Τι θα γίνει με την υπόθεσή μου στο δικαστήριο;

Η γυναίκα που ρωτά είχε ταλαιπωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δικαστήρια με κάποια υπόθεσή της

Τι θα γίνει με την υπόθεσή μου στο δικαστήριο;

Την ημέρα που έκανε την ερώτηση ήταν πολύ αγχωμένη, διότι όλη η δικαστική διαδικασία την είχε κουράσει πολύ και επιθυμούσε να δοθεί πλέον ένα τέλος. Επιπροσθέτως, όπως ήταν λογικό, αγωνιούσε για το αποτέλεσμα της δίκης που θα ακολουθούσε.

Έχουμε, λοιπόν, ένα χάρτη ο οποίος αφορά σε δικαστική διαμάχη και ο τρόπος ερμηνείας του θα προκύψει από τρεις συγκεκριμένους οίκους που είναι οι εξής:

Ωριαίος χάρτης

16/12/2009
10.52 πμ.
23°Ε43΄, 37°Ν58΄ (ΕΕT -2)

dikasthrio

dikastirio pinakas

- Ο 1ος οίκος ο οποίος σηματοδοτεί πάντα τον ερωτώντα, ασχέτως αν ο ερωτών είναι ο ενάγων ή ο εναγόμενος.
- Ο 7ος οίκος που σηματοδοτεί πάντοτε τον αντίδικο του ερωτώντος.
- Και ως είθισται ο 10ος οίκος, που αφορά στην ανωτάτη αρχή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι ο δικαστής.

Εξετάζοντας τον 1ο οίκο για να δούμε πως περιγράφεται η ενδιαφερόμενη βλέπουμε ότι η ακμή του βρίσκεται στις 16°35΄, άρα ο πλανήτης που τη σημειοδοτεί είναι ο Κρόνος.
Ο Κρόνος μέσα στο χάρτη βρίσκεται τοποθετημένος στον διάδοχο 8ο οίκο. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή του η θέση. Πλανήτες που βρίσκονται στον 6ο ή τον 8ο οίκο του ερωτώντος, πάντα δείχνουν ότι ο ερωτών κατέχεται από συναισθήματα άγχους ή πανικού. Και όντως έτσι ήταν. Η περιγραφή της ερωτούσας είναι ιδιαίτερα ακριβής, διότι την ώρα που διατύπωσε την ερώτηση βρισκόταν σε μεγάλη ένταση και «τρωγόταν» να μάθει πως θα εξελιχθεί η υπόθεσή της.

Ο αντίδικος που ανήκει στον 7ο οίκο περιγράφεται από τον Ήλιο, αφού η ακμή του 7ου βρίσκεται στις 16°♒︎35΄.
Ο Ήλιος είναι τοποθετημένος στον 11ο οίκο του χάρτη, ή, αλλιώς, στον 5ο παράγωγο του αντιδίκου. Αυτήν την τελευταία παρατήρηση ας την κρατήσουμε κατά νου, διότι θα χρειαστεί να την συζητήσουμε παρακάτω.

Η ανωτάτη αρχή (ο δικαστής) περιγράφεται πάντα από τον 10ο οίκο και τον πλανήτη που τον κυβερνά, που στην περίπτωσή μας είναι ο Δίας, αφού η ακμή του 10ου βρίσκεται στις 3°♐︎51΄.

- Που είναι τοποθετημένος ο Δίας (δικαστής);
- Στον 1ο οίκο του χάρτη, που σημειοδοτεί την ερωτούσα.

Έχουμε λοιπόν άμεσα μια πρώτη ευνοϊκή απάντηση στην ερώτησή της. Όπως γνωρίζουμε, σε ερωτήσεις που αφορούν δικαστικά θέματα, η τοποθέτηση του κυβερνήτη του 10ου οίκου στον 1ο οίκο είναι ένδειξη που δηλώνει αδιαμφισβήτητα εκείνον που ευνοείται μέσα στο χάρτη.

Η όψη ιδιομοιρίας του Κρόνου, του σημειοδότη της ερωτούσας, με την ακμή του 10ου είναι μια επιπλέον ένδειξη ότι η ερωτούσα θα είναι η ευνοούμενη της υπόθεσης.

Η τρίτη ένδειξη ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί υπέρ της είναι η συγκλίνουσα όψη εξαγώνου ιδιομοιρίας της Σελήνης με τον ευμενή Δία, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στον 1ο οίκο της ερωτούσας. Σε αντίθεση με τον αντίδικο, που στο δικό του 1ο οίκο έχει τον Άρη.

Ως είθισται, απαντάμε πάντα αυστηρά και μόνο σε ότι έχουμε ερωτηθεί. Και, πράγματι, τα γεγονότα εξελίχθηκαν όπως περιγράφονταν στον ωριαίο χάρτη. Η υπόθεση έληξε, κατά έναν ιδιότυπο τρόπο, υπέρ της ερωτούσας.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Γιατί όμως;

Διότι την παραμονή του δικαστηρίου, ο αντίδικος έπαθε καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

court-gavel-scales-of-justice2

Τώρα, λοιπόν, με μια εκ των υστέρων ματιά, μπορούμε να εξετάσουμε, αν όλα αυτά τα γεγονότα περιγράφονταν μέσα στο χάρτη.

Πάμε να δούμε.

Ο αντίδικος όπως είπαμε περιγράφεται από τον Ήλιο. Ο οίκος του θανάτου του είναι ο παράγωγος 8ος του, δηλαδή ο 2ος του ωριαίου χάρτη.
Η ακμή του 2ου βρίσκεται στις 2°♈︎51΄, άρα ο κυβερνήτης που σημειοδοτεί τον θάνατο του αντιδίκου είναι ο Άρης.

- Που βρίσκεται ο Άρης μέσα στον χάρτη;

- Βρίσκεται στην 19η μοίρα του Λέοντα, τοποθετημένος στον 7ο του χάρτη, δηλαδή στον 1ο παράγωγο οίκο του αντιδίκου, που σημειοδοτεί τη φυσική του υπόσταση.

Εδώ δηλαδή ισχύει ένας από τους γνωστούς κανόνες: "Αν ο κυβερνήτης του 8ου οίκου είναι τοποθετημένος στον 1ο οίκο, υπαινίσσεται θάνατο" (Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 291).

Ας θυμηθούμε λίγο τι είχαμε πει νωρίτερα για τη θέση του Ηλίου. Στο χάρτη τόσο η Σελήνη όσο και ο Ήλιος (αντίδικος) είναι τοποθετημένοι στον 5ο παράγωγο οίκο του αντιδίκου. Στην ιατρική αστρολογία, ο 5ος οίκος αντιστοιχεί στην καρδιά*. Παρατηρούμε επίσης ότι η Σελήνη περιγράφει νοσοκομείο**, αφού είναι κυβερνήτης του παράγωγου 12ου οίκου του αντιδίκου. Η εικόνα αυτή μαζί με την τοποθέτηση του Άρη (του 8ου του στον 1ο του) μας περιγράφει θάνατο που επήλθε από καρδιά σε νοσοκομειακό χώρο.

Μία λειψιφωτούσα Σελήνη που καίγεται από τον Ήλιο πάντα μας δείχνει έναν κύκλο πραγμάτων που τελειώνει. Στο συγκεκριμένο χάρτη η φάση αυτή της Σελήνης δίνει απάντηση και για τις δύο πλευρές, τόσο για τον 1ο όσο και για τον 7ο οίκο.
Έχουμε, δηλαδή, έναν κύκλο που τελειώνει ουσιαστικά και για τους δύο: και για τον αντίδικο που τελείωσε η ζωή του, αλλά και για την ερωτούσα, αφού η υπόθεσή της έλαβε τέλος.

** Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 93.

** Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 97.

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).

2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved