Απόντα πρόσωπα - Μέρος Β΄

Πως καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα απόν πρόσωπο - Μέρος 2ο

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Απόντα πρόσωπα - Μέρος Β΄

Έχοντας φτάσει στο σημείο να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο οίκος που εκπροσωπεί τον απόντα, συνεχίζουμε την εξέταση του χάρτη για να αντλήσουμε πληροφορίες για την κατάστασή του.

Ας αναφερθεί εδώ, ότι για να φτάσει κάποιος να ρωτάει, αν το αγνοούμενο πρόσωπο είναι καλά, σημαίνει ότι ανησυχεί πολύ. Ίσως να φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα του αγνοουμένου ή ακόμα για το αν βρίσκεται εν ζωή.

Πρώτο μέλημα, λοιπόν, του ερμηνευτή είναι να δει αν αυτοί οι φόβοι του ερωτώντος επιβεβαιώνονται από τις αστρολογικές ενδείξεις του χάρτη. Διότι, αν βρεθεί η Σελήνη ή ο κυβερνήτης του αγνοουμένου μέσα στον 8ο οίκο, και μάλιστα σε όψη συνόδου με τον κυβερνήτη του 8ου, τότε πιθανότατα οι φόβοι του ερωτώντος για θάνατο του αγνοουμένου δεν είναι αβάσιμοι.

Γενικότερα, όταν ο σχηματισμός αυτός εντοπιστεί μέσα σε έναν χάρτη, θεωρείται ως ένδειξη ότι το απόν άτομο είναι νεκρό. Οποιαδήποτε επαφή, του σημειοδότη του απόντος ή της Σελήνης με τον 8ο οίκο ή με τον κυβερνήτη του 8ου, πρέπει πάντα να μας βάζει σε σκέψεις. Αν η επαφή γίνεται με τον κυβερνήτη του 6ου οίκου του αγνοουμένου προσώπου, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο απών είναι άρρωστος.

Αν, πάλι, βρούμε τον κυβερνήτη του 1ου οίκου του αγνοουμένου με καλές θεμελιώδεις δυνάμεις, υποθέτουμε ότι ο απών είναι σε καλή κατάσταση.

Την εικόνα αυτή ενισχύει με τη σειρά της και η Σελήνη του χάρτη, αν βρεθεί φορτωμένη με θεμελιώδεις δυνάμεις και σχηματίζει καλές όψεις με κυβερνήτες ευμενών οίκων1.

Εννοείται ότι οι ενδείξεις αυτές απαντούν μόνον στο ερώτημα, αν είναι καλά ο αγνοούμενος και όχι αν θα βρεθεί κιόλας.

Αν η ερώτηση είναι του τύπου: «Πότε θα ξαναβρεθούν μαζί το απόν πρόσωπο και ο ερωτών;» τότε θα ψάξουμε για συγκλίνουσες όψεις μεταξύ των δύο πλανητών που τους εκπροσωπούν. Μια καλή ένδειξη γι αυτήν την προοπτική θα ήταν μια ευνοϊκή συγκλίνουσα όψη των δύο τους, που θα έδειχνε άμεσα μια μελλοντική συνάντησή τους. Μια μεταφορά φωτός, που θα πραγματοποιούσε η Σελήνη από τον έναν σημειοδότη στον άλλον, θα έδειχνε επίσης την επαφή των δύο τους.

Για να προσδιορίσουμε χρονικά το διάστημα που θα βρεθούν οι δύο τους, ελέγχουμε:

Α) τα ζώδια (αν είναι σταθερά, παρορμητικά ή μεταβλητά)

Β) αν η επαφή μεταξύ των σημειοδοτών γίνεται από γωνιακούς, διάδοχους ή κατιόντες οίκους.

Γ) την ταχύτητα των σημειοδοτών πλανητών.

Ο μελετητής που θέλει να εντρυφήσει στη μέθοδο που ξετυλίγει την εύρεση του χρόνου μπορεί να διαβάσει ένα πλήρως κατατοπιστικό κείμενο στο βιβλίο Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας, στην ενότητα με τίτλο «Χρόνοι εκδήλωσης του ζητουμένου», σελ. 136-143.

Ο ρόλος της αντισκιάς

Όταν έχουμε να κάνουμε με χάρτες αγνοουμένων προσώπων οι αντισκιές έρχονται να παίξουν έναν άκρως σημαντικό και συχνά "λεπτό" ρόλο.

Έχει αποδειχτεί ότι, αν το απόν πρόσωπο έχει φύγει αυτοβούλως από τους οικείους του -οι οποίοι τον αναζητούν εναγωνίως- το σημείο της αντισκιάς του σημειοδότη του στον ωριαίο χάρτη καθίσταται πολύ σημαντικό, διότι παρέχει μια επιπλέον δυνατότητα για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Είναι φυσικό μάλιστα, όταν το αναζητούμενο πρόσωπο έχει φύγει οικειοθελώς, ο πλανήτης που τον εκπροσωπεί να μην "θέλει" να φανερώσει και πολλά. Άρα, σε αυτούς τους χάρτες, οφείλουμε απαραιτήτως να ελέγχουμε τα της αντισκιάς.

Συμπερασματικά, η ζωδιακή μοίρα (°) της αντισκιάς του απόντος, πάντα έχει πολλά να μας πει, από τη στιγμή ο πλανήτης που τον εκπροσωπεί δεν θέλει να εκφραστεί φανερά. Η μοίρα αυτή βρίσκεται με μαθηματικούς υπολογισμούς2.

(1) Βλ. «Τυχεροί και άτυχοι οίκοι», στο βιβλίο Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας, σελ. 49.
(2) Βλ. Ωριαία αστρολογία - Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 174-176.

Helicopter

Διαβάστε επίσης: Απόντα πρόσωπα - Μέρος Α΄

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved