Η "Νέα Δημοκρατία" σε περιπέτειες

Ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνος από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά και ήδη διαφαίνεται η πρόθεση του
Παπασταύρου Λίντα

Από το Γιάννη Ριζόπουλο

Ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνος από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά και ήδη διαφαίνεται η πρόθεση του να τα αλλάξει όλα. Σύμβολα, δομή, ακόμη και το όνομα του κόμματος. Η ...επέλαση του Ουρανού στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε ουσιαστικά από πέρυσι όταν στην πρωτοφανή για τα δεδομένα της διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση, ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε τη μάχη με τη Ντόρα Μπακογιάννη, εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά τη συγκριτική υπεροχή του σε ...επίπεδο Δήμητρας. Την περίοδο της εκλογής η κ Μπακογιάννη, είχε τον διελαύνοντα Κρόνο πάνω στη γενέθλια Δήμητρα της, κάτι που στην περίπτωση μιας επιζητούμενης λαϊκής εντολής κρίνεται ως ...καταστροφικό.

Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε κάτω από το ...άγρυπνο μάτι του Ουρανού, ο οποίος στο προοδευτικό ωροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας (συγκεκριμένα στο Ηλιακό Τόξο) έκανε τετράγωνο με τη γενέθλια Δήμητρα στους Ιχθύες. Αυτή η ένδειξη που εξακολουθεί να είναι ενεργή πριμοδοτεί σαρωτικές αλλαγές συνολικότερα στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Εκτός όμως από τον Ουρανό υπάρχει και ο Κρόνος... Η Νέα Δημοκρατία είναι Ζυγός με Ωροσκόπο στον Τοξότη και η διέλευση του Κρόνου από τον Ήλιο της, σηματοδοτεί επίσης κρίσιμες εξελίξεις, από τις οποίες βέβαια δεν θα μείνουν όλοι ...ευχαριστημένοι. Οι αποχωρήσεις και οι διαγραφές είναι στο ...πρόγραμμα, ωστόσο κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της ηγεσίας της κρίνονται ως αναγκαίες.

Όπως το ΠΑΣΟΚ που είναι Παρθένος, άλλαξε με την καθοδήγηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ...Κρόνου, έτσι και η Νέα Δημοκρατία καλείται να ανανεωθεί ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Η πιο κρίσιμη περίοδος ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο και τελειώνει τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους. Ωστόσο το «παιχνίδι» των πλανητών πάνω στον Ήλιο της Ν. Δ. είναι πιο ...χοντρό!

Η αναγκαιότητα μιας ριζικής αλλαγής υποδηλώνεται και από τον Πλούτωνα, ο οποίος τετραγωνίζει τη γενέθλια θέση του στο Ζυγό και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα «πιάσει» και αυτός τον Ήλιο της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Γενικότερα, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον εαυτό του, σε σχέση με τη θέση που είχε το 1974, συνδέεται με το οριστικό τέλος της «εποχής της μεταπολίτευσης». και βέβαια αυτό αναφέρεται τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στα κόμματα της Αριστεράς.

Και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συντελείται με την παρουσία στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων δύο ...Διδύμων.

Κι αυτό γιατί οι Δίδυμοι δεν δεσμεύονται τόσο πολύ από αρχές και ιδεολογίες. Φροντίζουν απλά να κάνουν τη ...δουλειά τους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς να ...κατεβάσει τα ρολά, ιδρύοντας τελικά έναν νέο πολιτικό φορέα, που θα είναι απαλλαγμένος από τις «ρετσινιές» του παρελθόντος.

Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση-που είναι και η πλέον πιθανή-μπορούμε να μιλάμε για το «θάνατο» της Νέας Δημοκρατίας και κάθε πρόβλεψη για τη μελλοντική της πορεία παύει να έχει νόημα.

Στο ...μεταφυσικό πλέον ερώτημα, πότε η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, το Ηλιακό Τόξο της παραπέμπει σε τρία χρόνια από τώρα, όταν η «προχωρημένη» Δήμητρα θα βρεθεί απέναντι από τον Ήλιο και το γενέθλιο Μεσουράνημα της στο Ζυγό. Ωστόσο σε αυτήν την ένδειξη υποκρύπτεται και η πιθανότητα συμμετοχής της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Συνεχίζοντας τις «ασκήσεις φαντασίας» και βλέποντας λίγο πιο μακριά, το 2016-17 η αντίθεση της Δήμητρας με τον γενέθλιο Άρη, σε συνδυασμό με το τετράγωνο του «προχωρημένου» Ουρανού με το γενέθλιο Δία, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την εμφάνιση διαλυτικών φαινομένων που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμη και στην διάσπαση του κόμματος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved