Ο Πύρρος Δήμας κάτω από τη «μπάρα» του Κρόνου

Ζυγός, με το χαμόγελο του κάτω από την μπάρα να είναι διαχρονικό σήμα κατατεθέν
Παπασταύρου Λίντα
Ο Πύρρος Δήμας κάτω από τη «μπάρα» του Κρόνου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Σαν σήμερα 13 Οκτωβρίου γεννήθηκε στην Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου, το παλικάρι που έμελε να δοξάσει την Ελλάδα, φορώντας στο στήθος του τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια -τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

Η σύνοδος του Ήλιου του με τον Ουρανό, προδιαθέτει σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του και στην πρώτη που έκανε ευτύχησε να βρει το στόχο. Οι επιδόσεις του με την ομάδα της Αλβανίας ήταν εξαιρετικές αλλά στην Ελλάδα τον περίμενε ο Χρήστος Ιακώβου. Πήρε την υπηκοότητα το 1992 με τον Ουρανό να τετραγωνίζει την γενέθλια θέση του και «στο καπάκι» ήρθε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ. Αυτό ήταν και το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα μετά το 1980.

Ζυγός, με το χαμόγελο του κάτω από την μπάρα να είναι διαχρονικό σήμα κατατεθέν της νίκης, έχει ως επιπλέον πλεονέκτημα μια σύνοδο Σελήνης-Δήμητρας στο Λέοντα, που εκτός από αρχοντιά και περηφάνια του έδωσε και το διαβατήριο για τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μάλιστα οι δυό τους δέχονται και το τετράγωνο του αστρικού Δία από τον Σκορπιό, πολλαπλασιάζοντας τις αρετές τους.

Ο Άρης του -πλανήτης κλειδί για κάθε αθλητή- βρίσκεται στον Υδροχόο, σε τρίγωνα με τον Ήλιο, τον Ερμή και τον Ουρανό, -ίσως σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του- πάντα σθεναρός και ικανός να ανταποκριθεί και στις «άλλες» υποχρεώσεις μιας συλλογικής εκπροσώπησης.

Ο Πύρρος από το 2008 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών και σίγουρα με την δική του καθοδήγηση το άθλημα μπορεί να συνεχίσει να μας χαρίζει επιτυχίες, μένοντας μακριά από την μάστιγα του ντόπινγκ.

«Θέλω να μάθω στα παιδιά μας να δουλεύουν σκληρά. Να ξέρουν πώς πετυχαίνεις και πώς φθάνεις να γίνεις ολυμπιονίκης. Έχω δει στη ζωή μου πολλά ταλέντα που εξαφανίστηκαν».

Αυτά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο On sports.

Από την άλλη, η χρονιά του (μέχρι τον Οκτώβριο του 2012) δεν αναμένεται να είναι εύκολη, αφού με τον Κρόνο να τον πιέζει, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύνθετα προβλήματα και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Ό, τι και να του τύχει όμως δεν παύει να είναι ...Πύρρος Δήμας!


dimas_pyrros

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved