ΥΠΕΡΟΧΟ VIDEO: Το μαγευτικό γαλάζιο σπήλαιο στο Καστελόριζο!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο Καστελόριζο και συγκεκριμένα στα νότια του νησιού. Πρόκειται για την περίφημη Γαλάζια Σπηλιά ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα που υπάρχουν στον κόσμο μας.

ΥΠΕΡΟΧΟ VIDEO: Το μαγευτικό γαλάζιο σπήλαιο στο Καστελόριζο!

Γνωστότερο με τ’ όνομα «Σπηλιά του Παραστά» ή «Φώκιαλη» – από τις φώκιες που κατοικούν μέσα – είναι το μεγαλύτερο και ωραιότερο από τα ενάλια σπήλαια της Ελλάδας, ενώ θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου. Είναι γνωστό παγκόσμια για τον πλούσιο σταλακτιτικό στολισμό, που φωτίζεται από τις ανταύγειες των ακτίνων του ήλιου παρουσιάζοντας ένα θέαμα μοναδικό σε ομορφιά και γοητεία.

Βρίσκεται στο νότιο σημείο νησιού, έχει μήκος 75μ (εσωτερικώς), πλάτος 40μ και ύψος 35μ, η δε είσοδος του είναι στο ύψος μιας μικρής βάρκας, μόλις που χωράει όταν είναι μπουνάτσα και αντικρίζει την ανατολή. Το γαλήνιο νερό της σπηλιάς μοιάζει με ένα απέραντο γαλαζοπράσινο καθρέπτη με χίλιους ιριδισμούς, που φωτίζει το τεράστιο αυτό παλάτι των παραμυθιών, με αμέτρητους σταλακτίτες και χιλιάδες αγριοπερίστερα με διάφορα χρώματα. Στο Γαλάζιο Σπήλαιο μπορεί κανείς να πάει μόνο με βάρκα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved