Νάντια Κομανέτσι-Το απόλυτο άριστα

Μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ, η ενόργανη γυμναστική δεν ήταν παρά ένα ακόμη άθλημα. Ύστερα όμως από την εμφάνιση της Νάντιας Κομανέτσι έγινε ...μαγεία!

Νάντια Κομανέτσι-Το απόλυτο άριστα

Η Nadia Comaneci ήταν η αθλήτρια που κέρδισε το πρώτο «10άρι» στην ιστορία των αγώνων, αλλάζοντας άρδην και την εξέλιξη του αθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ηλεκτρονικοί πίνακες με τις βαθμολογίες των κριτών δεν είχαν την υποδομή ώστε να «χωρέσουν» τόσα 10άρια, γι αυτό και η Νάντια Κομανέτσι βαθμολογήθηκε με ... 1,00 αντί για 10,00.

Δίκαια λοιπόν μπορούμε να αναφερόμαστε στην γυμναστική Προ και Μετά Κομανέτσι.

Το θαυμαστό κορίτσι γεννήθηκε σαν σήμερα στις 12/11/61 στην πόλη Gheorghe Gheorghiou της Ρουμανίας, στις 10:00 το πρωί.

Σκορπιός με Ωροσκόπο στον Τοξότη και την Σελήνη της στον Αιγόκερω ήταν σε θέση να αξιοποιήσει το ταλέντο της μέσα στα στενά πλαίσια της απόλυτης πειθαρχίας, που απαιτούσε το αγώνισμα της.

comaneci

Στο ωροσκόπιο της ξεχωρίζει βέβαια ο Άρης, που κάνει σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο αλλά και σύνοδο (ως αστρικός) με τον Ερμή και την Αφροδίτη στο 10ο οίκο.

Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να συγκεράσει την ομορφιά και τη χάρη με τις απαιτήσεις του «αθλητή» Άρη.

Αλλά και ο αστρικός Ποσειδώνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα δίνει μια καλλιτεχνική διάσταση στην παρουσία της.

Το ταλέντο και η επιτυχία της στηρίχθηκαν στο εξάγωνο του Άρη με το Δία, στη σύνοδο του αστρικού Δία με την τροπική Σελήνη στον 1ο οίκο και φυσικά στα τετράγωνα του Δία με τον Ερμή και την Αφροδίτη.

Η Νάντια Κομανέτσι εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 1981 και οκτώ χρόνια αργότερα λίγο πριν την πτώση του Τσαουσέσκου, κατάφερε να δραπετεύσει στις ΗΠΑ, μην αντέχοντας άλλο τις πιέσεις και τις απαγορεύσεις του καθεστώτος.

Σήμερα ζει στην Οκλαχόμα με το σύζυγο της (και πρώην αθλητή) Bart Conner.

Ο γάμος τους έγινε στο Βουκουρέστι με τιμές και τηλεοπτική κάλυψη σε Εθνικό δίκτυο.

Στις 3/6/2006, στις 10:26 απόκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Dylan Paul Conner.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved