Άννα Διαμαντοπούλου - Μετεξεταστέες φιλοδοξίες

Ιχθύς με εν δυνάμει πολλές ικανότητες
Παπασταύρου Λίντα
Άννα Διαμαντοπούλου - Μετεξεταστέες φιλοδοξίες

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αναμφισβήτητα η κ Διαμαντοπούλου είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών, αφού ύστερα από την κατάθεση του νέου νόμου για την Παιδεία, ακολούθησαν η δήλωση της περί «πρωθυπουργού της δραχμής» και η συγγνώμη για τα βιβλία που δεν έφτασαν ακόμη στα σχολεία παρότι διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο.

Φυσικά, για το τελευταίο, φέρει τεράστια ευθύνη και η ίδια, αν και από ότι φαίνεται δεν αποκλείεται καθόλου να έχει πέσει θύμα κάποιας συνωμοσίας που αποσκοπεί στο να πληγεί πολιτικά. Το «ριζικό» της είναι να εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις, είτε ως θύμα, είτε ως θύτης και βέβαια η πείρα της ζωής την έχει διδάξει πως δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστη ούτε άοπλη απέναντι στις όποιες επιβουλές. Και αρκετές φορές η τέχνη της χρειάζεται από πολιτική να γίνει πολεμική...


diamandopoulou

Ιχθύς με εν δυνάμει πολλές ικανότητες (ο Ήλιος της κάνει δυνατές όψεις με σχεδόν ...όλο τον κόσμο) έχει έναν τόσο περίπλοκο χάρτη που είναι ...ότι πρέπει για να πρωταγωνιστήσει στην έτσι κι αλλιώς πολυτάραχη Ελληνική πολιτική σκηνή.

Ως πολιτικός διαθέτει ουσιαστικά πλεονεκτήματα: Την Σελήνη της στον Ζυγό η οποία προασπίζεται -συνήθως με επιτυχία- την δημόσια εικόνα της αλλά και την γενέθλια Δήμητρα της που όντας πολύ κοντά στον Δία είναι μια πολύ καλή αφετηρία στον δρόμο της προς την επιζητούμενη λαϊκή υποστήριξη.

Ωστόσο πίσω από την διπλωματική διαλλακτικότητα της κ Διαμαντοπούλου κρύβεται μια μάλλον σκληρή γυναίκα, πρόθυμη αν χρειαστεί να ...στείλει αδιάβαστους όσους μπαίνουν εμπόδιο στον δρόμο της ( Ήλιος, Άρης και Πλούτωνας σε τ-τετράγωνο).

Πεισματάρα και δυναμική αγωνίζεται να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στο fair play και τον «βρώμικο» πόλεμο, με τον δεύτερο όμως να έχει σχεδόν πάντα την τελευταία λέξη, ακόμη κι αν δεν είναι στις προθέσεις της.

Προορισμένη να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις είναι ιδανική για κάθε «επικίνδυνη αποστολή» αφού διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και τα κότσια.

Από αυτήν την άποψη δεν αποκλείεται να την δούμε πολύ σύντομα να αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο κόμμα της, μια προοπτική που κάποιοι γνωρίζοντας την αποφασιστικότητα της και το τι ...μέλλει γενέσθαι σε μια τέτοια περίπτωση, δεν την καλοβλέπουν, για να μην πω ότι την ...τρέμουν!

Ότι δεν μπορεί να λυθεί, κόβεται. Αυτό είναι το «μότο» βάσει του οποίου κινείται, ανεξάρτητα με το αν στον πολύ κόσμο είναι περισσότερο γνωστή για την συμβιβαστική διάθεση και το «ευρωπαϊκό» προφίλ της.

Το πιο φανταχτερό κοσμικό μπόνους που διαθέτει είναι το τετράγωνο του Ήλιου της με τον Δία, το οποίο της παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη από τους ισχυρούς. Αυτό όμως, μερικές φορές και εξ αιτίας της παράλληλής συμμετοχής του Πλούτωνα, συνδυάζεται με απαιτητά «ανταλλάγματα». Και η όποια «ανυπακοή» της μπορεί να έχει σαν συνέπεια τις ...μπανανόφλουδες που αίφνης εμφανίζονται στο διάβα της.

Αυτήν την περίοδο είναι σε μια φάση συγκρούσεων, αφού στον προοδευτικό της χάρτη ο Άρης κάνει μια αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο, κάτι που θα μπορούσε να «στριμώξει» την πολιτική της καριέρα ή να δώσει την αφορμή για ένα «γενναίο» ξεκαθάρισμα. Επίσης η παρουσία του Κρόνου στον Ζυγό επηρεάζει την Σελήνη της, θέτοντας δύσκολα και σύνθετα διλήμματα.

Από ότι φαίνεται ο πλανήτης των περιορισμών έχει αποφασίσει να της κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη, γι αυτό και το τελευταίο διάστημα έχει εκτεθεί δυσάρεστα.

Από τον Μάιο του 2012 και μετά όμως, με την συνδρομή του Δία θα βρίσκεται σε εξαιρετική ...φόρμα, η οποία θα διατηρηθεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και μπορεί να την οδηγήσει στην ανάληψη ενός ιδιαίτερα σημαντικού πόστου.

Κι αν αναρωτιέστε, είναι πιθανόν να φθάσει μέχρι το υψηλότερο αξίωμα, όχι όμως απαραίτητα με αυτό το ΠΑΣΟΚ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved