Ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εκδόθηκε πρόσφατα στην Αμερική ένα νέο βιβλίο που φέρει τον τίτλο The Book of the Treasure of Alexander.
Ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εκδόθηκε πρόσφατα στην Αμερική ένα νέο βιβλίο που φέρει τον τίτλο The Book of the Treasure of Alexander.

Η πρωτοβουλία και η ευθύνη της έκδοσης ανήκει στον Christopher Warnock και, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποκτήσουν την πρωτότυπη αυτή εργασία, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

botadeluxecover1

Όπως περιγράφει ο εκδότης, ξεφυλλίζοντας τον «θησαυρό» του Μ. Αλεξάνδρου και του διδασκάλου του, του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα μεσαιωνικό ερμητικό κείμενο αλχημείας και αστρολογίας. Ένα βιβλίο γεμάτο γνώση που περιγράφει τις κρυμμένες πνευματικές δυνάμεις που υπάρχουν διάσπαρτες στη φύση. Πρόκειται για την πρώτη πλήρη αγγλική μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου, που αρχικά είχε γραφτεί στην αραβική γλώσσα. Στο κείμενο περιέχεται μια ευρεία ποικιλία από πρακτικές εφαρμογές των απόκρυφων αρετών και των κρυμμένων δυνάμεων της φύσης.Το αραβικό κείμενο, μεταφράστηκε στα πορτογαλικά, από μια κριτική έκδοση τριών αραβικών κειμένων και μετά στα αγγλικά από τον Nicholaj de Mattos Frisvold.

Ο εκδότης του βιβλίου, στη συνέχεια, θέλησε να σιγουρευτεί για την αξιοπιστία των αστρολογικών θησαυρών που περιέχονταν σε αυτό και κατά πόσον ήσαν ακριβή και χρησιμοποιήσιμα.
Συνεχίζοντας την περιγραφή του βιβλίου ο εκδότης μας διευκρινίζει ότι, αν και το βιβλίο αποδίδεται στον Μ. Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, οι συνήθεις ύποπτοι- όταν πρόκειται για ερμητικά κείμενα, είναι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος και ο Απολλώνιος, το πνεύμα των οποίων διακρίνεται από τον αναγνώστη σε όλα τα σημεία του βιβλίου.

Πρόκειται για μια κλασσική εργασία του αραβικού ερμητισμού, με πολλά κοινά σημεία με το γνωστό Picatrix, αλλά με πληθώρα νέου υλικού, το οποίο δεν υπάρχει ούτε στο Picatrix ούτε αλλού. Εν κατακλείδι, στο βιβλίο του «θησαυρού» του Μ. Αλεξάνδρου περιέχονται νέες εκτενείς πληροφορίες για την αραβική αλχημεία.

Η πολυτελής έκδοση του βιβλίου
The Book of the Treasure of Alexander

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved