Ποια γάτα αντιστοιχεί στο ζώδιο σου;

Γάτα Σιάμ, Βιρμανίας ή μήπως... Αβησσινίας;

Ποια γάτα αντιστοιχεί στο ζώδιο σου;








Κριός, η γάτα Βεγγάλης!

Γάτα με πολλή ενέργεια, υψηλή νοημοσύνη κι φυσικά... δραστήρια (το θέσαμε ευγενικά!). Είναι ωραίο να ζεις μαζί της, αλλά μερικές φορές, μπορεί να αποδειχτεί και μια πρόκληση! Δεν της ξεφεύγει τίποτα, της αρέσει να παίζει όλη την ώρα, τα νυχάκια της τα χρησιμοποιεί στο έπακρο κι αν είχε και αντίχειρες, ε, θα κυβερνούσε και τον κόσμο (εκτός από το σπίτι σου)! Δεν θα σε αφήσει λεπτό να ηρεμήσεις! Θέλει να της παίζεις, να ασχολείται με κάτι, να κυνηγάει, να κρέμεται από τον πολυέλαιο, να μπαίνει στο ντους μαζί σου (ποιος σου είπε ότι αυτή η γάτα φοβάται το νερό;!) κι αν βαρεθεί... την έκατσες! Θα σου φέρει το σπίτι κάτω!!! Μιλάμε, για τόση ενέργεια! Μια χαρά ταιριάζει στον Κριό!





















Ταύρος, η γάτα της Σκωτίας!

Είναι μια αξιαγάπητη, ήρεμη, γεροδεμένη γατούλα, αθόρυβη και κοινωνική, που όμως δεν αγαπά την πολλή δράση! Είναι πολύ έξυπνη και αγαπά τα παιχνίδια που εξιτάρουν την νοημοσύνη της. Είναι γάτα με αυτοπεποίθηση, αλλά σπάνια θα την δεις να κάνει κόνξες ή να απαιτεί με στόμφο την προσοχή σου. Κρατάει χαρακτήρα, είναι μια σωστή κυρία, αλλά και αξιοθαύμαστη κυνηγός! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αυτοαπασχοληθεί όσο εσύ λείπεις, γι αυτό φρόντισε να της κάνεις παρέα και να παίξεις μαζί της, για να μην την πιάσει το παράπονο! Ταύρος θα μπορούσε να είναι, άνετα!











Δίδυμοι, η γάτα Σφίνξ (Sphinx)!



Η γάτα που θα τραβήξει την προσοχή όπου κι αν βρεθεί με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της! Κι όμως αυτή η γάτα, έχει φανατικούς οπαδούς (που κάτι ξέρουν) σε όλο τον κόσμο! Είναι αξιολάτρευτη, ανεξάρτητη, αλλά εξαιρετικά κοινωνική, φιλική ακόμα και με τα παιδιά, τα πάει καλά με όλους και όλα, της αρέσει να εξερευνεί τον χώρο, θα ασχοληθεί με τα πάντα (ακόμα και με τα ζουζούνια μέσα στο δωμάτιο, τα οποία τα βλέπει ως live διασκέδαση ένα πράγμα!) και θέλει πάντοτε να έχει παρέα. Δεν την νοιάζει τι θα έχει παρέα: άνθρωπο, σκύλο, μια άλλη Sphinx, ένα χρυσόψαρο, είναι κοινωνική και θέλει ενασχόληση με κάποιον ή κάτι! Διδυμίσια γάτα, καθαρά!















Καρκίνος, η Αιγυπτιακή γάτα Μάου!



Είναι μια από τις λίγες φυλές εξημερωμένων γατών. Εκφράζει τα συναισθήματα της κουνώντας την ουρά της, όταν είναι ευτυχισμένη, στο λέει με ένα ήπιο, αλλά χαρακτηριστικό νιαούρισμα και αρχίζει να ''ζυμώνει'' με τα μπροστινά της ποδαράκια, δείχνοντάς σου πόσο ικανοποιημένη είναι! Δεν είναι γάτα εξαιρετικά δραστήρια, όμως απολαμβάνει τα παιχνίδια, ακόμα και τα παιχνίδια με το νερό! Αυτό που λατρεύει, είναι η οικογένεια της και όλα της τα μέλη (δεν ξεχωρίζει το αφεντικό της από την υπόλοιπη οικογένεια). Όταν δεν παίζει, εκείνο που θέλει, είναι να κάτσει ήρεμα στα πόδια κάποιου και να απολαύσει τα χάδια που της αξίζουν! Όμως μην ξεγελιέσαι! Αν -κι όταν- χρειαστεί, η Μάου, είναι η πιο γρήγορη γάτα που μπορεί να συναντήσεις, και τα ποντίκια, καλύτερα να εξαφανιστούν! Καρκινίζει, ή μου φαίνεται;!















Λέων, η γάτα Σιάμ!



Η γάτα που έχει άποψη για όλα, μιλάει ακατάπαυστα και όταν της σφηνωθεί κάτι στο κεφάλι, δεν αλλάζει γνώμη! Είναι όμως εξαιρετικά φιλική, τρυφερή, τα πάει καλά με εκείνον που την φροντίζει, δένεται μαζί του κι όχι με τον χώρο, έχει ιδιαίτερη φωνίτσα και απαιτεί να της δίνεις σημασία, διαφορετικά... παίζει και να σου σπάσει τίποτα στο σπίτι, για να σου δείξει ότι δεν μπορείς να την αγνοείς! Είναι γάτα που συντρόφευε Βασιλιάδες και είναι γνωστή για τα υπέροχα μπλε ματάκια της και τα σκούρα άκρα της! Αφού η γατούλα αυτή κάνει για Βασιλιάδες, ε τότε κάνει και για τον Λέοντα!















Παρθένος, η γάτα Βιρμανίας!



Μια όμορφη, έξυπνη (όσο δεν πάει άλλο), περίεργη, αλλά φιλική, ήσυχη και κοινωνική γατούλα, που τα πάει καλά με όλους και με όλα (άλλες γάτες, σκύλους κι ανθρώπους). Μην την αφήσεις μόνη της, έχε της κι άλλη παρέα να περνάει όμορφα και θα δεις αυτή την δραστήρια γατούλα γεμάτη ενέργεια να σου γουργουρίζει με ευχαρίστηση! Η θηλύκια Βιρμανίας, είναι μια πραγματική πριγκίπισσα που θα θελήσει να έχει τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού σου, ενώ ο αρσενικούλης, είναι πολύ πιο χαλαρός και φιλικός! Η γάτα αυτή είναι η προσωποποίηση της περιέργειας και δεν θα σε αφήσει λεπτό μόνο σου (κυριολεκτικά), είτε πας στο κρεβάτι είτε πας... εκεί που πάει κανείς μόνος του! Παρθένο την κόβω με τόση περιέργεια αυτή την κούκλα, τι λες;
















Δες όλες τις γατούλες στο Photo Gallery που ακολουθεί!



Ζυγός, η γάτα Σιβηρίας!



Πανέμορφη γάτα με πλούσιο τρίχωμα, πιστή, τρυφερή, παιχνιδιάρα! Θα σε ακολουθήσει όπου πας, λατρεύει την παρέα, παρατηρεί τα πάντα, είναι πανέξυπνη και τα πάει καλά με όλο τον κόσμο. Έχει ήρεμη και γλυκιά προσωπικότητα, μα μην σε ξεγελάει αυτό! Είναι η υπέροχη γατούλα που θα θελήσει να παίξει, να κυνηγήσει, ακόμα και να βάλει το πατουσάκι της στο νερό, μιας και δεν την πειράζει καθόλου! Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας κούκλας γάτας και μιας γάτας κυνηγού, ενώ ταυτόχρονα, ενώ είναι κοινωνική κι αγαπησιάρα, δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ, εάν θελήσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, αφού αυτή η γάτα, έχει κι έναν αέρα ανεξαρτησίας! Ζυγός μεριά ένα πράγμα!
















Σκορπιός, η μπλε γάτα Ρωσίας!



Είναι πανέμορφες γάτες, που είναι ιδανικές για ιδιοκτήτες που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι τους, μιας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μείνουν μόνες τους. Είναι ήσυχες, τρυφερές κι ευγενικές γάτες, που λατρεύουν το παιχνίδι, την καθαριότητα και τους συντρόφους τους. Είναι κομματάκι ντροπαλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πανέξυπνες! Μαθαίνουν μόνες τους να ανοίγουν ντουλάπια και καταλαβαίνουν πότε είσαι στενοχωρημένος και θα έρθουν να βάλουν την πατούσα τους στο πρόσωπο σου για να σε καθησυχάσουν! Οι γάτες αυτές ενοχλούνται όταν τους αλλάζεις το πρόγραμμα, γιατί αγαπούν την σταθερότητα, όμως, δεν θα σου μουτρώσουν αν τις αφήσεις μόνες τους! Ταιριάζει γάντι με τα χαρακτηριστικά του Σκορπιού!


























Τοξότης, η γάτα Αβησσινίας!

Μια γάτα - πρόκληση! Έχεις τις αντοχές για να ακολουθήσεις τα βήματα της; Είναι η γάτα που θα ζήσει την ζωή της στο έπακρο. Τίποτα δεν της ξεφεύγει, της αρέσει να παίζει όλη την ώρα, είναι πανέξυπνη, αλλά και απρόβλεπτη! Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο κάμωμα της κι ότι της τραβήξει την προσοχή της (για το επόμενο λίγο έστω χρονικό διάστημα), είναι κι η επόμενη εμμονή της! Σου δίνει την εντύπωση πως δεν κοιμάται ποτέ, ότι βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, σε παρακολουθεί ότι κι αν κάνεις (ακόμα και το πως βαράς τα δάχτυλα σου στο πληκτρολόγιο, την συναρπάζει ως θέαμα!) και θέλει -βεβαίως-βεβαίως, την προσοχή σου! Θέλει παιχνίδι και διαρκή ενασχόληση μαζί της, διαφορετικά... την έκατσες! Χμμμμ! Τοξοτάκι την κόβω!





















Αιγόκερως, η γάτα Σαβάνας!

Μια από τις πιο ακριβές ράτσες παγκοσμίως! Εάν θέλεις μια γλυκιά, ήρεμη, υπάκουη γατούλα, ε, τότε μην πάρεις μια γάτα Σαβάνας! Αυτή η γάτα, είναι σε εγρήγορση, δραστήρια, γεμάτη αυτοπεποίθηση, περίεργη, αλλά και φιλική. Δεν μπορείς να την σταματήσεις από το να κάνει το δικό της, αφού η ευφυΐα της, είναι σαφώς ανώτερη από τη δική σου! Θα ξεκλειδώσει ντουλάπια, θα ανοίξει την βρύση (όσο εσύ κοιμάσαι κατά προτίμηση) και θα σπάσει ότι πιστεύει ότι δεν είναι του γούστου της, μέσα στο σπίτι! Εάν νομίζεις ότι αυτή η γάτα είναι παίξε-γέλασε, μάλλον απατάσαι! Καλύτερα να επιλέξεις μια διαφορετική γάτα, εάν δεν έχεις τα νεύρα να αντέξεις μια τέτοια προσωπικότητα με τέτοιο πείσμα και δική της βούληση! Αιγόκερως 100%!





















Υδροχόος, η γάτα Ρεξ της Κορνουάλης!

Μια πανέξυπνη γάτα, διασκεδαστική, εκλεπτυσμένη, με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ! Θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο, κάνει κόλπα, ανοίγει πόρτες και ντουλάπια, ενώ βρίσκει τον τρόπο πάντα να σε ξεγελάει! Είναι μια γάτα με αυτοπεποίθηση, που λατρεύει τους ανθρώπους, τα χάδια και τα φιλιά και τα παιχνίδια! Είναι δραστήρια και πάντα κάνει κάτι. Αν θέλεις μια ήσυχη κι υπάκουη γάτα, καλύτερα να μην την διαλέξεις! Η γάτα Ρεξ, θα κάνει εκείνο που θέλει εκείνη κι αν χρειαστεί, θα ανοίξει και το στόμα της και θα σου μιλήσει με επιμονή, για να καταλάβεις τι θέλει! Υδροχοϊζει ή είναι ιδέα μου;























Ιχθύς, η γάτα Περσίας!

Μια αρχαία φυλή γάτας, όμορφη, ήσυχη, γλυκιά, με ήπιο ταμπεραμέντο, που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της! Είναι η γάτα που θέλει ένα ήσυχο περιβάλλον για να ζήσει, προτιμάει την αγκαλιά ή τα πόδια του αφεντικού της, θρέφεται από τα χάδια και είναι εξαιρετικά πιστή στα μέλη της οικογένειας της! Άντε να κάνει και μια εξαίρεση για πολύ καλούς φίλους, αλλά αυτή η γάτα-στολίδι, δεν θέλει ξένους στο σπιτικό της! Αγαπάει να έχει την προσοχή σου, αλλά δεν την απαιτεί (μεταξύ μας, δεν μπορείς να την αγνοήσεις κιόλας!), και θα κάτσει ήσυχη και χωρίς να παραπονεθεί, όσο εσύ δουλεύεις ή λείπεις! Ψαράκι γλυκό αυτή η γατούλα!












Δες όλες τις γατούλες στο Photo Gallery που ακολουθεί!



Διάβασε επίσης:

Εάν ο Τοξότης κυβερνούσε τον κόσμο!

Για να δούμε, τι ξέρεις από αστρολογία και ζώδια;






©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved