Monica Bellucci - Γυμνή από γενναιοδωρία

Όταν η ομορφιά σκηνοθετεί μια ταινία
Παπασταύρου Λίντα
Monica Bellucci - Γυμνή από γενναιοδωρία

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


Θεωρείται στις μέρες μας, η πιο όμορφη, σέξι, και θηλυκή γυναίκα του πλανήτη.
Αλλά εμείς θα προσθέσουμε όχι μόνο στις μέρες μας, αλλά διαχρονικά σύμφωνα με το αρχετυπικό της παρουσιαστικό.
Το υπέροχο και πλούσιο στήθος της έχει συζητηθεί όσο κανένα ίσως στα χρονικά του σινεμά και φυσικά πρόκειται για ένα ακατέργαστο δώρο της φύσης, που προβάλλει ιδιαίτερα, δηλώνοντας πως «το σώμα της είναι πολύ σημαντικό γι αυτήν, χρησιμοποιώντας όλα όσα έχει».
Πέρα από την χυμώδη ομορφιά της όμως, δεν δείχνει να κατορθώνει να συναγωνιστεί άλλες όμορφες συναδέλφους της, που έχουν αποτυπώσει την ολοκληρωμένη παρουσία τους στις ταινίες που ερμήνευσαν. Γι' αυτό ίσως, που και που, για να κλείσει στόματα αρχίζει τις ...αγαθοεργίες, μέσα στα γενναιόδωρα πλαίσια βεβαίως, που της υπαγορεύουν η Σελήνη και η Αφροδίτη της στον Λέοντα. Κι όταν η Μόνικα γδύνεται, άντε μετά να μιλήσεις στα εκστασιασμένα αρσενικά περί υποκριτικής τέχνης!

Όταν η ομορφιά σκηνοθετεί μια ταινία

Η πολυσυζητημένη ηθοποιός απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον τύπο με μια σκηνή γυμνού που έβαλε φωτιά στην συνέντευξη τύπου της ταινίας «Un ete brulant» (Ένα καυτό καλοκαίρι) του γάλλου διανοούμενου σκηνοθέτη Philippe Garrel. .
Στην αρχή της ταινίας, η Bellucci εμφανίζεται ολόγυμνη ενσαρκώνοντας τη σύντροφο ενός ζωγράφου, τη ζωή και την πορεία του γιου του σκηνοθέτη Louis Garrel, με τον οποίο συμπρωταγωνιστεί.

Η ταινία προτάθηκε και προβλήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διαρκέσει έως τις 10 του μήνα.

Η κριτική για την ταινία ήταν ομόφωνα κακή και έγινε δεκτή στην αίθουσα με γιουχαΐσματα και σφυρίγματα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Από την άλλη η Bellucci δηλώνει: «Βρήκα πάρα πολύ φυσική και καλλιτεχνική την σκηνή. Όταν σου ζητούν κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις είναι αν έχεις ή όχι την απαιτούμενη εμπιστοσύνη απέναντι στον σκηνοθέτη σου. Ο Philippe Garrel είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και συγχρόνως ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος που μπορεί να σε κερδίσει γι’ αυτό που θέλει.»

Τα γέλια που προκλήθηκαν από την ερμηνεία της δεν έδειξαν να την απασχολούν καθόλου, εμμένοντας στη γυμνή σκηνή που χαρακτήρισε σαν «πράξη γενναιοδωρίας» βρισκόμενη σε μια πολύ εύθραυστη στιγμή της ως γυναίκα, αφού γυρίστηκε ενάμιση μόνον μήνα αφότου γέννησε το παιδί της.

Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που έδειχνε το γυμνό της σώμα, αφού το 2004, ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της, πόζαρε γυμνή στην ιταλική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair», για να δείξει την αντίθεσή της στην απαγόρευση από την ιταλική νομοθεσία της δωρεάς σπέρματος.



bellucci

Η πληθωρική και πανέμορφη Monica είναι Ζυγός με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στο Λέοντα, κι αυτή η αστρολογική ταυτότητα επιβεβαιώνει πως διακρίνεται για την αισθησιακή της λάμψη, την έντονη φιλοδοξία και την αστείρευτη αυταρέσκεια.


Ο Κρόνος, κυβερνήτης του ωροσκόπου, στον 1ο οίκο και στον Υδροχόο, είναι σε αντίθεση με την Αφροδίτη στο Λέοντα (7ο οίκο) και σε τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο (4ο οίκο), ένας ισχυρός σχηματισμός ταυ - τετραγώνου σε γωνιακούς οίκους, που χαρακτηρίζει έντονα την προσωπικότητά της.

Σε συνδυασμό με τη σύνοδο Σελήνης – Άρη στο Λέοντα στον 7ο οίκο επίσης, σε εξάγωνο με τον Ήλιο, έχουμε να κάνουμε με μια εκρηκτική ιδιοσυγκρασία που δεν αφήνει τίποτα να λάμψει γύρω της περισσότερο από αυτήν και που μάχεται για τη διεκδίκηση του στόχου της σαν λιοντάρι στη ζούγκλα. Ακόμα και σε αυτό το φεστιβάλ, με μια αδιάφορη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, κατάφερε να κλέψει την παράσταση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη βράβευση του Al Pacino.
Εννοείται δε, πως η απύθμενη σεξουαλικότητά της οφείλεται σε αυτόν τον σχηματισμό και στον τονισμένο 8ο οίκο της. Η πρώτη της εμφάνιση άλλωστε ήταν ως σέξι βρικόλακας στην ταινία «Ο Δράκουλας».


Ο Ερμής κυβερνήτης του 5ου οίκου, σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία, που συμβάλει στην προβολή της μέσα από την τέχνη, αλλά αιτιολογεί και τις δικηγορικές της σπουδές, καθώς και τη μόρφωση και τη γενικότερη καλλιέργεια που διαθέτει.
Το γεγονός πως κυβερνά και τον 6ο οίκο, της χαρίζει μεγάλη ζωτικότητα και αντοχή, καθώς και μια εύνοια στον εργασιακό της χώρο, με την οποία δεν χρειάζεται να πασχίσει για ένα ρόλο που κάποιος άλλος θα αποκτούσε με κόπο. Παρόλο που η ερμηνεία της δεν υπήρξε ως τώρα συγκλονιστική, περιβάλλεται όμως από χαρακτηριστική άνεση και αμεσότητα.
Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που για τον ρόλο της στο γαλλικό φιλμ, «L' Appartement» κέρδισε το βραβείο «Σεζάρ» ερμηνείας.

Ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος Πλούτωνας σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και ο Ποσειδώνας να βρίσκεται στην ακμή του μεσουρανήματος, είναι μία πολύ υπαινικτική όψη σε σχέση με τα οικονομικά και την καριέρα της που δείχνουν μια υπερβολική άνεση στη ζωή και στην απόκτηση αγαθών.
Ο Ποσειδώνας στο μεσουράνημα σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Άρη της έδωσαν την ενασχόληση με την 7η τέχνη, καθώς και την πολυτέλεια να απαξιώνει τις κακές κριτικές, αφού το πλούσιο μπούστο που συνεχώς αναδεικνύει, συγκρατεί τη δυσμένεια, ώστε να μην κατέβει στο στομάχι.

Είναι αυτό που λέμε... «Κάποιοι άνθρωποι έχουν άστρο»!




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved