Συμπεράσματα από ωριαίους χάρτες

Σημειοδότης σε κυριαρχία, σε αδυναμία, ύπαυγος, στηρίζων

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Συμπεράσματα από ωριαίους χάρτες

Όπως κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική οντότητα, έτσι και οι χάρτες που προκύπτουν κάθε φορά που γίνεται μια ωριαία ερώτηση είναι μοναδικοί. Κάθε χάρτης έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, η οποία προκύπτει από την ίδια της ερώτηση και την κατάσταση που εκφράζεται μέσα από αυτήν. Όλα όσα θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, προέρχονται από τη μελέτη πληθώρας τέτοιων «μοναδικών» χαρτών.

Τα πολύτιμα αστρολογικά συμπεράσματα που απέδωσε η μελέτη αυτών των ωριαίων χαρτών αποτελούν συσσωρευμένη εμπειρία πολλών ετών, δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και παρατίθενται εδώ, προκειμένου ο μελετητής της Ωριαίας να γίνει κοινωνός αυτής της εμπειρίας.

Σημειοδότης πλανήτης σε κυριαρχία: Σε χάρτη όπου ο υπό εξέταση σημειοδότης βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του, εκτός των όσων ήδη γνωρίζουμε από τους κανόνες που μας έχουν δοθεί έως τώρα, μπορούμε επίσης να συμπεράνουμε ότι αυτό που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος το καταφέρνει. Ό,τι επιδιώκει μετουσιώνεται σε πράξη και οι επιθυμίες του πραγματοποιούνται.Τα ίδια αποτελέσματα έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνουν, όταν ένας σημειοδότης πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Πλανήτης σε αδυναμία: Σε έναν ωριαίο χάρτη, αν ο σημειοδότης βρεθεί στο ζώδιο της αδυναμίας του και αντιπροσωπεύει άνθρωπο και όχι αντικείμενο, υποθέτουμε ότι είναι ή, απλώς, νοιώθει αδύναμος, "κολλημένος", ακόμα και φοβισμένος. Αν ο ίδιος σημειοδότης βρίσκεται σε κατιόντα οίκο, η εικόνα χειροτερεύει και σκεπτόμαστε ότι το άτομο είναι ανήμπορο να δράσει. Δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, προβληματίζεται, κρύβεται, δεν βγαίνει μπροστά.

Ύπαυγος πλανήτης: Σε περίπτωση που έχουμε τον σημειοδότη ενός αγνοουμένου ατόμου να καίγεται, - εκτός των συμπερασμάτων που θα αποκομίσουμε σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε- μπορούμε επιπλέον να υποθέσουμε, ότι το άτομο νοιώθει εγκλωβισμένο, αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο ύπαυγος σημειοδότης να σημειοδοτεί πράγματι κάποιον φυλακισμένο. Κυριολεκτικά, πάντως, περιγράφει άνθρωπο χωρίς καμία δύναμη ή εξουσία.

Γενικότερα, δεν ενθουσιαζόμαστε αν δούμε το σημειοδότη πλανήτη που εξετάζουμε να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, διότι ευρισκόμενος σε αυτήν την κατάσταση θεωρείται καμένος. Γνωρίζουμε άλλωστε τα αποτελέσματα του καψίματος. Έχουν αναφερθεί στο παρελθόν κατά κόρον.

Δεν είναι βέβαια όλες οι περιπτώσεις το ίδιο, διότι μπορεί ο Ήλιος να αντιπροσωπεύει το ζητούμενο στην υπόθεση του χάρτη (Βλ. Τα Μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας, σελ. 60).

Ας δούμε τώρα, ορισμένες παρατηρήσεις που αναφέρονται σε καμένο πλανήτη ο οποίος βρίσκεται στο δικό του ζώδιο ή σε αυτό της έξαρσής του:

  • Αν η υπόθεση αφορά θέματα πολιτικής και η ερώτηση έχει γίνει από κάποιον πολιτικό, ο καμένος σημειοδότης σε έξαρση ή αδυναμία, θα μπορούσε να περιγράφει κάποια εξέχουσα προσωπικότητα του τόπου ή της χώρας, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο σημειοδότης πλανήτης μπορεί να μας τροφοδοτήσει και με περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό. Π.χ. αν είναι ο Άρης θα μπορούσε να είναι στρατιωτικός, αν είναι Κρόνος θα μπορούσε το άτομο υπό περιορισμό να είναι αλλοδαπός. Ειδικά όμως αν έχουμε χάρτες που αφορούν σε θέματα υγείας, ο καμένος πλανήτης στο ζώδιο της κατοικίας του περιγράφει ασθενή που νοσηλεύεται σε δικό του χώρο.
  • Άλλη περίπτωση: Θα μπορούσε να δείχνει άνθρωπο του υπηρετικού προσωπικού, που είναι «φυλακισμένο» στο σπίτι που μένει. Από ποιόν; Από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (Ήλιος). Οι περιπτώσεις αυτές έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια.
  • Άλλη περίπτωση: Γνωρίζουμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, φυσικός σημειοδότης των ανωτάτων αρχόντων είναι ο Ήλιος. Άρα και η ηγεσία μιας χώρας σημειοδοτείται από τον Ήλιο. Εάν λοιπόν στο χάρτη βρεθεί ο σημειοδότης ενός ατόμου να καίγεται από τον Ήλιο, ενδέχεται να δείχνει ότι είναι έγκλειστος στο σπίτι του από την ηγεσία της χώρας του.
  • Κάποιες φορές, αν έτσι υποδεικνύεται από το ίδιο το θέμα, στην περίπτωση που έχουμε σημειοδότη πλανήτη, να βρίσκεται μεν στο δικό του ζώδιο, αλλά ο Ήλιος να βρίσκεται πολύ κοντά του, δηλαδή ο σημειοδότης μας να είναι ύπαυγος, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το άτομο που σημειοδοτείται από τον ύπαυγο πλανήτη βρίσκεται σπίτι του υπό την αυστηρή εποπτεία κάποιου παντοδύναμου και πανίσχυρου προσώπου και προσδοκά την ελευθερία του από την τυραννία αυτού του ανθρώπου. Αν θελήσουμε να εκτιμήσουμε χρονικά πότε θα συμβεί αυτό, μπορούμε κάλλιστα να το προβλέψουμε από την τοποθέτηση και την απόσταση των δύο πλανητών.

Στηρίζων σημειοδότης: Αν βρεθεί ένας πλανήτης στάσιμος που ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος, βρίσκεται δηλαδή στην πρώτη στάση του (SR), θα μπορούσε να περιγράφει ένα άτομο με εξουσία που του αφαιρείται ή κάποιον πολύ πλούσιο που χάνει την περιουσία του ή, ακόμα, έναν υγιέστατο άνθρωπο που στην παρούσα χρονική στιγμή ασθενεί. Αν, όμως, ο πλανήτης είναι στη δεύτερη στάση του, ετοιμάζεται δηλαδή να γυρίσει ορθόδρομος (SD), ο στάσιμος σημειοδότης μπορεί να δηλώνει έναν άνθρωπο που επανακτά την περιουσία του ή έναν ασθενή που γίνεται καλά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved