11ος οίκος: Φιλίες, Στόχοι και Επιθυμίες

Παρατηρήσεις που έχουν προκύψει από ωριαίους χάρτες με θέματα 11ου οίκου, όπως είναι οι φίλοι και η φιλία, καθώς και η επίτευξη των στόχων και η πραγματοποίηση των επιθυμιών του ερωτώντος.

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
11ος οίκος: Φιλίες, Στόχοι και Επιθυμίες

Φιλίες

Όταν έχουμε χάρτες που το θέμα τους άπτεται της ανθρώπινης φιλίας είναι φυσικό να απευθυνόμαστε στον 11ο οίκο. Έτσι, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου του ερωτώντος και ο κυβερνήτης του 11ου οίκου ή του παράγωγου 11ου (ανάλογα με τις απαιτήσεις του χάρτη) είναι αυτοί που θα παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε ερωτήσεις που αφορούν την ειλικρίνεια της φιλίας ή την ποιότητα των φιλικών δεσμών του ερωτώντα με τους φίλους του, αποδεικνύεται ότι, αν οι δύο σημειοδότες του 1ου και του 11ου συνδέονται με καλές όψεις ή η Σελήνη συνδέεται και με τους δύο με καλές όψεις, τότε η φιλία είναι αυθεντική. Οι ενδείξεις αυτές, που αφορούν στους δύο κύριους σημειοδότες και στη Σελήνη, θεωρούνται οι πλέον βασικές για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Τα ίδια συμπεράσματα περί ειλικρίνεια της φιλίας μπορούμε να αποκομίσουμε, αν οι λεγόμενοι ευνοϊκοί πλανήτες είναι τοποθετημένοι μέσα στον 11ο, αλλά τη σιγουριά για την αυθεντικότητα της φιλίας θα τη δώσει ένας δεσμός μεταξύ του κυβερνήτη του ωροσκόπου και των ευμενών πλανητών, διότι μόνον έτσι διαπιστώνεται η αγαθή πρόθεση και των δύο πλευρών. Εννοείται ότι, αν στο χάρτη επικρατούν οι αντίθετες συνθήκες έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο ερωτών δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους φίλους του ή να επενδύει με οποιονδήποτε τρόπο στη φιλία τους.

Παρατήρηση, που θεωρήθηκε πολύ σημαντική σε παρόμοιους χάρτες: Το φαινόμενο της μεταφοράς του φωτός που διαδραματιζόταν μεταξύ των δύο σημειοδοτών 1ου και 11ου, οδήγησε σε σημαντικά ερμηνευτικά αποτελέσματα. Η δύναμη αυτού του φαινομένου δρούσε τόσο καταλυτικά στην τελική κρίση του χάρτη, ώστε να κρατηθεί σαν παρατήρηση, να αξιολογηθεί εξίσου μαζί με όσα και να καταγραφεί για περαιτέρω στατιστική μελέτη.

Στόχοι και επιθυμίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερωτώντες -είτε ηθελημένα είτε άθελά τους- δεν προσδιορίζουν επακριβώς το ζητούμενο. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν τέτοιο χάρτη, όπου δηλαδή δεν διευκρινίζονται πολλές λεπτομέρειες, έχει όμως γίνει κατανοητό στον ερμηνευτή ότι το ζητούμενο είναι η επίτευξη κάποιων στόχων του ερωτώντος και συνεπώς ο αρμόδιος είναι ο 11ος οίκος.

Σε έναν ωριαίο χάρτη, η εξέταση όλων των παραγόντων που συνδέονται με τον κυβερνήτη του 11ου αποτελεί έναν μια έξυπνη μέθοδο, προκειμένου να δούμε ή απλώς να επιβεβαιώσουμε αυτά που κρύβει ο ερωτών.
Ένα παράδειγμα ωριαίας ερώτησης που έγινε πριν από χρόνια, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα. Ο ερωτών -για δικούς του λόγους- δεν είχε πρόθεση να επεκταθεί σε λεπτομέρειες και έτσι διατύπωσε την εξής αόριστη ερώτηση: «Θα ευοδωθούν οι στόχοι μου και οι ελπίδες μου;».

Ο χάρτης όμως που προέκυψε ήταν λαλίστατος: ο κυβερνήτης του 11ου συνδεόταν με αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του 2ου οίκου. Η αμοιβαία υποδοχή -ειδικά στην ωριαία αστρολογία- θεωρείται ένας πολύ στενός σύνδεσμος μεταξύ δύο καταστάσεων που εκπροσωπούνται στο χάρτη. Η όψη μάλιστα που σχημάτιζαν οι δύο κυβερνήτες του 11ου (ελπίδα) και του 2ου οίκου (χρήματα) επιβεβαίωνε πλήρως την ήδη διαμορφωμένη εικόνα, κι ας μην την είχε εκφράσει ο ερωτών. Εκείνο που στόχευε και έλπιζε βαθιά μέσα του ήταν η βελτίωση των οικονομικών του.

Δεν υπάρχει ωριαίος χάρτης, που να μην περιγράφει το θέμα που κατά βάθος τον αφορά και για το οποίο ενδιαφέρεται ο ερωτών.

Συμπέρασμα: Ο κυβερνήτης του ερευνώμενου οίκου που συνδέεται με τον 11ο οίκο είναι αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις. Οι πλανήτες με τους οποίους συνδέεται και οι οίκοι που κυβερνούν, οι όψεις, η ανταλλαγή θεμελιωδών δυνάμεων με αμοιβαίες ή μεικτές υποδοχές και με όλες τις γνωστές τακτικές της Ωριαίας μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να διαπιστωθεί ο πραγματικός στόχος του ενδιαφερομένου ή αν θα πραγματοποιηθούν οι ελπίδες του.

Untitled_copy_copy_copy
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved