Περιοδικά ωριαίας αστρολογίας

Οι μαθητές της Barclay άρχισαν να εκδίδουν τα δικά τους περιοδικά, που ήταν αφιερωμένα στην ωριαία αστρολογία

Περιοδικά ωριαίας αστρολογίας

Ένα από τα πιο πολύτιμα μέλη της αστρολογικής κοινότητας υπήρξε η Olivia Barclay, η οποία γεννήθηκε στο Essex στην Αγγλία στις 12 Δεκεμβρίου του 1919, κοντά στο Λονδίνο. Η Barclay άρχισε να ενδιαφέρεται για την αστρολογία στα τέλη του 1930, αλλά δεν είχε εμβαθύνει στις μελέτες της μέχρι το 1959. Το 1980, εντελώς τυχαία, ανακάλυψε σε ένα παλαιοπωλείο μια σπάνια πρωτότυπη έκδοση του Christian Astrology, που είχε εκδοθεί από τον William Lilly το 1647. Εκείνη την εποχή σώζονταν ίσως ακόμα 20 πρωτότυπα – κυρίως σε χέρια συλλεκτών ή εξειδικευμένων βιβλιοθηκών. Από την έκδοση αυτή που ήρθε στα χέρια της Barclay, ο εκδοτικός οργανισμός Regulus εξέδωσε 2.000 τόμους, οι οποίοι σήμερα μελετώνται σε όλο τον κόσμο. Η Olivia Barclay ανέπτυξε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή αστρολογία και ίδρυσε ένα τμήμα σπουδών με εξειδίκευση στην ωριαία. Επίσης, προκειμένου να εξηγήσει τη σημασία των 870 σελίδων του Lilly και των παραδοσιακών μεθόδων αστρολογίας έγραψε μεγάλο αριθμό άρθρων τα οποία δημοσιεύτηκαν σε πολλά αστρολογικά περιοδικά της εποχής, σε αρκετές χώρες. Ασχολήθηκε με την ωριαία αστρολογία πάνω από 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τεράστια πείρα στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οι μαθητές της Olivia Barclay και συνεχιστές του έργου της, που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν ήταν η Carol Wiggers, η Sue Ward και η Deborah Houlding που στη συνέχεια δίδαξαν στο Qualifying Horary Diploma Course. Η φυσική εξέλιξη των τριών αυτών εξαίρετων μαθητριών της Olivia ήταν να ιδρύσουν τη δική της σχολή η καθεμία. Η Carol Wiggers, που ζούσε στην Αμερική, ίδρυσε μια αντίστοιχη σχολή παγκοσμίου φήμης όπου οι τελειόφοιτοι σπουδαστές λάμβαναν το δίπλωμα του Horary Practitioner Diploma Course. Το ίδιο συνέβη και με τις άλλες δύο μαθήτριες της Barclay, την Sue Ward και την Deborah Houlding που ίδρυσαν τις δικές τους σχολές στην Αγγλία, όπου και ζούσαν.Ένας από τους μαθητές, που παρακολούθησε τη σειρά μαθημάτων της Olivia Barclay λίγο πριν πεθάνει, ήταν και ο διακεκριμένος αστρολόγος παραδοσιακής αστρολογίας John Frawley, ο οποίος με τη σειρά του ίδρυσε τη δική του σχολή.

Εμπνευσμένοι από τη διδασκαλία της Barclay, οι μαθητές της άρχισαν να εκδίδουν τα δικά τους περιοδικά, που ήταν αφιερωμένα στην ωριαία αστρολογία. Τα περιοδικά αυτά θεωρούνται τα σημαντικότερα που έχουν εκδοθεί έως σήμερα, αλλά, έχοντας κλείσει τον κύκλο τους, σταμάτησαν κάποια στιγμή να εκδίδονται. Περιέχουν όμως θησαυρούς γνώσεων και στις μέρες μας έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Πιο συγκεκριμένα:
Η Carol Wiggers εξέδωσε το The Horary Practitioner (25 τεύχη)
Η Deborah Houlding εξέδωσε το The Traditional Astrologer (18 τεύχη)
O John Frawley εξέδωσε το The Astrologer's Apprentice (22 τεύχη)

Καθοριστική ήταν και η συνεισφορά της Sue Ward, αφού συμμετείχε ενεργά με τη δυναμική της γραφή στα δύο πρώτα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved