CSI Fanouris

Απαντήστε σωστά και κερδίστε

Ο επιθεωρητής Ερμείδης, σίγουρα δεν είναι μια τυχαία περίπτωση, αφού έχει τον δικό του αστρολογικό τρόπο να λύνει κάθε μυστήριο...

Παπασταύρου Λίντα
CSI Fanouris

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος


Ο επιθεωρητής Ερμείδης μπήκε στο αστυνομικό σώμα περίπου τυχαία, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο ριάλιτι σόου «Dancing With the Cops».


Ωστόσο, ο νεαρός, τότε, σπουδαστής έδειξε γρήγορα τις ιδιαίτερες ικανότητες του στη διαλεύκανση δυσεξιχνίαστων υποθέσεων, αξιοποιώντας την πνευματική κληρονομιά της Σμυρνιάς γιαγιάς του, σύζυγο ενός Αρμένιου μαθητή του Γκουρτζίεφ και κάτοχο απόκρυφων γνώσεων και τεχνικών. Ανάμεσα σε αυτά που του εμπιστεύτηκε η κυρά-Μέλπω, λίγο πριν πεθάνει, ήταν το Planetarium Incognita, ένα από τα άγνωστα βιβλία του Νοστράδαμου με αντικείμενο την αστρολογική επίδραση των αστεροειδών, το 13ο χαμένο βιβλίο των «Μεταφυσικών» του Αριστοτέλη, μια πραγματεία του Πυθαγόρα με θέμα την Ορφική Αστρολογία και μια κρυπτογραφημένη συνταγή για σουτζουκάκια.

Η εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων που απέκτησε ο επιθεωρητής είχε θεαματικά αποτελέσματα. Καθώς ανέβαινε ένα- ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας, η φήμη του μεγάλωνε, μέχρι που οι παράδοξες αλλά άκρως επιτυχημένες διαγνώσεις του τράβηξαν την προσοχή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC), που τον προσκάλεσε -σχεδόν τον απήγαγε- για μια «ανταλλαγή απόψεων» στο συντονιστικό κέντρο της θρυλικής AREA 54 της Νεβάδα. Ο επιθεωρητής παρέμεινε εκεί επί σειρά ετών και κανείς δεν ξέρει, τελικά, ποιός δίδαξε τι και σε ποιόν...

Πάντως το ότι οι Αμερικανοί τον αποκαλούσαν Hermidis, Thethrice-greatest (Ερμείδης ο Τρισμέγιστος) είναι ενδεικτικό του σεβασμού που έτρεφαν στο πρόσωπο του.

Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να αναζητά καινούργιες γνώσεις, ιδιαίτερα αστρολογικές. Και ήξερε πολύ καλά ότι πολλά θρησκευτικά κέντρα είχαν πληροφορίες που για δικούς τους λόγους τις κρατούσαν ως επτασφράγιστα μυστικά.

Πριν από δέκα ημέρες, ύστερα από ειδική συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ επισκέφθηκε το Θιβέτ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον τελευταίο ιεροφάντη της Μπον της αρχαίας θρησκείας των Θιβετιανών.

Η συνταγή της κυρά-Μέλπως αποδείχθηκε χρυσή. Ο Tenzinενθουσιασμένος από τη μικρασιατική κουζίνα τον οδήγησε στους πρόποδες του ιερού όρους Kailash, στις μυστικές κρύπτες με τους θησαυρούς της Ινδικής αστρολογικής παράδοσης.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ταξίδι αναζήτησης. Ο «thrice-greatest» εφοδιασμένος με όλη την αρχαία και τη σύγχρονη γνώση επέστρεφε πλέον οριστικά στην πατρίδα για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Η έξαρση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας απαιτούσε την οργάνωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας που θα ήταν σε θέση να εξάγει γρήγορα και ασφαλή συμπεράσματα, κυρίως με αστρολογικά κριτήρια . Και ο επιθεωρητής Ερμείδης ήταν σίγουρα ο καταλληλότερος για να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο.

Μάλιστα είχε ήδη σκεφθεί και το όνομα της: CSI Fanouris προς τιμήν του αγίου που με τη βοήθεια του οι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί απανταχού της γης βρίσκουν ότι είναι χαμένο.


………Η πτήση της Air India ήταν πολύ ήρεμη. Το jumbo γλιστρούσε ανάλαφρα πάνω απ’ τα σύννεφα και λόγω του προχωρημένου της ώρας όλοι σχεδόν οι επιβάτες κοιμόνταν.

Στο μυαλό του Λουκά Ερμείδη έτρεχαν ακόμη οι εικόνες από την απροσδόκητη εξέλιξη που είχαν οι πρωινοί εορτασμοί στο Νέο Δελχί. Η επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της Ινδίας από όπου θα έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής συνέπεσε με μια από τις τρεις εθνικές γιορτές της χώρας και ο υπουργός Άμυνας τον είχε πάρει μαζί του σχεδόν με το ζόρι για να του δείξει τα επιτεύγματα της Ινδικής πολεμικής βιομηχανίας. Ο επιθεωρητής βέβαια βαριόταν θανάσιμα τα «πανηγύρια», ιδιαίτερα αν είχαν προπαγανδιστικό χαρακτήρα, αλλά αυτή τη φορά, όπως αποδείχθηκε, άξιζε τον κόπο.

Ευτυχώς για τον ίδιο (και δυστυχώς για τον υπουργό) την παρέλαση παρακολούθησε και η σύζυγος του, μια εντυπωσιακή «Kshatriya» από τη Βομβάη που δεν ξεκολλούσε τα μάτια της από τον Έλληνα προσκεκλημένο. Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν ο υπουργός τη χαστούκισε δημόσια κι εκείνη ανταπέδωσε με αριστερό ντιρέκτ...

-Good evening! Would you like to share the pleasure with me? (Καλησπέρα! Θα θέλατε να μοιραστούμε την ευχαρίστηση;)

Η αισθησιακή φωνή της μελαχρινής αεροσυνοδού τον επανέφερε στην πραγματικότητα. Μπροστά του κείτονταν ένας δίσκος με δύο σοκολατάκια Toblerone σε σχήμα καρδιάς και μια μικρή φιάλη Moet Chandon ροζέ. Δίπλα του, ο υπαστυνόμος Παρθενόπουλος άφησε να του ξεφύγει ένα ελαφρύ και στιγμιαίο ροχαλητό. Ο παλιός σύντροφος του είχε ταξιδέψει με δική του πρωτοβουλία στην Ινδία, για να τον συνοδέψει στο ταξίδι της επιστροφής.

- Today is a special case... (σήμερα είναι μια ξεχωριστή περίσταση) συνέχισε σε δροσερό τόνο η ιπτάμενη. It’s my birthday!

Ο επιθεωρητής γύρισε ξαφνιασμένος και πριν διασταυρώσει το βλέμμα του με τα υπέροχα αμυγδαλωτά μάτια της πρόλαβε να δει την καρτέλα με το όνομα της: Nadja

- …..and you are my present (και είστε το δώρο μου) συνέχισε εκείνη ναζιάρικα...

Ήταν σε όλους γνωστό ότι ο επιθεωρητής είχε μια ιδιαίτερη επιτυχία στις γυναίκες αλλά αυτό ξεπερνούσε ακόμη και τα όρια του θρυλικού... JamesBond! Το πράγμα έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν η αεροσυνοδός έσκυψε-τάχα τυχαία-αφήνοντας να φανεί το εντυπωσιακό μπούστο της πάνω στο οποίο ταλαντευόταν μια μικροσκοπική ζυγαριά κρεμασμένη σε μια ασημένια αλυσίδα.

Ο επιθεωρητής χαμογέλασε και ανταποκρινόμενος στην πρόκληση έπιασε και κράτησε το μενταγιόν τραβώντας το προς το μέρος του. Τα πρόσωπα τους ήρθαν πολύ κοντά και η όλη κατάσταση θύμιζε το Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και τη Λορήν Μπακόλ στην «Καζαμπλάνκα».

-Is this your sign? (αυτό είναι το ζώδιο σου;) ρώτησε με νόημα. Και πριν καλά-καλά εκείνη προλάβει να του γνέψει καταφατικά, συνέχισε σε άπταιστα αγγλικά:

-Dear Nadja, according to my own criteria, probably we wouldn’t have any luck, since our Solar signs seem completely incompatible! (Και της έκανε παραστατικά το σχήμα του τετραγώνου)

Although, from what I can see, maybe finally we could had a match. In synastry, a possible conjunction between Sun and Ascendant doesn’t stop giving hmm, let’s say….irritant prospects!

So, I wouldn’t say no for a drink. And surely I’ll return you the treat in Athens. Have you ever heard about «koutoukia»?

(Αγαπητή μου Νάντια, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, μάλλον δεν θα είχαμε καμία τύχη αφού τα Ηλιακά μας ζώδια δείχνουν εντελώς ασύμβατα!

Αν και από αυτό που ...βλέπω, ίσως τελικά θα μπορούσαμε και να ταιριάζουμε. Στη συναστρία μια πιθανολογούμενη σύνοδος Ήλιου-Ωροσκόπου δεν σταματά να δίνει, χμ ας πούμε... ερεθιστικές προοπτικές!

Λοιπόν, δε θα έλεγα όχι για ένα ποτό. Και σίγουρα θα σου ανταποδώσω το κέρασμα στην Αθήνα. Έχεις ακούσει ποτέ για τα κουτούκια;)

Τι ζώδιο είναι ο επιθεωρητής και γιατί;

Κάθε αιτιολογημένη σωστή απάντηση θα κερδίσει -εκτός από θαυμασμό- και ένα σημαντικό δώρο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved