X-Factor-Το finish του Γρηγόρη Γεωργίου

Η πρόβλεψη της Κοραλλίας Μόζορα δικαιώθηκε πριν περάσουν 48 ώρες!

Παπασταύρου Λίντα
X-Factor-Το finish του Γρηγόρη Γεωργίου

από την Κοραλλία Μόζορα



korallia


Ο Γρηγόρης Γεωργίου είναι ένας από τους τρεις Κύπριους τραγουδιστές που παραμένουν ακόμα στο X-Factor, μαζί με την Νίκη και τον Χάρη. Ο χάρτης του, πολυσύνθετος ως προς τις επιδράσεις του, μαρτυρά ένα άτομο πολύπλευρο όσο και αντιφατικό, με βαριές αποσκευές και πολλές προκλήσεις τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και στην ζωή του.

Η συμμετοχή και η πορεία του στο X-Factor μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν μια σύνοψη των στοιχείων του ωροσκοπίου του.

georgiou_grigoris

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα δείχνει ότι στην πρώτη επαφή με την φωνή του Γρηγόρη κάποιοι θα συγκλονίζονται ενώ άλλοι θα νιώθουν μια ανεξήγητη απαρέσκεια, θα έχει δηλαδή ένα φανατικό κοινό αλλά και ανθρώπους στους οποίους ως πρώτη αντίδραση δεν θα αρέσει καθόλου.

Η ίδια σύνοδος δείχνει ακόμα ότι στην διάρκεια της καριέρας του θα δεχτεί έντονη κριτική και απόρριψη. Από την αρχή του X-Factor, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του απευθύνουν σκληρά σχόλια, υποστηρίζοντας ότι τα τραγούδια που ερμηνεύει δεν του ταιριάζουν καθόλου φωνητικά, ότι δεν μπορεί να βρει τον φωνητικό προσανατολισμό του και ότι δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο X-Factor. Ακόμα και ο Νίκος Μουρατίδης, στην ομάδα του οποίου ανήκει, του κάνει θετικά αλλά χλιαρά σχόλια.

Όμως, ο Γρηγόρης με τον Ερμή πάνω στον ωροσκόπο στην Παρθένο και το τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου είναι πολύ εργατικός και μεθοδικός, δεν αφήνει πράγματα στην τύχη ούτε ρισκάρει και είναι πολύ προσεχτικός στις εμφανίσεις του σε κάθε λεπτομέρεια. Φρόντισε να ενισχύσει το ταλέντο του με μια καλή κατάρτιση και υποδομή. Έτσι, σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε με Άριστα το δίπλωμα του Popular Vocal (φωνητικής) από το London College of Music.

Ο Γρηγόρης, εκτός από τραγουδιστής, είναι και καθηγητής φωνητικής, άρα ξέρει πολύ καλά τι του ταιριάζει.

Ο Ήλιος στον Λέοντα και στο 12ο σπίτι, αλλά και η Αφροδίτη εκεί, του δίνουν την τάση να εκφράσει τον βαθύτερο ψυχισμό του μέσα από συμβολικές γλώσσες όπως η τέχνη. Η Αφροδίτη μάλιστα ενισχύεται κι από το τρίγωνο της με τον Ποσειδώνα. Η Σελήνη στον καλλιτεχνικό Ζυγό και σε εξάγωνο με την Αφροδίτη ενισχύει την καλλιτεχνική του φλέβα. Έτσι, ο Γρηγόρης στράφηκε από πολύ μικρή ηλικία στην μουσική παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, φωνητικής και θεωρητικών.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα υποδεικνύει ότι το καλλιτεχνικό ατού του Γρηγόρη αναδεικνύεται σε τραγούδια που απαιτούν ερμηνευτική δύναμη και ψυχή.

Όμως το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο στο 12ο σπίτι δείχνει ότι ο Νίκος Μουρατίδης όχι μόνο δεν μπόρεσε να αναδείξει την φωνητική ταυτότητα του Γρηγόρη αλλά την αναχαίτισε κιόλας.

Το τετράγωνο αυτό υποδηλώνει ότι παρασκηνιακά (Ήλιος στο 12ο) πρέπει να δέχτηκε μεγάλες πιέσεις, αυταρχικές συμπεριφορές και τραγούδια που του επιβλήθηκαν χωρίς ο ίδιος να συμφωνεί με την επιλογή τους.

(εδώ συνηγορεί και ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής του, όπως θα δούμε πιο κάτω).

Αυτό φάνηκε καθαρά εξάλλου την περασμένη βδομάδα, όταν οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι εντελώς δικής τους επιλογής και τότε ο Γρηγόρης ξαφνικά και για πρώτη φορά πήρε τόσο θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Ο Νίκος Μουρατίδης πόνταρε πολλά πάνω στον Πατρίκ, την Έλενα και τον Αλέξαντρο θεωρώντας ότι ο Γρηγόρης είναι το αναλώσιμο χαρτί του, το αουτσάιντερ της ομάδας του. Όμως δεν υπολόγισε σωστά την φιλοδοξία, τα ισχυρά κίνητρα, την επιμονή, τις ψυχικές αντοχές και την αφοσίωση στους στόχους που του δίνουν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σε όψη με τα φώτα του.

Δεν υπολόγισε επίσης την εύνοια του Δία σε τρίγωνο με τον Ερμή και τον ωροσκόπο του. Ο Πατρίκ και η Έλενα αποχώρησαν και φαίνεται ότι οι σχέσεις του Μουρατίδη με τον Αλέξαντρο περνούν κρίση, αλλά το αουτσάιντερ ακόμα αντέχει, λίγα βήματα πριν τον τελικό. Το τρίγωνο του Ήλιου του με τον Ουρανό έφερε την ανατροπή στις συνθήκες ώστε να έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει να δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα μάλλον πρέπει να έχει κερδίσει την προσοχή και την σημασία του Νίκου Μουρατίδη.

Η επίδραση του Ουρανού στον χάρτη του δεν περιορίζεται όμως μόνο στο τρίγωνο αυτό με τον Ήλιο. Ο Ουρανός βρίσκεται πάνω στην ακμή του 4ου οίκου του απλώνοντας την δύναμη του πάνω στους κεντρικούς άξονες του χάρτη του ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει και τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος.

Ο Γρηγόρης έχει λοιπόν και μια ατίθαση πλευρά που δεν βολεύεται σε καταστάσεις. Συχνά στην ζωή του, ο Ουρανός θα μαζεύει τις πιέσεις που ασκούν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας και θα τις εκτινάσσει με την δύναμη ενός φράγματος που σπάει.

Για να χρησιμοποιήσω μια δική του έκφραση: «όταν τραγουδώ ροκ, αν αφήσω ελεύθερο τον εαυτό μου πάνω στην σκηνή μπορώ να τα σπάσω όλα».

Το ροκ είναι ένας συνδυασμός Κρόνου και Ουρανού. Ο Κρόνος συμβάλλει στην καταπίεση των αυθόρμητων και πιο αυθεντικών στοιχείων και η καταπίεση αυτή αποτελεί την προϋπόθεση για την αντίδραση του Ουρανού.

Ο Ερμής, ταυτόχρονα κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και του ωροσκόπου του, πάνω στον ωροσκόπο στην Παρθένο και σε τρίγωνο με τον Δία, υποδηλώνει ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, αν κατορθώσει να τιθασεύσει τις εσωτερικές προκλήσεις του χάρτη του.

Οι ζωδιακές θέσεις, η οικοθεσία και οι όψεις των φώτων του με τον Κρόνο και Πλούτωνα, καθώς και ο Ουρανός που δεσπόζει πάνω στους κεντρικούς άξονες του χάρτη του θα τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις ανασφάλειες, την τραυματισμένη εικόνα του για τον εαυτό του, την τάση του να υπονομεύει τον εαυτό του, την τάση του για ψυχική παραίτηση και την μελαγχολική του προδιάθεση. Οι ίδιοι όμως πλανήτες του δίνουν και τα όπλα να πολεμήσει, τα ισχυρά κίνητρα, τις ψυχικές αντοχές και την ώθηση να πετύχει.

Θα κερδίσει;

Είναι όμως φέτος η χρονιά του για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του;

Μπορεί ο Γρηγόρης, σε πείσμα των πιθανοτήτων και ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί, να κερδίσει το X-Factor;

Στο φετινό ηλιακό τόξο του, ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία ενεργοποιώντας το γενέθλιο τρίγωνο. Ταυτόχρονα, στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις ο Ερμής σχηματίζει με ακρίβεια το γενέθλιο τρίγωνο του με τον Δία, αφού ο Ερμής κινήθηκε ανάδρομος μετά την γέννηση του, ενώ το τρίγωνο αυτό ενεργοποιείται κι από τον τράνζιτ Πλούτωνα.

Πολύ καλή όψη για ευκαιρίες, επέκταση και επαγγελματική επιτυχία, αφού ο Ερμής είναι και κυβερνήτης του Μεσουρανήματος.

Η ερώτηση είναι πόσο μακριά μπορεί να τον πάει αυτή η όψη μέσα στο X-Factor.


greg_s_arc

Στο ηλιακό τόξο ο προχωρημένος Δίας τετραγωνίζει την γενέθλια σύνοδο Πλούτωνα/Σελήνης, όψη που μπορεί να μην τον βοηθήσει να κρατήσει μέχρι τέλους την εύνοια του κοινού.

Το τετράγωνο αυτό διογκώνει φέτος τις ψυχικές προδιαθέσεις της συνόδου Σελήνης/Πλούτωνα εξηγώντας το αρνητικό κλίμα και την σκληρή κριτική που πρέπει να τον έριξαν πολύ ψυχολογικά, να του δημιούργησαν ανασφάλειες αλλά και αρνητικά συναισθήματα.

Η ώρα γέννησης του, σύμφωνα με την μητέρα του, είναι αρκετά ακριβής αλλά δεν ξέρουμε αν έχουμε την ακρίβεια μοίρας.

Αν είναι απόλυτα ακριβής τότε ο Κρόνος στο ηλιακό τόξο σχηματίζει αντίθεση με το Μεσουράνημα, πράγμα που επίσης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Εξετάζοντας τον χάρτη της φετινής ηλιακής επιστροφής του, βλέπουμε να επαναλαμβάνονται οι τάσεις που φαίνονται στο ηλιακό τόξο και τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις.


georg_return

Παρατηρούμε ότι το Μεσουράνημα της ηλιακής επιστροφής είναι πάνω στον γενέθλιο ωροσκόπο ενώ έχουμε ταυτόχρονα και επιστροφή του Ερμή στην γενέθλια θέση του και πάνω στο ηλιακό Μεσουράνημα και τον γενέθλιο ωροσκόπο.

Ο Ερμής αυτός συμπληρώνει την σημασία του μ’ ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα κι ένα με την Σελήνη. Αυτή είναι μια πολύ δυνατή θέση για τα επαγγελματικά του και συνάδει με την ενεργοποίηση του τριγώνου Ερμή/Δία που είδαμε στο ηλιακό τόξο και τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις.

Αυτό μας δείχνει πως ότι και να συμβεί, η παρουσία του Γρηγόρη στο X-Factor θα του βγει σε καλό και θα του δώσει ώθηση, προβολή και ευκαιρίες στην καριέρα του.

Βλέπουμε όμως κι εδώ ανασταλτικούς παράγοντες.

Το πολύ δύσκολο ταυ που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2010 με τον Πλούτωνα, Κρόνο, Άρη, Ουρανό και Δία επηρεάζει το 10ο σπίτι της ηλιακής επιστροφής.

Η τόσο πιεσμένη σύνοδος του Κρόνου/Άρη, και με την συμμετοχή μάλιστα της Αφροδίτης, μέσα στο 10ο σπίτι υποδηλώνει τις επιθέσεις που δέχτηκε, την σκληρή κριτική, την καταπίεση και τους «όρους» που του επιβλήθηκαν, που πρέπει να τον έφεραν σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Με όλες αυτές τις πιέσεις πιστεύω πως δεν είναι δυνατό να μην ξεσπάσει κάποια στιγμή, έστω και μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Μια άλλη αρνητική παράμετρος στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής σε σχέση με την συμμετοχή του στο X-Factor είναι και το τετράγωνο του Ήλιου με την Σελήνη.

Εξετάζοντας και τα τρία προγνωστικά συστήματα μαζί, παρατηρούμε ότι ο Ερμής, κυβερνήτης του γενέθλιου ωροσκόπου και Μεσουρανήματος, προβάλλεται πολύ φέτος με τις θετικές του όψεις, αφού τόσο στο ηλιακό τόξο όσο και στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις ενεργοποιείται το γενέθλιο τρίγωνο του με τον Δία, ενώ κατέχει πολύ σημαντική θέση και ισχύ στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής.

Αυτό ήταν το εισιτήριο του για να επιλεγεί, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους, στους 20 διαγωνιζόμενους που κατάφεραν τελικά να μπουν στο X-Factor, δίνοντας του την ευκαιρία να γίνει γνωστός σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτή ήταν και η εύνοια που τον κράτησε μέχρι τώρα μέσα στο παιχνίδι παρόλο το αρνητικό κλίμα και τις ψυχολογικές πιέσεις που δέχτηκε.

Όμως τα τετράγωνα του Δία με τον Πλούτωνα και την Σελήνη στο ηλιακό τόξο, η αντίθεση του προχωρημένου Κρόνου (αν είναι ακριβής η ώρα γέννησης) με το γενέθλιο Μεσουράνημα και ο πιεσμένος Κρόνος μέσα στο 10ο σπίτι της ηλιακής επιστροφής δείχνουν ότι το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος.

Όπως και να έχει πάντως, μετά τα γενέθλια του του 2011, στο ηλιακό τόξο ο Ήλιος θα κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή ανοίγοντας του τον δρόμο για την επιτυχία και βοηθώντας να αξιοποιηθούν τα οφέλη που θα αποκομίσει φέτος από τις ευνοϊκές όψεις του Δία με τον Ερμή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved