Κοσμικό Ημερολόγιο, 17 Ιανουαρίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε
Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο, 17 Ιανουαρίου



από την Κατερίνα Σαλωνίκη



saloniki2


helio_3

Αστρόπλοιο Γη

Sidereal Time 19ω 44΄ 17΄΄

Julian Day 40559

Ηλιοκεντρική θέση, 26ο 25΄ του Καρκίνου

nega

Αθηναΐς Νέγκα – Όχι άλλες νοσηλεύτριες της τέχνης

Την ζήσαμε από κοντά σαν κριτή στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Just the 2 of us» σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι κόντρες της με δύο τουλάχιστον διαγωνιζόμενους, έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη, επηρέασαν τους υπόλοιπους, αλλά και το κοινό.

Η κατ’ εξακολούθηση δηκτική στάση της συνεχίζει να διχάζει, αφού δεν διστάζει να ειρωνεύεται ό, τι και όποιον θεωρεί, πως δεν διαθέτει τη δική της ποιοτική υπόσταση. Το πρόσφατο συμβάν με το καρφί στον Γρηγόρη Αρναούτογλου που τόλμησε να πει πως του αρέσει να ακούει τελευταία το My way του Sinatra τόσο, που θα ήθελε να ακουστεί και στη κηδεία του, ήταν άλλο ένα επιβαρυντικό ψεγάδι στο κατά τα άλλα επιμελημένο πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα δήλωσε σε συνέντευξή της στο TIVO της εβδομάδας πως «μερικοί μακαρίτες το ζητάνε και πριν γίνουν μακαρίτες. Λένε να παίξει το "Μy way" να το ακούω από το φέρετρο να γουστάρω». Όλα αυτά κατόπιν της εμφάνισής της στην εορταστική εκπομπή του «money drop», στην οποία οι αβρότητες έδιναν και έπαιρναν.

Το γεγονός πως γεννήθηκε μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους καύσωνες που γνώρισε η χώρα μας (30/8/1974), δεν σημαίνει πως μπορεί να εκδηλώνει τις εξάψεις της αδιακρίτως. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός διαθέτει ένα ακριβέστατο τρίγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα το οποίο βεβαιώνει την καλλιέργεια και τον ιδεαλισμό της, καθώς και την καλλιτεχνική της ευμάρεια, αλλά η σύνοδος Ερμή – Άρη στην Παρθένο σε αντίθεση με Δία, περιγράφει την αιχμηρή της γλώσσα και τον τρόπο κριτικής που ασκεί, πέραν της ενασχόλησής της με τον γραπτό λόγο, και την ποιητική έκφραση.

Η υπερβολή έγκειται στο γεγονός πως βάζει τον εαυτό της συχνά σε ένα εριστικό αδιέξοδο. Το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα στη δουλειά της και την τάση της να αναλύει τις λεπτομέρειες, χωρίς παράλληλα να απαλλάσσεται από την παγίδα της αυστηρότητας και του δογματισμού. Με την Αφροδίτη στο Λέοντα και τη Σελήνη στον Υδροχόο, είναι δύσκολο να τιθασεύει τους τόνους, αλλά και προφανώς απαραίτητο.

avril

Avril Lavigne – Ευτυχώς δεν υπάρχει μόνο η Lady Gaga

Κυκλοφόρησε στις 12/1 το νέο single της πανέμορφης Καναδής τραγουδίστριας με την πικάντικη χαρακτηριστική φωνή και τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει το στάδιο του ενθουσιασμού και προχωρά ραγδαία για άλλη μία παραμονή στα charts. «What the hell» ο τίτλος και αν το προηγούμενο «girlfriend» έφερε αναστάτωση, το καινούργιο αναμένεται να φέρει παροξυσμό.

Η 24χρονη Καναδή είναι Ζυγός (27/9/1984) με σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Σκορπιό, κάτι που καθιερώνει εξ ορισμού την παρουσία της, την οποία φροντίζει να κάνει εντονότερη η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο, με τον Κρόνο επίσης εκεί να εποπτεύει καθοριστικά.

Η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα στον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Ερμή από την Παρθένο, την εντάσσει στην τέχνη με ιδιόμορφο τρόπο και η ενεργητικότητα που εκπέμπει από τη μία, χρειάζεται γερούς χειρισμούς για να μην συγκρουστεί με την εξαπάτηση του δήθεν και του επιτηδευμένου από την άλλη, η οποία συναντάται σωρηδόν, στους μουσικούς καιρούς που διανύουμε. Καλή της συνέχεια και μακριά από στιλιστικές ….. ωμότητες.

scarlett

Scarlett Johanson – Ομορφιά και χλιδή, σαν μια καταξιωμένη σαμπάνια

Κυκλοφόρησαν μέσα στην εβδομάδα οι νέες φωτογραφίες της ηθοποιού – καλλονής για τη νέα διαφήμιση της σαμπάνιας «Moet & Chandon».

Η Johanson έχει υπογράψει συμβόλαιο από το 2009 για να διαφημίσει την πασίγνωστη σαμπάνια, αλλά οι τωρινές φωτογραφίες είναι πραγματικά ανεπανάληπτες. Με μία γαλάζια τουαλέτα μοναδικής αισθητικής, που αφήνει ακάλυπτο το ένα της πόδι, κρατάει το μπουκάλι σε φόντο αυτοκρατορικής χλιδής. Η Δανέζικη καταγωγή της διαπρέπει μέσα από το τεράστιο χαμόγελο του κατακόκκινου κραγιόν, χωρίς ουδεμία υπερβολή και μακριά από σεξιστικά υπονοούμενα.

Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει αυτό, μια και η Johanson σαν Τοξότης (22/11/1984) με ωροσκόπο Τοξότη, Ερμή και Ουρανό στον Τοξότη στον 1ο οίκο, δεν υποκύπτει εύκολα στα Κίρκεια καλέσματα της Σελήνης στον Σκορπιό, (βοηθά και η σύνοδος του Κρόνου σε αυτό), επιλέγοντας να παραμένει ταλαντούχα και επιτυχημένη χωρίς μάταιες παραπεμπτικές προσθήκες, αρκούμενη στην καλοτυχία της συνόδου Αφροδίτης – Δία στον 2ο οίκο της.

MCDTOUR_EC033_H

Σινέ-βλεφαρίσματα: The tourist

Νέα ταινία για δύο διάσημους ηθοποιούς προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 13/1, περιπλέκοντας ένα ειδύλλιο ανάμεσα στην Angelina Jolie και τον Johnny Depp. Σκηνοθετεί ο Florian Henckel von Donnersmarck μετά το εξαιρετικό “The lives of others”.

Οι συμπρωταγωνιστές είναι και οι δύο Δίδυμοι με τις Σελήνες τους σε ακριβέστατο τετράγωνο και τον Δία του ενός σε σύνοδο με τον Δία του άλλου. Με τον Depp να έχει αγκαλιάσει το ωροσκόπιο της Jolie σαν νεογέννητο σε κουβέρτα, αλλά και μια σειρά συναστριακών βρυχηθμών, μας κάνουν να πιστεύουμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν ο στόχος είναι η επιτυχία. Μια ταινία που θα συζητηθεί πολύ.

modinos

Τζον Μοδινός – Έφυγε ο βαρύτονος και αιώνιος νέος της τέχνης

Έφυγε το πρωί της 11/1 ο διεθνούς φήμης Κύπριος λυρικός ερμηνευτής,

μετά από δίμηνη ταλαιπωρία με απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια.

Πολυβραβευμένος, με σπουδαίες μουσικές σπουδές, καθηγητής πανεπιστημίου, με αξιοθαύμαστη ευχέρεια στις ξένες γλώσσες, φιλάνθρωπος, και με αστείρευτο χιούμορ.

Κουβαλώντας τη χαρά της ζωής, δεν δίστασε να ανέβει στα 81 του χρόνια τα σκαλιά του δημαρχείου, έχοντας δίπλα του την κατά 49 χρόνια μικρότερή του, Ρουμάνα σοπράνο Ροξάνα Τσετάλι, μετά από 2 γάμους από σφοδρό έρωτα και ένα μονάκριβο γιο.

Ένας ευγενής και διάφανος χαρακτήρας, μποέμ και πολιτισμένος.

Ο Ήλιος του στους Διδύμους (25//5/1927) σε σύνοδο με Ερμή ισχυροποιούσε τη νοητική του οξύτητα και το εξάγωνο με τον Ουρανό τον έκανε να ξεχωρίζει μέσα από την αντισυμβατική του εικόνα και το ευρύ πνεύμα του, με το άγρυπνο μάτι του Δία να δίνει τις πάσες στα πολλά του χαρίσματα.

Η παράλληλη αντίθεση Ήλιου – Ερμή με τον Κρόνο δεν του χάρισε τίποτα χωρίς μόχθο, προχωρώντας με σύνεση και πειθαρχία, καθιερώνοντας σιγά – σιγά την παρουσία του.

Η ακριβής σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Καρκίνο σφράγισε το πάθος του για την τέχνη και τον έρωτα, σε συνδυασμό με τη Σελήνη στους Ιχθείς, που μεταμόρφωνε έναν φιλελεύθερο και ασυμβίβαστο περιπλανώμενο, σε ρομαντικό αφοσιωμένο ιππότη.

Καλό του ταξίδι.

psinakis

Ηλίας Ψινάκης – Παραιτήθηκε από το low profile μιας low Eurovision

Ο πολυσυζητημένος manager, τηλεοπτικός show man και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων δήλωσε χθες 15/1 πως παραιτείται από manager του υποψηφίου Θεοχάρη Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε αίτηση επανεξέτασης για τη συμμετοχή του στο φετινό διαγωνισμό.

Μετά το σάλο που έγινε κατόπιν της απόρριψής του από την ΕΡΤ, ο Ψινάκης θεωρεί πως ο ίδιος είναι το πρόβλημα, απαλλάσσοντας τον Θεοχάρη από αυτό το εμπόδιο και τον εαυτό του, από το low profile που δεν θέλει να ακολουθήσει.

Σαν Κριός (8/4/1958) με Σελήνη στον Τοξότη μπορεί να πετάει εύκολα από πάνω του κάθε συντηρητική χροιά, ενώ με το εξάγωνο Ερμή – Αφροδίτης και το ακριβέστατο τρίγωνο Ερμή – Πλούτωνα, μπορεί και να δικαιολογεί αφοπλιστικά το γιατί. Με την αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα αφήνει αξέχαστες και παραστατικές περιγραφές, που το εξάγωνο Ήλιου – Άρη τις κάνουν παρακαταθήκη ισχυρής θέλησης και συνεχούς προβολής. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved