Κρίστιαν Μπάρναρντ - Ζήτημα καρδιάς

Ο Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο πρώτος καρδιοχειρουργός που πέτυχε
Παπασταύρου Λίντα
Κρίστιαν Μπάρναρντ - Ζήτημα καρδιάς

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η ζωή μετά θάνατον και γενικότερα η μετενσάρκωση είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των Σκορπιών, οι οποίοι συνήθως το διαπραγματεύονται ή το διερευνούν φιλοσοφικά, αναζητώντας παντού τα σημάδια αυτής της ψυχικής συνέχειας. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι απαντήσεις δίνονται έμπρακτα στο κρεβάτι ενός χειρουργείου, εκεί όπου μετενσαρκώνονται οι ....καρδιές!

Ο Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο πρώτος καρδιοχειρουργός που πέτυχε να μεταμοσχεύσει μια καρδιά από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεννήθηκε στις 8/11/22 (ώρα 20:00) στο Beaufort West της Νότιας Αφρικής.

Στο ωροσκόπιο του υπάρχουν πάρα πολλοί δείκτες της ιατρικής του ιδιότητας.

Η επαναστατική συμβολή του στην ιατρική πρόοδο, οφείλει πολλά στον Ουρανό (στους Ιχθύες, σε σύνοδο με το Μεσουράνημα), που στην αστρική του εκδοχή σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα και τον τροπικό Ήλιο στον 6ο οίκο δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα για την δραστική συμβολή του στην χειρουργική. Το ίδιο σχήμα στην ζωή ενός «απλού» ανθρώπου σημαίνει συνήθως πολλούς ...μπελάδες αλλά στον χάρτη ενός χειρουργού (όπως αντίστοιχα ενός καλλιτέχνη) βρίσκει έδαφος για να αναπτύξει και να εφαρμόσει τις πιο δημιουργικές του διαστάσεις.

Η δυναμική του Ουρανού λειτούργησε και στις 12/3/1967, όταν επιτεύχθηκε η πρώτη μεταμόσχευση, με τον πλανήτη να σχηματίζει στον χάρτη της ημέρας μια αντίθεση με τον Ήλιο στους Ιχθύες και μια σύνοδο με τον Πλούτωνα στην Παρθένο.

Ο Ποσειδώνας, πάλι –άμεσα εμπλεκόμενος σε θεραπείες- εκτός από το τετράγωνο του με τον Ήλιο κάνει και μια αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα, περιστρέφοντας με την σειρά του το «μαγικό» καλειδοσκόπιο των ιατρικών εφαρμογών.

Η παρουσία της Έριδας στο 10ο οίκο, στους Ιχθύες σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό θεωρείται επίσης σημαντική, αφού ο μακρινός πλανήτης-νάνος δείχνει να συνδέεται άμεσα με την ιατρική επιστήμη.

Μάλιστα ως αστρική κάνει και αυτή σύνοδο με το τροπικό Μεσουράνημα.

barnard

Ο Άρης στον 9ο οίκο είχε τη δική του ιδιαίτερη συμβολή στην πορεία ζωής του Κρίστιαν Μπάρναρντ, συνδεόμενος τόσο με την απώλεια ενός μικρού αδελφού του (η πολικότητα 3ου-9ου οίκου) από καρδιακό πρόβλημα, όσο και με τη ρευματοπάθεια που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη χειρουργική.

Αρχικά το τετράγωνο του Άρη με το Δία ξενίζει ως προς όλα αυτά, αφού συνήθως δεν προδιαθέτει σε ανάλογες καταστάσεις αλλά το «μυστήριο» λύνεται όταν επικεντρωθούμε στις «κρυφές» όψεις του αστρικού Άρη στον Αιγόκερω (σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Κρόνο). Εδώ φαίνονται μερικά από τα «στοιχήματα» που κέρδισε και έχασε ο Άρης του Κρίστιαν Μπάρναρντ στην χειρουργική καριέρα αλλά και την ζωή του.

Η επιτυχημένη του καριέρα και η υψηλότατη δημοφιλία του υποδηλώνονται από την παρουσία της Δήμητρας στον 7ο οίκο και την αντίθεση του αστρικού Ωροσκόπου με τον τροπικό Δία.

Μάλιστα η αστρική Δήμητρα κάνει και σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο.

Ωστόσο, όσο «δυνατός» ήταν ο διαπρεπής χειρουργός κρατώντας το νυστέρι άλλο τόσο «αδύναμος» αποδείχθηκε σε άλλα θέματα... καρδιάς!

Μόλις έγινε παγκοσμίως γνωστός η «νεανίζουσα» Αφροδίτη του στον Τοξότη, στον 7ο οίκο (σε τετράγωνο με τον Ουρανό) ξεσάλωσε ...εντελώς!

Στο όλον «Ουράνιο» σχήμα εμπλέκεται και η αστρική Σελήνη στους Διδύμους, που «μεταφέρει» τις υλικές και συναισθηματικές ανάγκες του 2ου οίκου, ενώ παράλληλα η αστρική Αφροδίτη κάνει τετράγωνο και με τον τροπικό Ποσειδώνα. Όπερ πρακτικά αυτό σημαίνει ...μύλος!

Πήρε διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα (μάλλον εκείνη του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι...) και λίγο πριν τα πενήντα του χρόνια, το 1970, παντρεύτηκε τη 19χρονη-και πλούσια- Barbara Zoellner.

Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 1982 αλλά ο παππούς Κρίστιαν δεν είχε φάει ακόμη τα ψωμιά του.... Άρχισε να τριγυρίζει στα Ελληνικά νησιά, ως γνήσιος greek lover και μόλις πάτησε τα 66 ξαναπαντρεύτηκε με την 23χρονη «μοντέλα» Karin Setzkorn.

Το κακό των διαζυγίων... τρίτωσε το 2000, ένα χρόνο πριν πεθάνει από κρίση άσθματος στην Πάφο, όπου έκανε τις διακοπές του.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved