Πότε θα αποφυλακιστεί ο άντρας μου;

Ο σημαντικός ρόλος των προηγηθεισών όψεων σε έναν ωριαίο χάρτη

Πότε θα αποφυλακιστεί ο άντρας μου;

Η ωριαία αστρολογία έγινε πολύ γνωστή και πολύ δημοφιλής στις μέρες μας –αν και ήταν ανέκαθεν– διότι δίνει άμεσες και καίριες απαντήσεις για τις μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση κάθε ωριαίου χάρτη. Οι εξελίξεις αυτές, ως γνωστόν, διαφαίνονται από τις συγκλίνουσες όψεις, δηλαδή τις όψεις που πρόκειται να γίνουν ακριβείς μετά τη διατύπωση της ερώτησης.

Όμως, αρκετά συχνά η απάντηση που θα δοθεί εξαρτάται από τις προηγηθείσες όψεις του χάρτη, γνωστές ως αποκλίνουσες ή αποχωρίζουσες. Το πιο σημαντικό όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο τρόπος που έχει εκτιμήσει τις όψεις αυτές ο ερμηνευτής. Αν έχει κατανοήσει σωστά την όλη υπόθεση και ο ερωτών δεν έχει αποκρύψει σημαντικά στοιχεία, τότε οι αποκλίνουσες όψεις βοηθούν πολύ στο να γίνει ξεκάθαρο το τι συνέβη πριν τη διατύπωση της ερώτησης.

Από έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παρόμοιων περιπτώσεων, επιλέχθηκε ένα παράδειγμα για μελέτη, ένας διαχρονικός ωριαίος χάρτης, που καταστρώθηκε το 1645 και βρίσκεται στο περίφημο βιβλίο του William Lilly, το Christian Astrology (σελ. 471).

Ο χάρτης παρατίθεται εδώ διορθωμένος με το γρηγοριανό ημερολόγιο.

Untitled_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Πότε θα αποφυλακιστεί ο άντρας μου;

WHEN_HE_WILL_BE_RELEASED

Όπως πάντα, η γυναίκα που ρωτάει ανήκει στον 1ο και ο άντρας της στον 7ο οίκο. Εκείνη γνώριζε ότι, την ώρα που ρωτούσε, ο άνδρας της ήταν στη φυλακή.

Η απάντηση που της έδωσε ο Lilly βλέποντας το χάρτη ήταν ότι –τη στιγμή που διατυπώθηκε η ερώτηση- ο άντρας της ή είχε ήδη ελευθερωθεί ή θα έβγαινε από τη φυλακή πολύ σύντομα.

Πώς προκύπτει αυτό;

Πώς ερμήνευσε ο Lilly το χάρτη;

Πρώτα εξέτασε τον πλανήτη που αντιπροσώπευε τον σύζυγό της, για να δεί σε αν βρίσκεται σε καλή ή σε δεινή κατάσταση. Ο Δίας είναι πολύ δυνατός, αφού βρίσκεται στην έξαρσή του, στο ζώδιο του Καρκίνου. Άρα, έχουμε τον Δία σε παρορμητικό ζώδιο και τοποθετημένο στον 1ο οίκο, δηλαδή στον οίκο της ερωτούσας, που σημαίνει ότι ο σύζυγος «πάει και την βρίσκει». Έχοντας ανάδρομη πορεία, επιστρέφει σ’ αυτήν.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Στο χάρτη παρατηρούμε ότι ο Δίας είχε μόλις σχηματίσει ένα αποκλίνον τρίγωνο με τον Ήλιο (μια εξέχουσα προσωπικότητα), ο οποίος είναι κυβερνήτης του παράγωγου 10 οίκου του συζύγου. Έτσι, ο Lilly κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάποιο σημαίνον άτομο είχε μεσολαβήσει και είχε καταφέρει να τον βγάλει από τη φυλακή.

Ποιος ήταν ο τρόπος σκέψης του Lilly;

Αφού είδε το σύζυγο της ερωτούσας να περιγράφεται μέσα στο χάρτη σε πολύ καλή φυσική κατάσταση (Δίας σε έξαρση), σε συνδυασμό με την ευνοϊκή προηγηθείσα όψη του με τον Ήλιο, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξει ένα θετικό και ευχάριστο αποτέλεσμα, η απελευθέρωση δηλαδή του συζύγου από τα δεσμά της φυλακής.

Το μάθημα που αποκομίζουμε από τον ανωτέρω χάρτη είναι: Πάντα ελέγχουμε τις προηγηθείσες όψεις, διότι έχουν πολλά να μας πουν.

jail

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved