Γιάννης Λάτσιος

Κριός με Ωροσκόπο και Σελήνη στον Τοξότη, χαρακτηρίζεται από το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα του
Παπασταύρου Λίντα

Από το Γ. Ριζόπουλο

l

Κριός με Ωροσκόπο και Σελήνη στον Τοξότη, χαρακτηρίζεται από το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα του, ένα στοιχείο που καταλαβαίνουν αμέσως όσοι τον γνωρίζουν από κοντά. Πρακτικά ανήκει στην κατηγορία εκείνων που δεν εφησυχάζουν ποτέ, αναζητώντας νέους δρόμους και τρόπους δημιουργικής έκφρασης.

Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι παρά τη μακρά θητεία του στον δύσκολο κόσμο των media έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το «φρέσκο» και ξεχωριστό στυλ που είχε ως νεολαίος, τότε που συμμετείχε στις αριστερές «συσπειρώσεις» και στον αντίποδα της ...freak αισθητικής της εποχής φλέρταρε μόνον τις πιο «κυριλέ» κοπέλες.

Η σχέση του με τα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας κρατάει από εκείνα τα χρόνια, αφού σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ...αμπελοφιλοσόφων συμφοιτητών του δούλευε σαν οδηγός ταξί, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις «απαιτήσεις» του Άρη στους Διδύμους και τον 6ο οίκο.

Και αν μη τι άλλο το ωροσκόπιο του είναι ο ...παράδεισος της επικοινωνίας με τρεις πλανήτες σε Τοξότη και Διδύμους και άλλους τέσσερεις στον άξονα 3ου-9ου.

Επιπλέον η Δήμητρα, που σχεδόν πάντα βάζει την ...ουρά της στα επαγγέλματα του χώρου, κάνει μια αντίθεση (ως αστρική) με το Μεσουράνημα στο Ζυγό, συμβάλλοντας κατά πολύ όχι μόνον στο είδος της καριέρας αλλά και στην ...αναπόφευκτη αναγνωρισιμότητα.

Η αντίθεση της με τον-επίσης γωνιακό-Ποσειδώνα προσδίδει μια αριστοκρατική φινέτσα στην προσωπικότητα του Γιάννη Λάτσιου, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι υπάρχουν καλλιτεχνικές τάσεις που αργά η γρήγορα θα εκδηλωθούν.

Και το τετράγωνο της με τον Ουρανό στον 8ο οίκο προδίδει ...ελαφρώς extremeαναζητήσεις όσον αφορά τις σεξουαλικές του επιλογές.

Οι όψεις του Ήλιου με τον Άρη και τον Ουρανό ενισχύουν ακόμη περισσότερο το προοδευτικό και δημιουργικό προφίλ του, ενώ παράλληλα η σύνοδος του Ωροσκόπου και της Σελήνης με τον Κρόνο τον προστατεύει από τις ....ακρότητες και συντηρεί τους χαμηλούς του τόνους.

Η έντονη επιρροή του Κρόνου είναι αυτή που δεν επιτρέπει σε ένα κατά τα άλλα πολύ «απείθαρχο» ωροσκόπιο να εκδηλώσει ανοικτά τις πιο ανατρεπτικές του πλευρές.

Και ο συνδυασμός των Κρόνιων και των Ουράνιων στοιχείων είναι και το μεγάλο «στοίχημα» για τον ίδιο, που καλείται μονίμως να τηρήσει το μέτρο ανάμεσα στο νέο και το παλιό η στο ρεαλισμό και την πρωτοτυπία.

Στη σύνθεση των αντίρροπων τάσεων συμμετέχει και ο Δίας, ο οποίος με την τυχερή του ομπρέλα έχει συμβάλλει κατά πολύ στην κοινωνική άνοδο του Γιάννη Λάτσιου.

Οι αντιθέσεις του Δία με την Αφροδίτη, τον Ήλιο και τον Ερμή τον κατατάσσουν στην κατηγορία των bonviveurs, αφήνοντας παράλληλα πολλά ...παραθυράκια για επιπολαιότητες, κυρίως σε συναισθηματικά θέματα.

Βέβαια, ο γάμος του με την Ελένη Μενεγάκη ήταν μια μάλλον συντηρητική επιλογή, ακόλουθη της συνόδου Σελήνης-Κρόνου και μάλιστα στην αστρική της εκδοχή (δηλαδή στο Σκορπιό).

Θυμίζω ότι η Μενεγάκη είναι Σκορπιός με αντίθεση Ήλιου-Κρόνου κάτι που ανταποκρίνεται άμεσα στην αρχετυπική εικόνα της αστρικής Σελήνης στο χάρτη του Γιάννη Λάτσιου.

Το διαζύγιο τους δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο με τη χρήση των προόδων (Secondaryη Ηλιακό Τόξο), ωστόσο ο χάρτης της περυσινής Ηλιακής Επιστροφής του Γιάννη Λάτσιου με την αντίθεση Δήμητρας-Άρη στον άξονα 1ου-7ου είναι εξαιρετικά ...εύγλωττος.

Στη φετινή του Ηλιακή Επιστροφή, που «λήγει» στις 21/3/2011, ξεχωρίζει η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα 5ου-11ου, μια ένδειξη που εκτός από τις πολλαπλές πιέσεις σε συναισθηματικά και επαγγελματικά θέματα, σηματοδοτεί την αναγκαιότητα για μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τα παιδιά του. Μάλιστα, η συμμετοχή στο όλο σχήμα του Άρη από τον 9ο οίκο δίνει στο όλο θέμα και νομικές διαστάσεις.

Επιπλέον τα τετράγωνα της Δήμητρας (στον Αιγόκερω) προς τον Ήλιο και τον Κρόνο είναι μια ένδειξη κούρασης επιπλοκών, πιέσεων και πολλαπλών υποχρεώσεων, ικανών να επηρεάσουν-εκτός από την καριέρα-και την υγεία του.

Η είσοδος της προοδευμένης Σελήνης στο 12ο οίκο του (περίπου από το φθινόπωρο) συνηγορεί σε μια τέτοια πιθανότητα αλλά ίσως η πιο σημαντική ένδειξη έρχεται από τον προοδευμένο Ωροσκόπο που ετοιμάζεται να «πιάσει» το γενέθλιο Άρη στον 6ο οίκο.

Αν η ώρα γέννησης είναι εντελώς ακριβής, υπάρχει «θέμα» τόσο με τη δουλειά του, όσο και με την υγεία του, αφού ο Άρης πετάει τη ...σκούφια του για εγχειρήσεις παντός είδους.

Από αυτήν την άποψη και για να διαφυλάξει την ψυχοσωματική του ισορροπία, θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να ...απευθυνθεί στον Ποσειδώνα του, να χαλαρώσει δηλαδή, να πάψει να ασχολείται με όσα τον φθείρουν και αν χρειαστεί να ...βάλει το καπελάκι του στραβά αποχωρώντας για «άλλες πολιτείες».

Έτσι κι αλλιώς η τύχη του δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει ποτέ και η φετινή δύσκολη χρονιά είναι απλά μια παρένθεση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved