Κοσμικό Ημερολόγιο, 24 Ιανουαρίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε
Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο, 24 Ιανουαρίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina




helio_4

Αστρόπλοιο Γη

Sidereal Time 19ω 11΄ 53΄΄

Julian Day 40566

Ηλιοκεντρική θέση, 3ο 33΄ του Λέοντα

pania

Αννίτα Πάνια – Είσοδος ελεύθερη προς άλλο κανάλι

Η επί πολλών ετών παρουσιάστρια εκπομπών του Alter δεν βρίσκεται πλέον εκεί, αφού χθες 22/1 έστειλε και το εξώδικό της προς το κανάλι. Η κουμπάρα Ρούλα Κορομηλά ενδέχεται να την συμπεριλάβει στο προσωπικό του Alpha, ευχόμαστε όχι με παρόμοιες εκπομπές.

Ο Δίας σε λίγο καιρό θα περάσει πάνω από τον Ήλιο της, (25/4/1970) ενώ θα ακολουθήσει το πέρασμά του από τον Κρόνο, Ερμή, Αφροδίτη και έπεται συνέχεια. Η Σελήνη της στον Τοξότη θα συνεχίσει να αυθαδιάζει με την προτροπή του Άρη από τους Διδύμους, αλλά η επικοινωνιακή της και όχι μόνο ικανότητα, θα μπορούσε επιτέλους να διοχετευθεί σε μια άλλη τηλεπαρουσιαστή έκφανση. Με λιγότερη και ανώφελη οξύτητα στο μενού της, θα την προτιμούσαμε σαφώς περισσότερο.

makripoulia

Ζέτα Μακρυπούλια – Απολαμβάνει το δεύτερο βραβείο στην καριέρα της

Το δημοφιλές περιοδικό της Κύπρου TV mania την ανέδειξε μέσω των αναγνωστών του, σαν την αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια της χρονιάς (εκτός ειδήσεων) με πολλές ψήφους διαφορά. Λίγο το dancing with the stars που προβάλλονταν και εκεί, λίγο η σχέση της με τον εγχώριο Μιχάλη Χατζηγιάννη και πολύ από τη λάμψη και το ταλέντο της, έφεραν τη βράβευση.

Η Ζέτα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για διάφορους λόγους, τελευταία και για τη δήλωση του ηθοποιού Χρήστου Λούλη, που ...δεν τη θεωρεί συνάδελφό του.

Μπορεί η τύχη να είναι με το μέρος της με τον Δία να μεσουρανεί στο ωροσκόπιό της, σε εξάγωνο με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ωροσκόπου, ακτινοβολώντας τη λάμψη του Λιονταρίσιου ζωδίου της με αφοπλιστικό τρόπο, αλλά έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει καταπιαστεί.

Με τον Ήλιο από τον 11ο οίκο σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, γίνεται δημοφιλής μέσα από την τέχνη η οποία έχει εξ ορισμού πολλές διαστάσεις, διαθέτοντας αμεσότητα, σοβαρότητα και εκφραστικότητα. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη η βράβευσή της, όσο για το υποκριτικό της ταλέντο δεν υπάρχει λόγος διχασμού των επίδοξων κριτών, που να την αφορά περισσότερο από δεκάδες άλλες συναδέλφους της.

lotsari

Μάτα Χάρι – Τελευταία παράσταση για το Αθηναϊκό κοινό

Η εξαιρετική παράσταση με πρωταγωνίστρια την ιέρεια της τέχνης Νίνα Λοτσάρη και τους συμπρωταγωνιστές της Μέμο Μπεγνή, Τάνια Τρύπη, Γιάννη Σκουλά και Χάρη Ρώμα, τελείωσε το Σάββατο 24/1 για το Αθηναϊκό κοινό, αφήνοντας άλλη μία απολαυστική αίσθηση για όσους την παρακολούθησαν.

Από τον Φεβρουάριο την σκυτάλη θα πάρει η Θεσσαλονίκη, αλλά χωρίς τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος αποχώρησε 2 εβδομάδες πριν τη λήξη της στην Αθήνα. Επρόκειτο για τη σύγκρουση δύο ισχυρών «Εγώ» που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Ο ίδιος θεωρούσε πως ο μικρός του ρόλος ως guest, τον μείωνε επαγγελματικά και η ρήξη με την πρωταγωνίστρια Νίνα Λοτσάρη ήρθε σαν κεραυνός.

Το τρίγωνο των Ήλιων τους (εκείνος Κριός, εκείνη Λέων) αλλά και οι ζωδιακές αντιθέσεις των Φώτων τους -ένδειξη μιας έλξης αλλά και μιας διαφορετικής αντίληψης των πραγμάτων, δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη ρήξη, αντίθετα ο Ουρανός -εξ ίσου ισχυρός στους χάρτες και των δύο- έκανε τα δικά του «παιχνίδια», δίνοντας αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη.

Οι απέναντι θέσεις του Άρη (Υδροχόος-Λέων) και του Κρόνου (Αιγόκερως-Καρκίνος) ενέτειναν το πρόβλημα (πρακτικά έβλεπαν το ίδιο νόμισμα από διαφορετική μεριά).

Εξ άλλου ο καλλιτέχνης – σεναριογράφος με ένα τετράγωνο Ήλιου-Δία έχει μάθει στα πολλά και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί στην κυριαρχική αίσθηση που του άφησε ο Πλούτωνας της πρωταγωνίστριας σε αντίθεση με τον Ήλιο του.

Η παρουσία της ήταν too much για εκείνον και το έλλειμμα αποθέωσης πυροδότησε την έκρηξη.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μία εξαιρετική παράσταση, στην οποία όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά ο καλύτερος απ’ όλους σε αυτήν την περίπτωση είναι γένος θηλυκού και μάλιστα με άριστες καλλιτεχνικές προδιαγραφές. Καλή συνέχεια και επιτυχία.

colin_firth
Απονομή βραβείων Χρυσής Σφαίρας – Το αναμενόμενο που θα επιβεβαιωθεί Οσκαρικά.

Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ολοκληρώθηκε η απονομή των βραβείων της Χρυσής Σφαίρας δίνοντάς μας μια γεύση για τη μεγάλη τελετή των Οσκαρ τον επόμενο μήνα. Η ταινία "The Social Network" με θέμα την δημιουργία του Facebook κέρδισε 4 Χρυσές Σφαίρες. Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ ξεχώρισε η ταινία "Τα Παιδιά είναι εντάξει", με την Annette Bening να κερδίζει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Δύο Χρυσές Σφαίρες για τη δραματική ταινία "The Fighter" με τους Christian Bale να κατακτά το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και τη Melissa Leo το βραβείο β' γυναικείου ρόλου. Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ταινία "Barney's Version" έλαβε ο Paul Tziamati.

Η ταινία "Toy Story 3" απέσπασε με την Χρυσή Σφαίρα κινουμένων σχεδίων και στη Δανία ταξίδεψε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το "In a Better World".

Ο Robert De Niro τιμήθηκε με το βραβείο «Cecil De Mille» για την προσφορά του στον κινηματογράφο, ενώ σαν καλύτερος ηθοποιός δραματικής ταινίας βραβεύτηκε ο Colin Firth, για το "Λόγο του Βασιλιά". Το αντίστοιχο βραβείο για την γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Natalie Portman για την ταινία "Ο Μαύρος Κύκνος".

Ξεχωρίζοντας την βράβευση του Colin Firth για την εξαιρετική ερμηνεία του στο «O Λόγος του Βασιλιά», ελπίζουμε τα Οσκαρ να είναι πιο απλόχερα για την ταινία με τις τόσες υποψηφιότητες. Όσο για τον ίδιο προσωπικά, σαν Παρθένος (10/9/1960) με Σελήνη στον Ταύρο, μπορεί να έχει μεγάλη υπομονή ως προς το προσδοκώμενο, αλλά το Ταυ τετράγωνο Ερμή – Άρη – Δία μπορεί να λειτουργήσει σαν εκρηκτικός μηχανισμός, σε περίπτωση που η ερμηνεία του δεν λάβει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι. Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα.

cezanne
Paul Cezanne – Αφιερωματικό λογότυπο του google για τον Μεγάλο Ιμπρεσιονιστή

Στις 19/1 εμφανίζονταν στο λογότυπο του google πίνακας του Cezanne από τη συλλογή Still life. Με αυτό τον τρόπο το google τίμησε τον Γάλλο ζωγράφο που γεννήθηκε στις 19/1/1839 και πέθανε στις 22/10/1906.

Η αναφορά αξίζει ιδιαίτερα, διότι πρόκειται για έναν ζωγράφο του οποίου η αξία δεν αναγνωρίστηκε εν ζωή, απαξιώθηκε όσο κανείς και εν τέλει τιμάται για την έμπνευση που έδωσε στους μετέπειτα και ιδιαίτερα στους κυβιστές. Η ζωή του ήταν μελαγχολική χωρίς ο ίδιος να το προκαλεί, αντίθετα επρόκειτο για έναν φιλήσυχο και άκρως δημιουργικό άνθρωπο, ο οποίος έμελλε να αντιμετωπίσει τις εμμονές και τα απόβλητα της ανθρώπινης άγνοιας. Με τη σύνοδο Αφροδίτης – Ποσειδώνα σε εξάγωνο με Κρόνο ακολούθησε το δρόμο της τέχνης στην οποία διείσδυσε με τη Σελήνη στους Ιχθείς. Η πιθανότατη σύνοδός της με τον Ουρανό και η αντίθεσή της με τον Κρόνο του δημιούργησαν πολλά προβλήματα ξεκινώντας από τα οικογενειακά.

Ο Cezanne, ο οποίος θεωρείται κρίκος ανάμεσα στην «παλιά» και τη μοντέρνα αντίληψη, δεν ζωγράφιζε εντυπωσιακά θέματα, ούτε απεικόνιζε εκκεντρικά την τέχνη του. Γνώριζε και εκτιμούσε όμως πολύ την αξία των μικρών καθημερινών πραγμάτων της ζωής και στα μοναδικής τεχνοτροπίας πορτραίτα του, διαφαίνεται η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός που τον διακατείχαν, μέσα από το βλέμμα που επέλεγε να χαρακτηρίζει τους πίνακές του. Μπράβο στην google – ιακή αυτή επιλογή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved