Κοσμικό Ημερολόγιο 10/1 Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

Αστρόπλοιο Γη, Sidereal Time 19ω 16΄ 31΄΄, Julian Day 40552

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 10/1  Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

από την Κατερίνα Σαλωνίκη








saloniki2



helio_1_1

Αστρόπλοιο Γη

Sidereal Time 19ω 16΄ 31΄΄

Julian Day 40552

Ηλιοκεντρική θέση, 19ο 18΄ του Καρκίνου



Φαίη Σκορδά – Η εγκυμοσύνη δεν της πάει καθόλου

skorda

Τον τελευταίο καιρό διάφορα ευτράπελα την έχουν φέρει σαν πρώτο θέμα συζήτησης όσων παρακολουθούν τις πρωινές της εκφάνσεις. Μια τα νεύρα της τσατάλια με τη συζήτηση της επίσης εγκύου καλεσμένης της Μαριάννας Τουμασάτου, που δήλωνε ήρεμη και μια χαρά, ενώ η Φαίη ένιωθε αδικημένη και παρεξηγημένη με τις δήθεν απαιτήσεις της εγκυμοσύνης της.

Μια το αμάξι που έβλεπε να καίγεται από τη βεράντα της, μια οι συνεχείς κόντρες με τον Λιάγκα στην εκπομπή, μια η τελευταία της ακράτεια στο πλατό, την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Γιατί όμως εμείς θυμόμαστε μια νευρικότητα από πριν;

Ο Ήλιος στον Υδροχόο (8/2/1980) σε τετράγωνο με Ουρανό δεν χρειάζεται μια εγκυμοσύνη για να φέρει εριστικότητα και απερισκεψία, το ίδιο και ένας Κρόνος σε αντίθεση με Αφροδίτη για να βγάλει τις ουκ ολίγες ανασφάλειες. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με Ουρανό και η Σελήνη στον Σκορπιό, μπορεί να την κάνουν ακαταμάχητη, αλλά για πόσο και για ποιον;

Το εξάγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα περιμένει καρτερικά να το αναπτύξει καλλιτεχνικά βρίσκοντας διέξοδο με μεγάλη επιτυχία, αλλά προς το παρόν αρέσκεται στο να μονομαχεί με τον εαυτό της. Μικρή είναι ακόμα, ο Ερμής ελπίζουμε να κάνει το θαύμα του. Ως τότε, υπομονή προς κάθε κατεύθυνση.



Dustin Hoffman – Η κρίση και οι Κροίσοι

meet_the_fockers

Με 6 εκατομμύρια euro πλουσιότερος βρέθηκε ο αγαπητός ηθοποιός, δουλεύοντας 5 μέρες για την νέα ταινία «Γονείς της Συμφοράς», στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Robert De Niro και τον Ben Stiller.

Το θέμα είναι πως χρειάστηκε να ξαναγυρίσει κάποιες σκηνές από την ταινία, βρίσκοντας ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί το ποσό και μάλιστα να το λάβει, γεγονός που ακόμα αναμένουν οι συμπρωταγωνιστές του.

Με Ήλιο στον Λέοντα και ωροσκόπο επίσης Λέοντα και τον Ήλιο στην ακμή του 1ου οίκου, έχει την πολυτέλεια να διεκδικεί και να λαμβάνει, δίνοντας την αίσθηση πως του χρωστούν κιόλας. Ο Δίας στον 6ο οίκο υπόσχεται πολλά χρήματα από την εργασία του, ακόμα και αν η σύνοδος Ερμή – Σελήνης – Ποσειδώνα στον 2ο οίκο με κυβερνήτη τον Ερμή, μας δείχνει ένα πρόβλημα διαχείρισης. Όπως και να έχει, αξίζει κάθε ανταμοιβή στον αξέχαστο Mr. Kramer.



Pete Postlethwaite – Έφυγε ο βασιλιάς του θεατρικού και κινηματογραφικού θρόνου

postlethwaite

Ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός εξέπνευσε μετά από πολυετή μάχη με τον Καρκίνο στα 64 χρόνια του στις 3/1 στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν. Φαγώνοντας δεκάδες σόλες παπουτσιών στο θεατρικό σανίδι, βετεράνος του Royal Shakespeare Company, με αθόρυβη αλλά εκλεκτή πορεία στον κινηματογράφο, φτάνει στην υποψηφιότητα για Oscar β’ ανδρικού ρόλου για την αξέχαστη ερμηνεία του στην εξαιρετική ταινία «In the name of father» με τον Daniel Day-Lewis, ενώ το 2003 τιμήθηκε με τον τίτλο ευγενείας Officer of the Order of the British Empire.

Οι ταινίες που ακολούθησαν ανέδειξαν την χαρισματική του φυσιογνωμία και το απίστευτο ταλέντο του, που οδήγησε τον Spielberg να τον αποκαλέσει τον καλύτερο ηθοποιό του κόσμου. Η χαρακτηριστική και αψεγάδιαστη ομιλία του, καθώς και τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ευγένειά του καθόρισαν τη μνήμη του.

Η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Ερμή – Αφροδίτης στον Υδροχόο (7/2/1946) συνέβαλε στη σπουδαιότητα της αυτοέκφρασης του, ενώ το τρίγωνο όλων με τον Ουρανό, τον ανέδειξαν στην τέχνη του με ιδιαίτερο τρόπο.

Το επιπλέον τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα τον καθιέρωσε στο θεατρικό σανίδι, ενώ η αντίθεση με τον Πλούτωνα του χάρισε Σαιξπηρική μεγαλοσύνη. Ακόμα μία αλληλουχία όψεων μπορούν να εξηγήσουν το μέγεθός του, αλλά η έλλειψη ώρας δεν βοηθάει. Καλή ανάπαυση στον καλύτερο βασιλιά Lear που είδαμε ως τώρα.



Robert De Niro – Πρόεδρος του επόμενου Φεστιβάλ Καννών

de_niro

Ο αγαπητός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι ο τρίτος Αμερικανός που στα τέσσερα τελευταία χρόνια θα προεδρεύσει της εννεαμελούς επιτροπής του φεστιβάλ Καννών στις 11 έως 22/5/2011. Αποδεχόμενος την πρόσκληση σαν τιμή και σπάνια ευκαιρία, θα καταθέσει την μακρόχρονη εμπειρία του, αναδεικνύοντας τις νέες ταινίες προς βράβευση.

Ο γωνιακός Ποσειδώνας του σε τρίγωνο με τον Άρη θα είναι ο κινηματογραφικός κριτής, που μαζί με τον Ήλιο στο Λέοντα (17/8/1943) θα επιλέξουν την πιο φαντασμαγορική παραγωγή. Όσο για τον Κρόνο από τον 12ο οίκο σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του οίκου Ερμή αλλά και την Αφροδίτη, πέρα από τη διάκριση, ευχόμαστε να του χαρίσει και ευελιξία στην αισθητική και στην πρωτοτυπία. Και εις ανώτερα πάντα.



Σινέ-Βλεφαρίσματα

Από τις 6/1 προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες η νέα ταινία του Clint Eastwood "Η Ζωή Μετά" (Hereafter) η οποία αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων, που τους στοιχειώνει ο θάνατός με διαφορετικούς τρόπους.

Άλλη μία προσπάθεια του πολυμήχανου και πολύ καλού ηθοποιού και σκηνοθέτη Eastwood, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Matt Damon, Cecile de France, Frankie και George McLaren, Thierry Neuvic, Richard Kind, και Marthe Keller.

Με τον Ποσειδώνα στο μεσουράνημα σε τετράγωνο με τον Ήλιο στον 7ο οίκο και κυβερνήτη του μεσουρανήματος, (31/5/1930) ο Eastwood, εκφράζεται μέσα από την τέχνη σε μια προσπάθεια να καλύψει μια ανάγκη, που το τετράγωνο Άρη – Σελήνης κυβερνήτες του 5ου και 9ου οίκων αντίστοιχα, δεν μπορεί να του καλύψει ολοκληρωτικά. Έτσι με την παρουσία του Άρη στον 6ο οίκο, έκανε επάγγελμα την υποκινούμενη δραστηριότητά του και παρ’ όλες τις επιφυλάξεις της αντίθεσης Αφροδίτης – Κρόνου, μπόρεσε να ρισκάρει με αρκετά μεγάλα αντίτιμα. Καλή του επιτυχία και αυτή τη φορά.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved