Μπάρι Γκιμπ - Stayin’ Alive

Η ζωή του Μπάρι Γκιμπ δεν ξεκίνησε εύκολα
Παπασταύρου Λίντα
Μπάρι Γκιμπ - Stayin’ Alive

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Μπάρι Γκιμπ, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Bee Gees -του πιο επιτυχημένου «οικογενειακού» συγκροτήματος στην ιστορία της ποπ- γεννήθηκε στις 1/9/46 στο Ντάγκλας της νήσου Μαν. Ο Ρόμπιν και ο Μόρις Γκιμπ ήταν τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ, με τον τελευταίο να μας έχει αφήσει πρόωρα το 2003 ακολουθώντας την μοίρα του έτερου αδελφού Άντι, που έφυγε κι αυτός από την ζωή το 1988.

Τόσο τα αδέλφια του, όσο και οι γονείς του ανήκουν ή ανήκαν στον καλλιτεχνικό κόσμο, δίνοντας ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας γονιδιακής συγγένειας, η οποία όπως θα δούμε αποτυπώνεται και στον γενέθλιο χάρτη του.

Με την λεπτή, πολύ ιδιαίτερη φωνή του και τις συνθετικές του ικανότητες κατάφερε -μαζί με τα αδέλφια του- να βρεθεί κατευθείαν για έξι συνεχόμενες φορές στο Νο 1 του Billboard Hot 100, ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάριπτο μέχρι σήμερα.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε το 1977 με το σάουντρακ της πολύ γνωστής ταινίας Saturday Night Fever, η οποία εκτός από τους Bee Gees και την ντίσκο ανέδειξε και τον πρωταγωνιστή της Τζων Τραβόλτα.

Η ζωή του Μπάρι Γκιμπ δεν ξεκίνησε εύκολα και ανεξάρτητα από την μεγάλη επιτυχία του, τα επώδυνα «αγκάθια» δεν έλειψαν.

Η πολύ έντονη παρουσία του Άρη του Ουρανού και του Πλούτωνα σφράγισαν τη ζωή του, συχνά με δραματικό τρόπο.

Σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ μηνών «λούστηκε» με ζεματιστό νερό με αποτέλεσμα να καεί σε όλο του το σώμα. Από το σοκ του πήρε ενάμιση χρόνο ακόμη για να μιλήσει ή να κλάψει!

Και από οικογενειακές ανατροπές, άλλο τίποτα... Μέχρι να κλείσει τα δώδεκα του χρόνια η οικογένεια του μετακόμισε αρχικά στο Μάντσεστερ και ύστερα ...πολύ πιο μακριά, σε μια φτωχική συνοικία του Μπρισμπέην της Αυστραλίας.

Ακολούθησε ο χαμός των δύο αδελφών του, ευτυχώς όμως οι ...κακοί του ζωδιακού άφησαν σχετικά ήσυχη την προσωπική ζωή του επιτυχημένου καλλιτέχνη.

Ο δεύτερος γάμος του με την πρώην «Μις Εδιμβούργο» Λίντα Γκρέϋ κρατάει από το 1970 και τα πέντε παιδιά τους είναι μάλλον η απόδειξη της ευτυχίας τους.

________________________

barry_gibb

Παρθένος βέβαια ο Μπάρι Γκιμπ, με τον Ωροσκόπο του στο Ζυγό και την Σελήνη στον Σκορπιό αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, τα όσα έγιναν στην ζωή του δεν ήταν ένα αποτέλεσμα της ενεργειακής όσμωσης του ωροσκοπίου του συνολικά.

Η καλλιτεχνική του προδιάθεση υποδηλώνεται από τις συνόδους του Ποσειδώνα με τον Ωροσκόπο και τον Ήλιο (ως αστρικός), ενώ η δυναμική παρέμβαση του Άρη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του είναι μάλλον τυπική της σόουλ, ροκ και ντίσκο σκηνής που συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Ο Άρης βέβαια του επεφύλασσε και μια σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις, ξεκινώντας από το ατύχημα και το σοκ των παιδικών του χρόνων. Όχι βέβαια μόνος του αλλά κυρίως με την συνδρομή του Ουρανού.
Ο πλανήτης των ανατροπών και του αναπάντεχου βρίσκεται στον 9ο οίκο σε σύνοδο όμως με το αστρικό Μεσουράνημα και σε τετράγωνο με τον αστρικό Άρη και τον αστρικό Ωροσκόπο. Κι έτσι κατά κάποιο τρόπο ανέλαβε τα «ηνία» του ωροσκοπίου δημιουργώντας μια σειρά από ανατροπές, ιδίως στην οικογενειακή ζωή του Μπάρι Γκιμπ.


Είναι ίσως χαρακτηριστικό της επιρροής του Ουρανού ότι η περιοχή που διέμενε η οικογένεια του στην Αυστραλία, απαλλοτριώθηκε αργότερα για να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της πόλης (ο πλανήτης συνδέεται άμεσα με την αεροπλοΐα).

Η καλλιτεχνική φλέβα ολόκληρης της οικογένειας Γκιμπ σκιαγραφείται στον γενέθλιο χάρτη του Μπάρι από τα «κρυφά» τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Κρόνο και την Δήμητρα που δεσπόζουν στον καθ’ ύλην αρμόδιο άξονα 4ου-10ου οίκου (οικογένεια-καριέρα).

Οι όψεις του Πλούτωνα με τη Σελήνη (τετράγωνο) και τον αστρικό Ήλιο (σύνοδος) που έριξαν τον Μπάρι Γκιμπ στην δίνη των μηδενισμών, αποκαλύπτουν τον μοιραίο καμβά πάνω στον οποίο πλέχτηκε ένα κομμάτι της ζωής του.
Φυσικά, στην ξαφνική απώλεια των δύο αδελφών του δεν παρέλειψε να βάλει το ...χεράκι του και ο Ουρανός (το τετράγωνο του με τον αστρικό Άρη είναι από αυτά που λέμε «υψηλού κινδύνου»), ο οποίος πρακτικά «δούλεψε» στον απέναντι του οίκο, τον 3ο.

Στον αντίποδα, οι θέσεις της Δήμητρας και του Δία (σε σύνοδο με την Αφροδίτη) στον 4ο και τον 1ο οίκο αντίστοιχα συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση του, όσο και στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα, η δυναμική όψη (τετράγωνο) μεταξύ των δύο κατ’ εξοχήν «celebrities» πλανητών είναι μια όψη που έχουν ή θα ήθελαν να έχουν πολλοί από τους πρωταγωνιστές της show biz.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved