Oscar De la Renta: Η μόδα πενθεί για το θάνατο του διάσημου Καρκίνου σχεδιαστή

Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς και διάσημους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο

Oscar De la Renta: Η μόδα πενθεί για το θάνατο του διάσημου Καρκίνου σχεδιαστή

Η είδηση του θανάτου του προξένησε βαθιά λύπη στο χώρο της μόδας, των καλλιτεχνικών κύκλων, αλλά και ανθρώπων που είχαν ξεχωρίσει τον διάσημο σχεδιαστή, πράγμα καθόλου δύσκολο για τον Oscar De la Renta, ακόμα και αν ποτέ δεν θα είχε την ευχαρίστηση να αποκτήσει ένα δημιούργημά του.

Το ρομαντικό του στυλ με τα κομψά θηλυκά φορέματα και την προσθήκη λουλουδιών είναι αυτό που τον χαρακτήρισε μαζί την αριστοκρατική και καθόλου κραυγαλέα παρουσία του.
Γεννημένος στις 22 Ιουλίου του 1932 στη Δομινικανή Δημοκρατία και με άγνωστη ώρα γέννησης, έχουμε μια μικρή αμφιβολία για το αν ήταν Καρκίνος με Σελήνη στους Ιχθύες ή αν ήταν γεννημένος μετά τις 9.40 το βράδυ οπότε θα ήταν Λέων με Σελήνη στον Κριό.
Αυτή η διαφορά είναι τεράστια αλλάζοντας όλη την ιδιοσυγκρασία του, αλλά θα παραμείνω πως ήταν Καρκίνος με Σελήνη στους Ιχθύες, κρίνοντας από τη δουλειά και τη ζωή του.

Από τα 18 του χρόνια αφοσιώθηκε στο χώρο της μόδας και έγινε διάσημος από πολύ νωρίς μετά από το ταξίδι του στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας μια θέση στον οίκο Lanvin. Ακολούθησε η Νέα Υόρκη και ο οίκος της Elizabeth Arden.
Η δεκαετία του 60' στάθηκε η απογείωση στην καριέρα του όταν έντυσε την Τζάκι Κένεντι.
Ιδρύοντας την κολοσσιαία εταιρία του το 1965 στη Νέα Υόρκη, έμελε να ντύσει τις πιο επιφανείς, όμορφες και διάσημες γυναίκες του κόσμου.
Η φήμη του δεν έχασε στιγμή την αίγλη της ενώ υμνήθηκε από τις πρωταγωνίστριες της διάσημης σειράς «Sex and the City» που ντύνονταν με τις δημιουργίες του.
Η τελευταία δημιουργία του ήταν το ασύλληπτο νυφικό της Amal Alamuddin γυναίκας του George Clooney.

Παντρεύτηκε 2 φορές χάνοντας την πρώτη του γυναίκα το 1967 έχοντας ένα υιοθετημένο αγόρι και 3 θετές κόρες.
Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς και διάσημους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ήλιο του σε κάθε περίπτωση, που τονίζει την πηγαία δημιουργικότητά του, αλλά και τους βαθιούς οικογενειακούς δεσμούς που διατηρούσε σε όλη του τη ζωή.
Μέσα από αυτό το τρίγωνο έδινε χρώμα στις δημιουργίες του, τις στόλιζε με λουλούδια και τις διατηρούσε μοναδικά ρομαντικές στην έκφραση.
Η στενή σύνοδος Ερμή – Δία στον Λέοντα ήταν αυτή που έκανε τη δουλειά του εξαιρετική και συνάμα εντυπωσιακή και δεν τον άφησε να παρασυρθεί σε παρακμιακές εξάρσεις.
Το εξάγωνο της συνόδου αυτής με την Αφροδίτη από τους Διδύμους, διαβεβαιώνει την καλλιτεχνική του στόφα, υπογράφοντας παράλληλα την τεράστια δημοτικότητά του μέσα από υψηλά κίνητρα που καθόριζε ο Δίας στον Λέοντα.
Το τρίγωνο της συνόδου αυτής με τον Ουρανό έδωσε το ευφάνταστο πνεύμα του που αποτύπωσε στις μακριές τουαλέτες του σε όλα τα χρώματα, μοιάζοντας μυθικές και αποπνέοντας ακόμα και στην πιο αυστηρή γραμμή τους, αέρα ανεξαρτησίας.
Η αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο δείχνει τον μόχθο για να κατακτήσει την κορυφή και τη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του. Επιπλέον αποτυπώνεται περίτρανα στην εξωτερική του εμφάνιση που ήταν πάντα προσεγμένη με αυστηρά και λιτά κοστούμια.
Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό αν και ανοιχτό, συνέβαλε στην ανάγκη του για έκφραση, πρωτοτυπώντας μέσα από τα φορέματά του με ένα εντελώς ξεχωριστό δικό του ύφος, αποφεύγοντας διακριτικά τα εκκεντρικά συμπλέγματα.

Η μόδα στερήθηκε έναν υπέροχο δημιουργό που δύσκολα θα βρει αντικαταστάτη.

{youtube}1RbdWFvkZbE{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved