Νίκος Καρβέλας - Μπροστά στην ανατροπή

Παρθένος με Σελήνη στον Τοξότη, κάτι που πρακτικά σημαίνει επαγγελματίας
Παπασταύρου Λίντα
Νίκος Καρβέλας - Μπροστά στην ανατροπή

από το Γ. Ριζόπουλο

Ο Νίκος Καρβέλας γεννήθηκε στις 8 /9/1951 κάπου στον Πειραιά. Παρθένος με Σελήνη στον Τοξότη, κάτι που πρακτικά σημαίνει επαγγελματίας και λεπτολόγος με παιδική ψυχή, πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις δυνατότητες του τετραγώνου ανάμεσα στο Δία και τον Ουρανό, δύο πλανητών που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για επαναστάσεις στην τέχνη και την κοινωνία.
Από αυτήν την άποψη ο Νίκος Καρβέλας είναι γνήσιο τέκνο της ροκ εποχής με την προκλητικότητα και τις αντιφάσεις που του ...αρμόζουν.
Και παρότι ο Ουρανός κάνει αισθητή την παρουσία του τετραγωνίζοντας ως αστρικός τον Ήλιο του, είναι εξαιρετικά πιθανόν να τον έχει και σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του.

karvelas_copy

Η αστείρευτη ενεργητικότητα του φαίνεται πως είναι καρπός του μεγάλου τριγώνου ανάμεσα στην Σελήνη, τον Άρη και τον Δία, με το πύρινο στοιχείο να συμβάλλει καταλυτικά σε μια αέναη δημιουργικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν στα πέντε του χρόνια. Οι γονείς του είχαν βλέψεις για να γίνει δικηγόρος και το χατίρι να μπει στην Νομική τους το έκανε αλλά η μουσική ήταν η μεγάλη και αιώνια ερωμένη του.

Στην multi δημιουργική Σελήνη του οφείλει την ικανότητα του να κινείται σε όλα σχεδόν τα μουσικά είδη, από τα λαϊκά της Εθνικής οδού και τις γαρδένιες μέχρι την όπερα.

Και οι πολλές όψεις της Σελήνης (έχει και ένα τ-τετράγωνο με την Αφροδίτη και την Δήμητρα), εκτός από την δημοτικότητα του πολλαπλασίασαν τα ενδιαφέροντα του (πρόσφατα ξεκίνησε και το πρώτο του μυθιστόρημα), ενώ του έδωσαν το χάρισμα να κάνει hit ακόμα και το ...φτάρνισμα του σκύλου του!

Είναι γνωστό πως οι στίχοι του δεν διεκδικούν δάφνες για τα βαθειά νοήματα τους, είναι όμως άμεσοι και δυνατοί. Ο Άρης δηλαδή, κάνει μια χαρά τη ...δουλειά του, κινούμενος συχνά στα πλαίσια της άμιλλας και του ανταγωνισμού, όπως έγινε την δεκαετία του 80, όταν η κόντρα με τον φίλο του Γ. Καραλή για το ποιος θα γράψει το πιο χιτ, έγινε ο κινητήριος μοχλός της παραγωγικότητας του.

Στην διαχρονική επιτυχία του συνέβαλε φυσικά και ο Δίας, που εκτός των άλλων ως αστρικός σχηματίζει μια ...ωραιότατη αντίθεση με τον τροπικό Ήλιο.

Όμως πάνω στο «ανάλαφρο» μοντέλο της Σελήνης, του Δία και του Ουρανού, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας έβαλαν την δική τους πινελιά, διαμορφώνοντας έναν αντίθετο όσο και ισχυρό πόλο στην «τρέλα» του Νίκου Καρβέλα.

Ο αστρικός Κρόνος σχηματίζει δυναμικές όψεις με την Αφροδίτη, τη Σελήνη και τη Δήμητρα, ενώ ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο και πιθανότατα τετράγωνο με την αστρική Σελήνη.

Η απόλυτη σοβαρότητα-προσήλωση θα έλεγε κανείς, κάτι που φαίνεται κυρίως στις συναισθηματικές του επιλογές. Στην προσωπική του ζωή κατά διαστήματα είναι κάτι περισσότερο από σταθερός, έως και ...κολλημένος.
Η σχέση του με την Άννα Βίσση (Τοξοτίνα στο ...μήκος κύματος της Σελήνης του) ήταν βαθειά και μεστή, σύμφωνα με τα Κρόνια και-πολύ περισσότερο με τα Πλουτώνια πρότυπα. Και σίγουρα από ψυχολογική άποψη τον έχει καθορίσει.

Όσον αφορά τους κύκλους της προσωπικής του ζωής, το «κλειδί» φαίνεται να είναι ο Ουρανός, αφού μετά το πέρασμα του από τον Τοξότη, που έφερε στο διάβα του τη «μούσα» του και την κόρη του Σοφία, στην επόμενη διέλευση από μεταβλητό ζώδιο (τους Ιχθύες) του γνώρισε την Ανίτα Πάνια με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Ανδρέα.

Στην παρούσα φάση πάντως, ο διελαύνων Κρόνος που μόλις πέρασε από το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Ουρανού, ετοιμάζεται να «πιάσει» τον γενέθλιο Ποσειδώνα του στον Ζυγό. Μια όσο να ’ναι κρίσιμη συγκυρία που θέτει ζητήματα για τις συνεργασίες του, ακόμη και για τον γάμο του.

Επιπλέον, στο Ηλιακό τόξο ο προχωρημένος Άρης βρίσκεται κι αυτός πάνω στο τετράγωνο Δία-Ουρανού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εκρηκτικές καταστάσεις και ριψοκίνδυνες επιλογές στο πνεύμα ενός ...σάλτο μορτάλε.

Η πρόκληση είναι πολύ δυνατή κι ας ελπίσουμε ότι υπερβαίνοντας τους προσωπικούς του δαίμονες και τους κινδύνους αποδόμησης που κρύβονται πίσω από αυτό το ενεργειακό overdose θα ανταποκριθεί στο κοσμικό «κάλεσμα» με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved