Κίανου Ρήβς - Όταν η ευτυχία παραμένει εικονική

Ο Κίανου Ρήβς γεννήθηκε στις 2/9/64
Παπασταύρου Λίντα
Κίανου Ρήβς - Όταν η ευτυχία παραμένει εικονική

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Έχει κάψει κι αν έχει κάψει καρδιές αλλά στα 47 του χρόνια παραμένει εργένης, διαιωνίζοντας τα ερωτηματικά για την σεξουαλικότητα του: «Είναι, δεν είναι;»...

Σίγουρα ο γενέθλιος χάρτης του εξαίρετου ηθοποιού δεν είναι και από τους πιο απλούς και ιδιαίτερα στα συναισθηματικά θέματα αφήνει πολλά «υπονοούμενα».

Μόνον στην σύνοδο της Σελήνης με τον Άρη να σταθεί κανείς, αρκεί για να διαγνώσει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση αγάπης-μίσους με τις γυναίκες. Από την άλλη, τέτοιες έντονες καταστάσεις έχουν προκύψει αρκετά συχνά στην ζωή του, τόσο που ίσως να μην χρειάζεται να ανατρέξουμε σε «σκανδαλιστικές» λεπτομέρειες.

Ο Κίανου Ρήβς γεννήθηκε στις 2/9/64 (ώρα 5:41) στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Παρθένος με ωροσκόπος στην Παρθένο και Σελήνη στον Καρκίνο, χαρακτηρίζεται αστρολογικά από τη σύνοδο του Πλούτωνα και του Ουρανού με τον Ήλιο, τον Ερμή και τον ωροσκόπο του, μια συνθήκη που συνέβαλε ώστε η ζωή του να μην είναι καθόλου ...συνηθισμένη.

Κατ’ αρχάς, το ιστορικό του είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μετακομίσεις, ενώ μάλλον πρέπει να... μπερδεύτηκε από τους πολλούς πατεράδες.

Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η παρουσία της Δήμητρας στον 4ο οίκο στον Τοξότη, μια θέση που από τη μια πλευρά τον βοήθησε να διακριθεί επαγγελματικά, από την άλλη όμως, εξ αιτίας της «κρυφής» αντίθεσης με τον Άρη, του δημιούργησε και αρκετά σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνον στον ίδιο αλλά και στα πρόσωπα που σχετίζονται μαζί του.

Ο βιολογικός του πατέρας, Χαβανέζος κινεζικής καταγωγής που εγκατέλειψε την οικογένεια του, όταν ο Ρηβς ήταν τριών ετών, φυλακίστηκε γιατί πουλούσε ηρωίνη (ο Ήλιος και οι ...φίλοι του στο 12ο οίκο, τετραγωνισμένοι ως αστρικοί με τον Ποσειδώνα).

Πάμε τώρα στις γυναίκες της ζωής του, με τις οποίες όλο και κάτι δραματικό συμβαίνει.
Η μητέρα του, που παντρεύτηκε συνολικά τέσσερεις φορές, μετακόμισε από το Λίβανο στην Αυστραλία, ύστερα στη Νέα Υόρκη και τελικά στο Τορόντο.

Η αδελφή του Κιμ, την οποία φροντίζει ιδιαίτερα, δίνει μάχη με τη λευχαιμία από το 1990 (ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο, τετραγωνισμένος ως αστρικός με τον Άρη, τη Σελήνη και την Αφροδίτη).

Η φίλη του και ηθοποιός Jennifer Syme σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2001 και θάφτηκε δίπλα στην κόρη του ζευγαριού, που είχε γεννηθεί πολύ πρόωρα δύο χρόνια νωρίτερα (Σελήνη σε σύνοδο με Άρη στον 11ο οίκο, που εκτελεί ...χρέη 5ου).

Η δημιουργική πλευρά


reeves_keanu


Αστρολογικά, η επιτυχία του υποδηλώνεται από την σύνοδο του Δία με το αστρικό του Μεσουράνημα, αλλά και την γωνιακή Δήμητρα..

Ο Ρηβς έγινε ηθοποιός εξ αιτίας των «κρυφών» τετραγώνων του Ποσειδώνα με όλους τους προσωπικούς του πλανήτες.
Αλλά και το αστρικό του μεσουράνημα έχει αντίθεση με τον πλανήτη των τεχνών και της φαντασίας.
Παρά τις έντονες ...διαμαρτυρίες της Σελήνης και της Αφροδίτης του στον Καρκίνο, που θα προτιμούσαν να πρωταγωνιστούν στην «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, κρατώντας μόνο την ευαισθησία τους.
Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας τον βοήθησαν να ενσαρκώσει ένα νέο πρότυπο, τον ...εξελιγμένο Superman της Παρθενικής εποχής. Και όπως συμβαίνει κάθε φορά που ένας ηθοποιός ενσαρκώνει κάτι που υπάρχει μέσα του αρχετυπικά, η επιτυχία είναι δεδομένη.
Τι υπόληψη θα είχε η εικονική (;) πραγματικότητα χωρίς το Matrix και ποιός θα ήταν ο Κίανου Ρηβς χωρίς αυτό;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved