Η πολυσυζητημένη συναυλία του Αιγόκερω Σάκη Ρουβά

Διαβαίνει με την εύνοια του Δία και περπατά στο ριζικό του Κρόνου

Η πολυσυζητημένη συναυλία του Αιγόκερω Σάκη Ρουβά

Από τη στιγμή που ο Δήμος της Νέας Σμύρνης προσκάλεσε τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει το μνημειώδες «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, στα πλαίσια του αφιερώματος για τα 90 χρόνια του συνθέτη, άρχισε το παραλήρημα της αποδοχής και των ενστάσεων.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο μέρος που μεγάλωσε, έζησε και συνέθεσε τα πρώτα του έργα ο Μ. Θεοδωράκης, τόσο πιο θορυβώδη γίνονται τα σχόλια γι' αυτή την κίνηση με τον Σάκη Ρουβά ερμηνευτή.
Κανείς δεν τολμάει να επικρίνει τον συνθέτη τουλάχιστον διά βοής, ενώ αντίθετα η οχλαγωγία έχει εστιαστεί στον τραγουδιστή και στον Δήμο.

Η γνωστή αντιπαράθεση που για άλλη μια φορά ξεσπά με τον διελαύνοντα Κρόνο στον Τοξότη σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο του Σάκη Ρουβά στους Διδύμους, είναι αυτή που διχάζει παράλληλα τις γνώμες του κοινού.
Είναι όμως και αυτή που κάνει τον Σάκη να θέλει να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί και σε άλλες σκηνές, εκτός από αυτές της pop και να θέλει να αφήσει για κάποιο λόγο στο παρελθόν τα ελαφρά τραγουδάκια, δοκιμάζοντας να καθιερωθεί ξανά μέσα από ογκόλιθους.
Σε όλο αυτό το πανηγύρι όμως πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς που δίνει το ρυθμό και οι άλλοι από κάτω χορεύουν.
Διότι όπως και να κριθεί αυτό το εγχείρημα, η τύχη του είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο και δεν είναι δυνατό να απολογηθεί ούτε η ίδια ούτε αυτός για αυτήν.
Ακόμα και αν δεν λάβουμε υπ' όψιν τη σύνοδο Ερμή – Δία στον 7ο οίκο με τον Ερμή να κυβερνά τον ωροσκόπο του (Δίδυμος), που τον κάνει εξαιρετικά αγαπητό στο κοινό, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τωρινή θέση του διελεύνοντα Δία στον Λέοντα, σε αρμονικότατη όψη με τον κυβερνήτη του 10ου οίκου Ουρανό στον Ζυγό, (καριέρα- καταξίωση).
Επιπλέον, η Αφροδίτη του στον Υδροχόο εμπεριεχόμενος κυβερνήτης του 5ου οίκου δέχεται και αυτή την αντίθεση του Δία, που τον κάνει να υπερβάλλει σε αυτοπεποίθηση και κίνητρα, ενώ την έχει δεχτεί και στο παρελθόν.
Τέλος μην ξεχνάμε την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ήλιο του που σηματοδοτεί το τέλος της παλιάς του καριέρας και προβολής.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι αποφασισμένος να αλλάξει καλλιτεχνικά μονοπάτια, βασιζόμενος κυριολεκτικά στην εύνοια που τον διακατέχει και στη συμπάθεια (που αγγίζει τα όρια του έρωτα) από ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Το Σάββατο λοιπόν 2 Μαΐου στις 21:00 το βράδυ κάτω από το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι και τη Σελήνη στον καλαίσθητο Ζυγό, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης θα διχαστούν ανάμεσα στο «Της αγάπης αίματα» και του «Αίμα δάκρυα και ιδρώτα», με ένα αποτέλεσμα που υπολείπεται να δούμε όλοι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved