Πολιορκία, φιλικοί και εχθρικοί πλανήτες

Παρατηρήσεις που έχουν προκύψει από ωριαίους χάρτες

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Πολιορκία, φιλικοί και εχθρικοί πλανήτες

Σημειοδότης σε πολιορκία: Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι να βρεθεί σε ωριαίο χάρτη ο σημειοδότης σε κατάσταση πολιορκίας. Η τοποθέτηση ενός πλανήτη ανάμεσα στους δύο κακοποιούς, Άρη και Κρόνο, θεωρείται από τις δυσμενέστερες θέσεις στην ωριαία αστρολογία. Σε κάποιους χάρτες μάλιστα παρατηρήθηκε ότι αρκετές φορές το άτομο, που αντιπροσωπεύεται από τον πολιορκημένο πλανήτη, διακατέχεται από πολύ δυνατά αισθήματα φόβου, για τα οποία ευθύνονται τα δύο άλλα άτομα, που στον χάρτη εκπροσωπούνται από τον Άρη και τον Κρόνο.

Αφού λοιπόν το φαινόμενο της πολιορκίας εκδηλώνεται με τους δύο κακοποιούς, μπορεί να δείχνει δύο πολύ δυνατούς εχθρούς που έχει το άτομο στη ζωή του και στη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε η ωριαία ερώτηση, να βιώνει έντονους φόβους που πηγάζουν από την «αιχμαλωσία» του ανάμεσα στους δύο εχθρούς του, οι οποίοι τον χτυπούν αλύπητα -δεξιόθεν και αριστερόθεν. Η μελλοντική κίνηση του πολιορκημένου σημειοδότη θα δείξει και τις μελλοντικές κινήσεις του.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Σε έναν ωριαίο χάρτη, πάντως, όπου συνέβη το αντίθετο, δηλαδή ο σημειοδότης βρισκόταν μεταξύ των δύο ευμενών Αφροδίτης και Δία, εύκολα διαπιστώθηκε ότι ο ενδιαφερόμενος βίωνε μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του, που σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ανενόχλητος από φόβους, έννοιες, σκοτούρες και σίγουρα υγιής.

Φιλικοί και εχθρικοί σημειοδότες: Πολλές απαντήσεις επίσης μπορούμε να πάρουμε ελέγχοντας τους σημειοδότες πλανήτες που σχηματίζουν την όποια όψη. Είναι εχθρικοί ή φιλικοί μεταξύ τους; Όπως γνωρίζουμε, κάθε αστρολογικός χάρτης απεικονίζει την εικόνα του ουρανού σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, και συνεπώς είναι πολύ φυσικό να καθρεφτίζεται η πραγματικότητα του θέματος που κυριαρχεί.

planitis filoi exthroi

Διαβάζοντας όμως τον ανωτέρω πίνακα εγείρονται κάποια ερωτηματικά. Για παράδειγμα, δικαίως κάποιος θα αναρωτηθεί πως γίνεται στον πίνακα ο Κρόνος να είναι φίλος με τον Ήλιο και παρακάτω στον ίδιο πίνακα ο Ήλιος να είναι εχθρός με τον Κρόνο. Η εξήγηση είναι απλή:

Όταν έχουμε έναν Κρόνο που από πάνω του διελαύνει ο Ήλιος, είναι φυσικό το φως του Ήλιου να φέρει… «δώρα». Όταν όμως από έναν Ήλιο έχουμε διέλευση Κρόνου τότε έχουμε τις λεγόμενες κρόνιες επιδράσεις, που κάθε άλλο παρά φιλικές είναι.

Αφού καταλάβαμε λοιπόν ποιοι πλανήτες και γιατί θεωρούνται φιλικοί μεταξύ τους, έχοντας στο νου τον πίνακα, δανειζόμαστε το σκεπτικό και το εφαρμόζουμε στους σημειοδότες που «παίζουν» στο χάρτη που έχουμε προς ανάλυση. Π.χ. Εάν ένας πλανήτης σχηματίζει όψη με κάποιον εχθρικό προς αυτόν, ανάλογα με το τι αντιπροσωπεύει μέσα στο χάρτη –ανθρώπους ή καταστάσεις- θεωρούμε ότι οι δύο πλανήτες αντιστοιχούν σε δύο πλευρές που διακατέχονται από φόβο μεταξύ τους και έχουν τους δικούς τους λόγους που αντιμάχονται. Αντίθετα, αν όλα τα προηγούμενα διαδραματίζονται με φιλικούς πλανήτες, υποθέτουμε πως ο,τιδήποτε αντιπροσωπεύουν, είτε καταστάσεις είτε πρόσωπα, οι συνθήκες είναι ομαλές, φιλικές, γόνιμες, ευνοϊκές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved