Γ. Παπανδρέου feat Α. Σαμαράς - Τα πιόνια που νομίζουν πως είναι βασιλιάδες

Το θέμα είναι πως, αστρολογικά, είναι εντελώς ακατάλληλοι και οι δύο
Παπασταύρου Λίντα
Γ. Παπανδρέου feat Α. Σαμαράς - Τα πιόνια που νομίζουν πως είναι βασιλιάδες

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στην ελληνική πολιτική σκηνή, σίγουρα διεκδικούν Όσκαρ πρωτοτυπίας, αφού ο κ Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, υπό την προϋπόθεση να... φύγει!

Λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, ο κ Καρατζαφέρης στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ είχε αφήσει να διαφανεί εμμέσως πλην σαφώς ότι θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έχοντας ενδεχομένως έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα παρουσίασε αυτήν την προοπτική ως «αποφασισμένη».

Τα «μαντάτα» ήταν ανάλογα και από το εξωτερικό με τον κ Ομπάμα να χαιρετίζει από νωρίς την πρόθεση του κ Σαμαρά να συναινέσει σε μια κυβέρνηση με κύριο στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης και την εξασφάλιση της έξωθεν οικονομικής βοήθειας.

Και πράγματι, μέχρι το βράδυ είχε αρχίσει να σχηματίζεται η εντύπωση πως υπήρχε μια συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τον κ Παπανδρέου να ξεστομίζει... επιτέλους ότι διατίθεται να παραιτηθεί. Να κάνει δηλαδή αυτό που ζητά εδώ και μέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και η πλειοψηφία του λαού, όπως έχει διαφανεί τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις και τις αντιδράσεις του απέναντι στα σκληρά μέτρα και ιδίως τον τρόπο που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ η υπόθεση έδειχνε «τελειωμένη» μας προέκυψε ένας θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την φράση του «οι μάσκες έπεσαν, εκλογές εδώ και τώρα» γκρέμισε όλες τις γέφυρες προς την συναίνεση, κλείνοντας κατάμουτρα την πόρτα στην προοπτική μιας άμεσης παραίτησης του κ Παπανδρέου.

Lol... που θα έγραφε κι ένας χρήστης του διαδικτύου!

Αστρολογικά, όλα αυτά τα ...κατ’ επίφαση λογικά παράλογα, οφείλονται ουσιαστικά στην ενεργοποίηση του Ουρανού και του Ποσειδώνα, οι οποίοι κάνουν ο καθένας... ό, τι μπορεί για να επιβάλλει την «άποψη» του.

Και ο μεν Ουρανός με την συνδρομή της προοδευμένης Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδος, είναι σαφής στις προθέσεις του να αλλάξει την κυβέρνηση και να ορίσει μια νέα πορεία.

Ο έτερος όμως πρωταγωνιστής κάνει τα δικά του «κόλπα» και όπως έγραψα ήδη στην «Αστρολογική Εφημερία» της περασμένης Τετάρτης «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν φαίνεται όπως είναι». Οι τρικλοποδιές και τα «παιχνίδια κατασκόπων» καλά κρατούν με τις παγίδες να στήνονται ένθεν και κείθεν.

Το τι Ποσειδώνας «έπαιξε» -και παίζει ακόμη- αυτές τις ημέρες δεν περιγράφεται!

Το εγχώριο παρασκήνιο δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρακτικά τα διεθνή συμφέροντα είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα με τους μεν να στηρίζουν την σταθερότητα της Ευρωζώνης και τους δε την αποσταθεροποίηση της με προφανή στόχο να κερδοσκοπήσουν ή να καρπωθούν γενικότερα τις συνέπειες.

Η Ελλάδα έχει γίνει το «γήπεδο» αυτής της αντιπαράθεσης και ένας πατριώτης πολιτικός θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί αυτήν την διάσταση ως νέος Οδυσσεύς, κάνοντας ορθή χρήση του ξεστρατισμένου «δαιμόνιου της φυλής».

Που τέτοια τύχη όμως...

Σε αυτό το -όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα- εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι αντικατοπτρισμών, ατυχώς συμμετέχουν τόσο ο κ Παπανδρέου, όσο και ο κ Σαμαράς, όχι ως πατριώτες αλλά ως δύο «ζαβολιάρηδες» που προσπαθούν να «την φέρει» ο ένας στον άλλο.

Κατώτεροι των περιστάσεων και κινούμενοι στους χαμηλότερους κραδασμούς του Ποσειδώνα έχουν καταστεί πιόνια που νομίζουν πως είναι βασιλιάδες.

Δίδυμοι αμφότεροι, με την ...γνωστή διγλωσσία να τους χαρακτηρίζει, στον ετήσιο χάρτη τους δέχονται την δραστική επιρροή του Ποσειδώνα, αφού ο αστρικός Ήλιος του πρώτου βρίσκεται στην ίδια περίπου θέση με τον τροπικό του δεύτερου!

Τετράγωνα και για τους δύο δηλαδή, με την «τρικυμία εν κρανίω» και τις αστοχίες να εναλλάσσονται με τους πολιτικούς εκβιασμούς και την δολιοφθορά του αντιπάλου.

Το τι ρόλο παίζει ο καθένας τους στα θολά νερά της πολιτικής ζωής -αν δηλαδή είναι κυρίως θύτες ή θύματα- ίσως το μάθουμε κάποια στιγμή, ωστόσο το βέβαιο είναι πως οι «επιλογές» τους κινούνται στα δύο άκρα της Ποσειδώνιας επιρροής:

Από την μια η δολιότητα, οι μπλόφες και οτιδήποτε θυμίζει τον «Δούρειο Ίππο» και από την άλλη τα λάθη, οι αστοχίες και οι κακές εκτιμήσεις. Προδοσία εναντίον Χάους λοιπόν και σίγουρα κανείς μας δεν θέλει ούτε να συμμετάσχει ούτε να στοιχηματίσει σε ένα τέτοιο «ντέρμπι».

Το θέμα είναι, πως αστρολογικά, είναι εντελώς ακατάλληλοι και οι δύο για να διαχειριστούν μια σοβαρή κρίση, αφού το πιθανότερο είναι να την διογκώσουν παρά να την επιλύσουν.

Η όποια λύση λοιπόν για την πατρίδα μας -και υπάρχουν λύσεις- προϋποθέτει σε αυτήν την φάση τον παροπλισμό τους και την αντικατάσταση τους από άλλους πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι απλά δεν κινούνται στον ...αστερισμό της παράνοιας, όπως εξαιρετικά εύστοχα επεσήμανε ο κ Καρατζαφέρης.

Δεν γνωρίζω, αν η φράση του Προέδρου του ΛΑΟΣ ξεπήδησε από την γενικά καλή ιδέα που έχει ο ίδιος για την αστρολογία αλλά προσωπικά την βρίσκω άμεσα αντιπροσωπευτική για τα όσα βιώνουμε αυτήν την περίοδο.

Με τον κ Παπανδρέου και τον κ Σαμαρά στο τιμόνι των δύο -πρώην, όπως το πάνε- «μεγάλων» κομμάτων να ορίζουν εν πολλοίς τις τύχες της χώρας, δεν έχουμε απολύτως καμία τύχη. Κι αυτή είναι η πολυτιμότερη πληροφορία για όλους εμάς που συνήθως ψηφίζουμε δήμιους για σωτήρες αλλά φυσικά και για τα στελέχη των κομμάτων τους που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να επαναλάβουν το σενάριο μιας ακόμη «αποστασίας», η οποία όμως αντίθετα με τις προηγούμενες θα καταγραφεί στην Ιστορία ως μια πράξη έσχατης σωτηρίας.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved