Στη λαίλαπα της σύνθεσης-Χρήστος Δάντης

Σαν ...καλός Ζυγός προσπαθεί μονίμως να συνδυάσει στυλ και τεχνοτροπίες που έχουν διαφορετικές αφετηρίες
Παπασταύρου Λίντα
Στη λαίλαπα της σύνθεσης-Χρήστος Δάντης

από το Γ. Ριζόπουλο

Σαν ...καλός Ζυγός προσπαθεί μονίμως να συνδυάσει στυλ και τεχνοτροπίες που έχουν διαφορετικές αφετηρίες και κανόνες.
Ωστόσο η τάση για ένα «πάντρεμα» του παραδοσιακού με το μοντέρνο, του λαϊκού με το έντεχνο η το ροκ ύφος δεν είναι μόνον αποτέλεσμα της ανάγκης του Ζυγού να δημιουργεί γεφυρώνοντας και συνθέτοντας αντιθέσεις.

Οι όψεις της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα (σύνοδοι) και τον Κρόνο (αντίθεση) υποδηλώνουν μια εσωτερική αντίφαση, η οποία όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι καλύπτεται μέσα από διαρκείς αναζητήσεις και πειραματισμούς στα όρια του ...ανέφικτου.
Οι ίδιες όψεις βέβαια καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ισορροπία στις προσωπικές σχέσεις του Χρήστου Δάντη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλείται να ...ανακαλύψει μια σύντροφο που να είναι ταυτόχρονα παθιασμένη, εγκρατής, λογική, παρορμητική, «φευγάτη», πειθαρχημένη, προκλητική, «καθώς πρέπει», και ανεξάρτητη!
Και επειδή κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ουτοπικό, από αστρολογική σκοπιά δεν προκαλούν καμία έκπληξη οι χωρισμοί και τα επεισοδιακά διαζύγια, ίσα-ίσα δείχνουν πολύ ...λίγα

Όσον αφορά την καλλιτεχνική του κλίση, ο Ποσειδώνας που γενικότερα εμπλέκεται σε όλες τις ανάλογες δραστηριότητες, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Άρη, ενδεικτικό μιας προσωπικότητας που «νοιώθει ζωντανή» μέσα από τη μουσική, το ρυθμό και το χορό.
Όμως, καθοριστική σημασία ως προς τον καλλιτεχνικό δρόμο που επέλεξε είχε η εμπλοκή του πλανήτη των τεχνών στην πλανητική «κόντρα» μεταξύ Ιχθύων και Παρθένου (δημιουργείται μια «διευκολυνόμενη» αντίθεση). Ουσιαστικά και ανεξάρτητα από τη θέση του Ποσειδώνα σε οίκο, αυτή ήταν μια από τις ορθότερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο δημοφιλής μουσικός για να δώσει διέξοδο στις πιέσεις που δέχεται η Αφροδίτη του.

Η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στις όψεις του Ήλιου με το Δία και τη Δήμητρα, δύο πλανήτες που συνδέονται άμεσα με την αναγνωρισιμότητα και μάλιστα σχηματίζουν μεταξύ τους μια ίδιο-συναστριακή σύνοδο (ο αστρικός Δίας με την τροπική Δήμητρα).
Η θέση της Δήμητρας στον Καρκίνο υποδηλώνει ότι ο Χρήστος Δάντης ενδιαφέρεται και έχει άποψη για κοινωνικά, εθνικά και πολιτικά θέματα και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Το μέλλον
Οι πιέσεις που δέχεται και θα δεχθεί ο Ήλιος του τα δύο επόμενα χρόνια από τον Κρόνο, τον Ουρανό και το Δία θα τον εξωθήσουν σε νέες αναζητήσεις και είναι ...μαθηματικά βέβαιο ότι θα ταράξει για μια ακόμη φορά τα νερά της ελληνικής σόου μπιζ.
Ενδεχομένως να στραφεί και σε άλλους καλλιτεχνικούς τομείς η νέες δραστηριότητες, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το βιογραφικό του.
Ενώ όμως ως προς τη δημιουργικότητα του, αυτές οι πλανητικές πιέσεις μόνον καλό θα φέρουν, αντίθετα στην προσωπική του ζωή θα δημιουργήσουν ένα ...αλαλούμ, αφού κάθε απόφαση και κάθε επιλογή θα ανατρέπεται, είτε από την αλλαγή της διάθεσης του, είτε από τα νέα δεδομένα -θετικά ή αρνητικά- που θα προκύπτουν.
Στο προοδευτικό του ωροσκόπιο οι όψεις του Ήλιου και της Αφροδίτης με τον Άρη (εξάγωνα) συμφωνούν και ...επαυξάνουν σε ένα ζωηρό και σχετικά περιπετειώδες μέλλον, τόσο στην προσωπική, όσο και την επαγγελματική του ζωή.
Σε κάθε περίπτωση ο Χρήστος Δάντης είναι ένας αμετανόητος δημιουργός, που δεν τον χωρά ο τόπος. Και από αυτήν την άποψη, όσα προβλήματα κι αν συναντήσει θα συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις μέχρι τελικής πτώσεως...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved