Φρανκ Σινάτρα - Αν έχεις Δία διάβαινε...

Ο Φρανκ Σινάτρα γεννήθηκε σαν σήμερα στις 12/12/1915 (ώρα 3:00) στο Hoboken του Νιου Τζέρσι
Παπασταύρου Λίντα
Φρανκ Σινάτρα - Αν έχεις Δία διάβαινε...

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο κατάλογος των καλλιτεχνών που «αποπέμφθηκαν» από την αμερικανική κοινή γνώμη εξ αιτίας των ηθικών παραπτωμάτων τους, δεν είναι δα και τόσο ...κοντός. Όμως σε άλλες περιπτώσεις η αυστηρότητα και η απόρριψη παρέμειναν μέχρι το τέλος και σε άλλες, ύστερα από Διά-βουλεύσεις είτε στους ουρανούς, είτε επί της γης, δόθηκαν πανηγυρικά «συγχωροχάρτια» και οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν στο ...άψε-σβήσε!

Ο Φρανκ Σινάτρα γεννήθηκε στις 12/12/1915 (ώρα 3:00) στο Hoboken του Νιου Τζέρσι και έμελλε να συμπεριληφθεί στην δεύτερη κατηγορία.

sinatra

Στις αρχές της δεκαετίας του 50 ο προικισμένος καλλιτέχνης, ύστερα από το δυναμικό «μπαμ» της δεκαετίας του 40, βρέθηκε περίπου στα... αζήτητα, εξ αιτίας της σχέσης του με πρόσωπα που συμμετείχαν στο οργανωμένο έγκλημα.

Το τ-τετράγωνο του Άρη με τον αστρικό Δία και τον αστρικό Ήλιο στο Σκορπιό είναι μάλλον ενδεικτικό όλων αυτών των «δραστηριοτήτων», ωστόσο το κλειδί στον «εύκολο δρόμο-κατήφορο» του Φρανκ αλλά και την θριαμβευτική ρεβάνς του ήταν από μόνο του το τετράγωνο Ήλιου-Δία.

Είναι ίσως γνωστή η «τυχοδιωκτική» φύση των Τοξοτών που έλκονται από τον πλούτο όπως οι πεταλούδες της νύχτας από το φως. Και με την ενίσχυση του -χαλαρής ηθικής- δυσαρμονικού Δία, ο Φρανκ Σινάτρα του ...έδωσε και κατάλαβε!

Όλη η ιστορία της παρακμής ξεκίνησε όταν ο προχωρημένος Άρης του Ηλιακού Τόξου έκανε τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα.

Ωστόσο, ο έντονος Δίας δεν τον άφησε παραπονεμένο για πολύ.

Το 1953 με τον προχωρημένο Δία να «πιάνει» την ακμή του 7ου οίκου του, το Όσκαρ που κέρδισε για τη συμμετοχή του στην ταινία «From Here to Eternity» -και σιγά μην έπαιρνε Όσκαρ, αν δεν είχαν «τακτοποιηθεί» οι υποθέσεις του- σήμανε και την πλήρη αναγέννηση του.

Με τον Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα διέπρεψε για 60 χρόνια στην αμερικάνικη και τη διεθνή μουσική σκηνή, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στην κολοσσιαία επιτυχία-αναγνώριση του, εκτός από τον Δία συνέβαλε και η γωνιακή Δήμητρα (στον 7ο οίκο) που ως ...συνήθως βοήθησε και με το παραπάνω στην ανάδειξη του Σινάτρα σε σούπερ σταρ του 20ου αιώνα.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει ακόμη η Αφροδίτη στον 3ο οίκο, που ήταν η κυρίως υπεύθυνη για τη μελωδική του φωνή. Η αντίθεση της με τον αστρικό Ποσειδώνα και το αστρικό Μεσουράνημα (κούκλος ήταν, στ’ αλήθεια!) φωτογραφίζει τις ερμηνευτικές δυνατότητες του Σινάτρα, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες από το τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με το Δία και τη σύνοδο της με τον Ήλιο και τον Ερμή.

Αλλά και η αντίθεση της με τον Κρόνο δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ανεξάρτητα με την «καλλιέργεια» που υπονοεί στην θετική της εκδοχή, ο Κρόνος «δούλεψε» στερητικά δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην «καταραμένη» περίοδο των αρχών της δεκαετίας του 50, όταν ο Σινάτρα δοκιμάστηκε από συνεχείς αιμορραγίες των φωνητικών του χορδών.

Τότε ο Κρόνος ήταν στο Ζυγό, στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου που έχει άμεση σχέση με θέματα υγείας αλλά και εργασίας.

Ο «φουριόζος» Άρης στον 10ο οίκο δεν πέρασε επίσης απαρατήρητος. Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Σινάτρα ήρθε σε ρήξη με πρόσωπα, ακόμη και ...χώρες (για παράδειγμα την Αυστραλία), εξ αιτίας της «ασυγκράτητης» συμπεριφοράς του.

Γενικότερα ήταν μανιοκαταθλιπτικός κάτι που αστρολογικά οφείλεται μάλλον στη συνδυασμένη ενέργεια των αντιθέσεων του Άρη με τη Σελήνη στους Ιχθύες και της Αφροδίτης με τον Κρόνο.

Η αντίθεση Σελήνης-Άρη, εκτός από την ειδική-έντονη σχέση με το γυναικείο φύλο, με την οποία συνδέεται, παραπέμπει και στα βιώματα των παιδικών του χρόνων από τις... ολίγον παράνομες δραστηριότητες της μητέρας του, της Ντόλι, που έλυνε κι έδενε στη γειτονιά. Η κ Σινάτρα είχε συλληφθεί επανειλημμένα για την «φάμπρικα εκτρώσεων» που λειτουργούσε στο σπίτι της.

Χωρίς-σημειωτέον-να δώσει ποτέ στο μικρό Φρανκ ούτε ένα σεντ...

Σίγουρα η σύνοδος της αστρικής Σελήνης με τον Ουρανό, συνέβαλε κατά πολύ σε όλα αυτά τα περιστατικά, αφού εκτός των άλλων συνδέει τα περιεχόμενα του 5ου οίκου (παιδιά) με εκείνα του 4ου (οικογένεια-μάνα).

Ο Φρανκ Σινάτρα έχοντας τη Σελήνη και το Δία στον 5ο οίκο, ήταν βέβαια... ακτύπητος σε σχέση με τη γοητεία που ασκούσε στο γυναικείο φύλο.

Τελικά παντρεύτηκε ...μόνον τέσσερεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Νάνσι Μπαρμπάτο.

Έφυγε χορτασμένος από τη ζωή στις 14/5/98, σε ηλικία 82 ετών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved