεάρεστη πράξη. Διαφορετικά, απειλείται με πλήρη εκμηδένιση του ρόλου της, με μόνη εναλλακτική λύση την δημιουργία ενός δεύτερου πανίσχυρου πόλου εξουσίας, που θα κοντράρει τους «παλαιούς». Αυτό όμως σημαίνει πόλεμο και όχι μόνον μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων. Πάντα ένα μεγάλο σχίσμα στα «υψηλά κλιμάκια» αποτυπώνεται και στα έθνη, τους λαούς και τον καθένα μας προσωπικά που αναγκάζεται να πάρει θέση ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των ισχυρών και των ακολούθων τους.

Η «ώρα της κρίσης» πλησιάζει λοιπόν και τον προσεχή Οκτώβριο η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό, σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό της, θα ενισχύσει τις πιέσεις γύρω από το «με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved