Αστρολογικό κους-κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό κους-κους

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew1.jpg


Bernice Bates – Θέση στο Guiness για τη γηραιότερη δασκάλα Yoga

Bernice-Bates

H Bernice Bates στα 91 της χρόνια, συγκλονίζει με την ευλυγισία και τα ανοίγματα της, κατακτώντας μια θέση στο βιβλίο Guiness, σαν τη γηραιότερη δασκάλα της Yoga.

Το εκπληκτικό είναι πως άρχισε να ασχολείται με τη Yoga στα 40 της χρόνια, προτρέποντας και άλλους μεγαλύτερους ανθρώπους να ασχοληθούν και να τη συναγωνιστούν.

Η συμπαθής γηραιά δασκάλα φαίνεται να έχει τεράστια αποθέματα βούλησης, ενέργειας και αντισυμβατικότητας, μέσα από το συναρπαστικό της ωροσκόπιο.

Η πολύ κλειστή σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Καρκίνο, σε σχεδόν ακριβέστατο εξάγωνο με τον Κρόνο, είναι ο αρχικός υπαινικτικός συνδυασμός, για την πορεία της. Η εξέλιξή της οφείλεται στην απόλυτη αφοσίωση σε ένα σκοπό, στην πειθαρχία και την πεποίθηση, πως ο χρόνος θα αποδείξει την αξία της προσπάθειας.

Η αυτό-έκφραση μέσω της συνόδου Ήλιου – Αφροδίτης και η σύνοδος με τον Πλούτωνα, δηλώνουν πως καλωσορίζει την πρόκληση, ενώ τίποτα δεν είναι αρκετό να σταθεί εμπόδιο στην πραγμάτωση του σκοπού της.

Η παθιασμένη σχέση της με τη Yoga έφερε τη μεταμόρφωση μέσα από την παραπάνω σύνοδο, ενώ το πρωτοποριακό και ενθουσιώδες τρίγωνο Ήλιου – Αφροδίτης – Ουρανού,

την κάνει να ερωτεύεται τη μοντέρνα επιθυμία της, οδηγώντας την στην κορύφωση.

Με την αντίθεση Κρόνου – Ουρανού και την παράλληλη συμμετοχή τους στις πιο πάνω καθοριστικές όψεις, κατέκτησε μια θέση μέσα από την αλλαγή που επιθυμούσε, καταλύοντας κάθε είδους δεσμεύσεις και όρια.

(30/6/1920 Ohio)

Karl Lagerfeld – Με άλλη μια εκκεντρική δήλωση

karl_lagerfeld

Ο διάσημος σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου Fendi και του γαλλικού οίκου Chanel, με τις εκκεντρικές εμφανίσεις και τις καυστικές δηλώσεις, εντυπωσίασε και πάλι με πρόσφατη δήλωσή του, μέσα από τη γερμανική του ιδιοσυγκρασία.
«Πιστεύω πως με το να ξοδεύουμε χρήματα επενδύοντας στη μόδα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ανθρώπους που έχουν οικονομική άνεση και δεν ξοδεύουν. Τους σιχαίνομαι».

Η οπτική αυτή μαζί με τόσες άλλες, οφείλονται στην αντίθεση Αφροδίτης – Ουρανού, με την Αφροδίτη στον άκρως καλλιτεχνικό και αισθητικό Ζυγό.

Η πνευματώδης χροιά αυτής της αντίθεσης σε συνδυασμό με την τριπλή σύνοδο Ήλιου – Ερμή – Ποσειδώνα στην Παρθένο, κάνει τον καγκελάριο της μόδας να εξειδικεύεται στον τεμαχισμό ιδεών, απόψεων, κριτικής και λογοπαιγνίων. Ο Ερμής του σε έξαρση και αστρολογικά και πραγματικά και η εμπλοκή του με τους υπόλοιπους πλανήτες, δίνει τον σαρκαστικό ιδεαλισμό του, που αναλύει τα πάντα.

Με τον Άρη στο Σκορπιό προσθέτει την απαραίτητη γι αυτόν σεξουαλικότητα στη μόδα, οδηγώντας τον να υποθέσει πως η Chanel, θα μισούσε το γεγονός πως κρατάει τον οίκο επίκαιρο, αφορίζοντας στην ουσία τις δικές της αυστηρές σχεδιαστικές προτιμήσεις.

Ο Lagerfeld διατηρεί μια τεράστια περιουσία με 5 σπίτια στο Παρίσι στον ίδιο δρόμο και ξοδεύει ανυπολόγιστα ποσά, σε οτιδήποτε μπορεί να προβάλλει τη μόδα.

(10/9/1933 Hamburg – Germany)



Mario Monti – Η υψηλή αποδοχή των Ιταλών προς το νέο πρωθυπουργό τους

monti_mario

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας με την ιδιότητα του οικονομολόγου και την ταμπέλα του τεχνοκράτη, σημειώνει ρεκόρ δημοτικότητας, με 8 στους 10 Ιταλούς να εκφράζουν θετική γνώμη γι' αυτόν. Οι δημοσκοπήσεις σε ιταλικές εφημερίδες ανεβάζουν καθημερινά τη δημοτικότητά του, αφού οι Ιταλοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο πρόσωπό του ώστε να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο, που μαστίζει τη χώρα. Αφήνοντας πίσω τις εκκεντρικές παραχωρήσεις σε Τσιτσιολίνες και πρωθυπουργούς τύπου Berlusconi, καταφεύγουν σε πιο αξιόπιστες και συντηρητικές προτιμήσεις.

Ο Mario Monti σαν Ιχθύς με αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα στον άξονα 1ου – 7ου δείχνει σαφείς ειρηνοποιούς διαθέσεις με ευγενικές εξιδανικεύσεις, που δυσκολεύουν εκ πρώτης όψεως τις σκληρές διαπραγματεύσεις που χρειάζεται να κάνει. Η Σελήνη στο Λέοντα παίρνει τις καταστάσεις επάνω της με φυσική τόλμη, αλλά το τετράγωνο με τον Ουρανό κυβερνήτη του ωροσκόπου, δημιουργεί εναλλασσόμενες προθέσεις, που εύκολα αμαυρώνουν την υπόσταση.

Η σημαντική αντίθεση Άρη – Πλούτωνα με τον Άρη στον Υδροχόο στον 12ο οίκο, είναι καθοριστική για τις πολιτικές κατευθύνσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, εφόσον ο πρωτοποριακός του Άρης, διψά για εξουσία και δράση, αλλά εμπλέκεται σε πολλές παρασκηνιακές καταστάσεις καθόλου ωφέλιμες για τον ίδιο, αλλά και για το μέλλον της χώρας. Ωστόσο πρόκειται για έναν έξυπνο και αποτελεσματικό άνθρωπο, ποντάροντας πολλά στο τρίγωνο Ερμή – Δία, με το Δία να κυβερνά το μεσουράνημα, δίνοντας ηθικές προθέσεις και διάκριση, στον συστηματικό και ικανό Ιχθυακό Ερμή.

(19/3/1943 5.30am Varese, Italy)

Τρύφωνας Σαμαράς – Αν έχεις τύχη διάβαινε και θεατρικό περπάτα

samaras

Ο πολυσυζητημένος διάσημος κομμωτής, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει τις τηλεοπτικές μας οθόνες με την παρουσία του, συμμετέχοντας στο Wipe Out, στο Dancing with the Stars, και φέτος στο Fab5 και το Blackout, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο.

Η αναγνωρισιμότητά υπέκυψε σε άλλο ένα δέλεαρ αυτό του Γιώργου Βάλαρη, για τη θεατρική παράσταση «Οι απελπισμένοι» στο θέατρο «Αθηνά» σε ένα ρόλο, τον οποίο πέρσι ερμήνευε ο Νίκος Μουτσινάς. Συμπρωταγωνίστριά του θα είναι και η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, στο ρόλο που το καλοκαίρι ενσάρκωνε η Αθηνά Οικονομάκου. Ο ίδιος με το γνωστό ενθουσιώδες χαμόγελο, παραδέχεται πως δεν θεωρεί τον εαυτό του ηθοποιό, αλλά μάλλον θεωρεί πως αφού του δίνεται η ευκαιρία, γιατί να μην ικανοποιήσει άλλο ένα απωθημένο του.

Πολλά τα απωθημένα του Τρύφωνα και πώς να μην είναι, για έναν Καρκίνο με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στο Λέοντα. Φτάνει όμως μόνο αυτό για να μπορεί κάποιος να εμφανίζεται καταιγιστικά σαρώνοντας την αποδοχή και τη συμπάθεια και του κοινού;

Στην περίπτωσή του Ήλιος και Δίας στο μεσουράνημα (10ος οίκος της καριέρας και της καταξίωσης) είναι η πρώτη ένδειξη της δημοφιλούς και επιτυχημένης εικόνας του.

Η Σελήνη κυβερνήτης του μεσουρανήματος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και το τρίγωνο του Ποσειδώνα με Ήλιο και Ερμή στο μεσουράνημα, ξεδιπλώνουν την πολυτάλαντη φύση του επικοινωνώντας την μέσα από τα τετράγωνα του Άρη με Ήλιο και Ερμή, σαν αστείρευτη ενεργειακή δεξαμενή. Η θεατρικότητα που τον διακατέχει αποτυπώνεται σε οτιδήποτε κάνει και η ανάγκη του για αποδοχή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μέσα από το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου με το οποίο πασχίζει να κατακτήσει τα όνειρά του. Η αναμενόμενη επιτυχία του στο θέατρο θα έρθει μέσα από την ανταπόκρισή του στο εκάστοτε περιβάλλον, που είναι άμεση, διαισθητική και διορατική. Keep walking…

(10/7 Athens)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved