Είναι αξιόπιστος ο υποψήφιος ενοικιαστής;

Επειδή με τον προηγούμενο ενοικιαστή είχε βιώσει μια «δύσκολη» κατάσταση, ο Στράτος ήταν πολύ επιφυλακτικός

Είναι αξιόπιστος ο υποψήφιος ενοικιαστής;

Την ερώτηση την έκανε ο Στράτος. Ένα διαμέρισμα που νοίκιαζε άδειασε και προτίθετο να το νοικιάσει εκ νέου. Ο άνθρωπος που ενδιαφερόταν για την ενοικίαση του μικρού αυτού διαμερίσματος ήταν αλλοδαπός.

Επειδή με τον προηγούμενο ενοικιαστή είχε βιώσει μια «δύσκολη» κατάσταση, ο Στράτος ήταν πολύ επιφυλακτικός απέναντι στον άνθρωπο που ήθελε να το νοικιάσει. Έτσι, κατέληξε στη διατύπωση της ανωτέρω ερώτησης.

Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιάζουσα περίπτωση που η βασική απάντηση θα προέλθει από έναν και μόνο οίκο. Αυτόν που αντιπροσωπεύει τον μελλοντικό ενοικιαστή.

Εδώ, κρίνεται απαραίτητη μια διευκρίνιση, την οποία γνωρίζουν πλέον οι περισσότεροι που ασχολούνται με την Ωριαία αστρολογία.. Αιώνες πριν, ο ενοικιαστής, ως υποδεέστερος του ιδιοκτήτη, καταγραφόταν και αναγνωριζόταν από τον 6ο οίκο. Τώρα, όμως, ενοικιαστής και ιδιοκτήτης κοιτάζονται στα μάτια, αφού θεωρούνται πλέον ισότιμοι και συνεπώς ο ενοικιαστής υπάγεται στον 7ο οίκο*.

Έτσι, για να δοθεί ορθή απάντηση στον ερωτώντα, ο 7ος οίκος είναι εκείνος που θα εξεταστεί και, πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση που βρίσκεται ο σημειοδότης του ενοικιαστή δηλ. ο πλανήτης που κυβερνά τον 7ο οίκο.

10/6/2010
8.27 μμ.
23°Ε43΄, 37°Ν58΄ (ΕΕD -3)

enoikiasths_copy
enoikiastis pinakas2

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου –που σημειοδοτεί τον ερωτώντα- σε όποια κατάσταση και να τον βρούμε μέσα στο χάρτη δεν μας αφορά καθόλου, διότι η απάντηση δεν θα προκύψει από αυτόν. Στην προκείμενη περίπτωση, θέλουμε να δούμε κατά πόσο είναι αξιόπιστος ο μελλοντικός ενοικιαστής (7ος).

Πως θα κριθεί αυτό;

Από το αν διαθέτει θεμελιώδεις δυνάμεις και πόσο καλές είναι αυτές, από το αν βάλλεται ή όχι και από την πορεία του (αν είναι ανάδρομος ή όχι).

Το σκεπτικό έχει ως εξής:

«Είναι δυνατός ο σημειοδότης;»

«Είναι καλός ο ενοικιαστής;»

«Είναι αδύνατος ο σημειοδότης;»

«Έχει προβλήματα ο ενοικιαστής, άρα είναι αναξιόπιστος»

Η ακμή του 7ου οίκου είναι στις 16° Διδύμων και συνεπώς ο υποψήφιος ενοικιαστής σημειοδοτείται από τον Ερμή.

Διαθέτει θεμελιώδεις δυνάμεις ο ανατολικά του Ηλίου ευρισκόμενος Ερμής;

Ναι και μάλιστα ισχυρές, αφού είναι στο δικό του ζώδιο και στα δικά του όρια. Επιπλέον έχει γρήγορη κίνηση.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Η εικόνα λοιπόν, που διαμορφώνουμε για τον μελλοντικό ενοικιαστή είναι, ότι ο άνθρωπος αυτός πράγματι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, αφού ευρισκόμενος στο δικό του ζώδιο διαθέτει την πιο ισχυρή από τις θεμελιώδεις δυνάμεις. Αυτή και μόνο η ένδειξη δίνει αυτόματα την απάντηση και πείθει ότι ο μελλοντικός ενοικιαστής είναι αξιόπιστο άτομο.

Πάντα όμως θέλουμε, πέραν της εικόνας που ήδη διαμορφώσαμε, και μια δεύτερη ένδειξη που να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Από πού θα την πάρουμε;

Από τον 2ο παράγωγο οίκο του ενοικιαστή που είναι ο 8ος του χάρτη. Η εικόνα που θα παρουσιάσει ο οίκος αυτός θα μας επιβεβαιώσει, αν όντως ο μελλοντικός ενοικιαστής έχει την οικονομική ευχέρεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο 2ος παράγωγός του οίκος λοιπόν, που αντιπροσωπεύει τα οικονομικά του, έχει ακμή στις 16° Καρκίνου. Άρα, τα χρήματά του αντιπροσωπεύονται από τη Σελήνη. Η Σελήνη στο χάρτη μας είναι στο ζώδιο του Ταύρου, δηλ. βρίσκεται σε έξαρση.

Η πολύ καλή κατάσταση της Σελήνης μας υποδεικνύει ότι μπορεί μια χαρά να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Επιπλέον, παρατηρούμε ότι στον 2ο παράγωγο του ενοικιαστή είναι τοποθετημένη μια πολύ καλή Αφροδίτη, στο ζώδιο του Καρκίνου.

Η Αφροδίτη μαζί με τη Σελήνη έχουν αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο. Η εξαιρετικά θετική εικόνα που δίνει αυτή η υποδοχή, αποτελεί την τρίτη δυνατή ένδειξη ότι ο ενοικιαστής θα είναι συνεπής στην καταβολή του μηνιαίου μισθώματος.

Έχουμε λοιπόν ένα χάρτη ο οποίος, πολύ εύκολα, δίνει άμεση απάντηση: «Ναι, ο ενδιαφερόμενος είναι αξιόπιστο άτομο και μπορείς να του νοικιάσεις το διαμέρισμά σου».

Τελικά ο ερωτών, εμπιστευόμενος την απάντηση που έδινε ο ωριαίος χάρτης, νοίκιασε το σπίτι στον υποψήφιο ενοικιαστή. Μέχρι σήμερα, δε, ο ενοικιαστής καταβάλλει ανελλιπώς τα μισθώματα και δεν έχει δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στον ιδιοκτήτη του.

*Το όλο σκεπτικό περί ενοικιαστού και οικοθεσίας αναπτύσσεται λεπτομερώς στο νέο βιβλίο της Δ. Γιαννακοπούλου Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας (σελ. 204).

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).

2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved