Φαίη Σκορδά-Η αγάπη έχει βάσανα

Υδροχόος με Σελήνη στο Σκορπιό είναι μάλλον μια ...ανικανοποίητη φύση που πάντα θα ψάχνει
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Υδροχόος με Σελήνη στο Σκορπιό είναι μάλλον μια ...ανικανοποίητη φύση που πάντα θα ψάχνει να βρει τα μυστήρια, τις κρυφές παραμέτρους και τα άγνωστα αίτια που κρύβονται πίσω από φαινόμενα και συμπεριφορές. Από αυτήν την άποψη βλέπει τα ανάλαφρα τηλεοπτικά shows μόνον σαν μια καλή ευκαιρία για να εξασκήσει το ταλέντο της στη ...γητεία των αρσενικών και την άντληση πόρων, ικανών να στηρίξουν ένα διαρκές «ευ ζην». Στην πραγματικότητα θα προτιμούσε έναν ρόλο στα ...X-Files, το Star Treck η στις «20.000 Λεύγες υπό τη Θάλασσα»... Ίσως και πλάι στον Κόμη Δράκουλα!

Η επιτυχημένη πορεία της ως παρουσιάστρια οφείλει πολλά στις όψεις της Δήμητρας με τον Ήλιο και την αστρική Σελήνη. Επίσης η αντίθεση του αστρικού Δία με τον Ήλιο και της αστρικής Αφροδίτης με το Δία υπόσχονται αν μη τι άλλο μια καλή ζωή και επιτυχίες σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο αυτές οι όψεις δεν μπορούν να καλύψουν συναισθηματικές ανάγκες, οι οποίες μάλιστα στην περίπτωση της όμορφης TV-persona είναι ...ουκ ολίγες.

Η ικανότητα της Σελήνης της να «διαβάζει» και να διαισθάνεται τις κακοτοπιές είναι μαζί ευλογία και κατάρα, αφού συνδυάζεται με μια μάλλον μαζοχιστική επιμονή στην ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου, το οποίο για την ολοκλήρωση του απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο προσώπων και καταστάσεων. Και κάθε φορά που η Φαίη Σκορδά βλέπει το ...κακό να πλησιάζει αυξάνει ακόμη περισσότερο τα «μέτρα ασφαλείας» δημιουργώντας ένα μάλλον πνιγηρό περιβάλλον για τους ανθρώπους που αγαπά.

Μπορεί πραγματικά να παλέψει με νύχια και με δόντια για να στηρίξει τις αξίες και τα αιτήματα της σε μια σχέση (πίστη, αφοσίωση και απόλυτη ταύτιση) και οι αντοχές της σε αυτόν τον «μαραθώνιο» είναι σχεδόν απεριόριστες.
Ωστόσο, η πολιτική του «υποφέρω και στερούμαι για να πετύχω» δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη. Η προσπάθεια της να αλλάξει τους άλλους έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τελικά τις προδιαγραφές της, μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε ένα αυτοκαταστροφικό ντόμινο, στην περίπτωση που υποψιαστεί η-ακόμη χειρότερα-διαπιστώσει ότι προδόθηκε η διαψεύστηκε από τους «δικούς της» ανθρώπους.
Δυστυχώς, μια τέτοια πιθανότητα είναι περισσότερο από υπαρκτή εξ αιτίας του τ-τετραγώνου της Ιχθυακής Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, τον Κρόνο και τον αστρικό Πλούτωνα. Ο τελευταίος μάλιστα σε ...αγαστή συνεργασία με τη Σελήνη μπορεί να προσδώσει στην Αφροδίτη όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνήθως αποδίδονται στη «σκοτεινή πλευρά» του Σκορπιού: Οι εμμονές, η παθολογική ζήλεια αλλά και τα μάλλον δυσάρεστα προσωπικά βιώματα συνθέτουν συνήθως την πραγματικότητα που ανταποκρίνεται στην εγκλωβισμένη ενέργεια του Πλούτωνα.
Το θετικό για την ίδια είναι ότι συνήθως οι άνθρωποι με Σελήνη στο Σκορπιό που η μοίρα τους έταξε να γνωρίσουν όλα τα κατατόπια της ...κόλασης , βρίσκουν τη δύναμη και αναγεννώνται από τις στάχτες τους, φθάνοντας μάλιστα σε εντυπωσιακές επιτυχίες.

Και βέβαια μην ξεγελιέστε από το χαμογελαστό πρόσωπο της Φαίης Σκορδά, η οποία δεν είναι ούτε ανυποψίαστη, ούτε κάποια «χαρωπή ξανθιά». Πίσω από αυτό υπάρχουν απόλυτα συναισθήματα, βαθιές σκέψεις, προβληματισμοί, ανησυχίες και συχνά πόνος και αγωνία που ποτέ δεν «βγαίνουν» προς τα έξω. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο την πιέζει να δείχνει πάντα αυτό που θα έπρεπε να δουν οι άλλοι και μόνον όσοι ζουν από κοντά τις προσωπικές της στιγμές μπορούν να διακρίνουν το άγχος τα ενοχικά σύνδρομα και τις καταθλιπτικές τάσεις που συνήθως συνοδεύουν μια τέτοια Αφροδίτη.

Ο γάμος της με το (Δίδυμο) Γιώργο Λιάγκα έγινε με τις ...ευλογίες της Αφροδίτης και του Δία, που στον προοδευμένο της χάρτη σχηματίζουν ένα ωραιότατο τρίγωνο. Όμως, οι εποχές αλλάζουν και σύντομα ο Δίας θα παραχωρήσει τη θέση του στον Κρόνο τον Πλούτωνα και τα ...άλλα παιδιά. Και με δεδομένη την πολυσύνθετη ψυχολογία της ίδιας της Φαίης, αλλά και την ...παραδοσιακή αστάθεια των Διδύμων το συναισθηματικό «στοίχημα» είναι πολύ δύσκολο να κερδηθεί...


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved