Βρέθηκε νεκροταφείο με 17 βαμπίρ!

Το νεκροταφείο εντοπίστηκε στην Πολωνία κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή ενός δρόμου.

Βρέθηκε νεκροταφείο με 17 βαμπίρ!

Οι εργάτες ανακάλυψαν αρχικά τέσσερις σκελετούς βαμπίρ ενώ όταν κλήθηκαν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι ήρθαν στο φως οι σκελετοί άλλων δεκατριών...

Οι εργάτες ανακάλυψαν ανθρώπινους σκελετούς θαμμένους με τα κρανία κομμένα και τοποθετημένα ανάμεσα στα γόνατα ή τα χέρια. Με τον τρόπο αυτό στο μεσαίωνα θάβονταν όσοι θεωρούνταν βαμπιρ. Ήταν ένα ... μέτρο των ζωντανών για να αποτρέψουν τη νεκρανάσταση των ... βρικολάκων.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε πριν λίγες εβδομάδες. Από τότε οι αρχαιολόγοι που έχουν προσδιορίσει τους τάφους μεταξύ του 15ου και του 16ου αιώνα προσπαθούν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα. Στην περιοχή βρέθηκε και μια αγχόνη που παραπέμπει ακόμη και σε εκτελέσεις ατόμων, ωστόσο στα ίδια τα πτώματα δεν βρέθηκε σχεδόν κανένα στοιχείο. Ούτε υπολείμματα ρούχων, ούτε καν κουμπιά ή κάποιο άλλο αντικείμενο που να βοηθάει στις έρευνες.
Οι μύθοι για τους βρικόλακες πάντως ήταν στην κορύφωσή τους τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Ήταν μια περίοδος που πολλοί άνθρωποι κατηγορήθηκαν και ίσως οι 17 νεκροί της Πολωνίας ήταν θύματα αυτού του παροξυσμού.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved