Εύρεση εργασίας

Πώς το καταλαβαίνουμε μέσα από ένα ωριαίο χάρτη;

Εύρεση εργασίας

(C.A., βιβλίο 2ο, σελ. 444-448)

ergasia

- Ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του εκπροσωπούν τον ερωτώντα.

- Ο 10ος και ο κυβερνήτης του αντιπροσωπεύουν το πόστο, τη θέση εργασίας, το αξίωμα, τη διοικητική θέση ή την τιμητική διάκριση.

- Η Σελήνη και οποιοσδήποτε πλανήτης βρεθεί στον 1ο οίκο αντιπροσωπεύουν επίσης τον ερωτώντα, εκτός αν ο πλανήτης αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς σημειοδότες του χάρτη.

- Με το ίδιο σκεπτικό, ένας πλανήτης τοποθετημένος στο 10ο οίκο μπορεί να εκληφθεί ως συγκυβερνήτης της εργασίας ή της θέσης που προσφέρεται.

Οι αστρολογικές συμβουλές που ακολουθούν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όταν εξετάζουμε χάρτες που αναφέρονται στο θέμα της εύρεσης εργασίας.

Έτσι, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει:

- Ο κυβερνήτης του 1ου οίκου ή η Σελήνη να σχηματίζουν όψη με τον Ήλιο, που είναι ο φυσικός σημειοδότης των εργοδοτών, ή με τον κυβερνήτη του 10ου.
- Ο κυβερνήτης του 10ου να είναι τοποθετημένος στον 10ο. Αν δεν είναι, να κάνει όψη με την ακμή του 10ου.
- Ο κυβερνήτης του 1ου οίκου η Σελήνη, ελεύθερη από προσβολές, να είναι τοποθετημένη στον 10ο. Οι θέσεις αυτές θεωρούνται οι ιδανικότερες σε ένα χάρτη.
- Ο κυβερνήτης του 10ου οίκου να βρίσκεται στον 1ο και να είναι ταχύτερος από τον κυβερνήτη του 1ου.
Η περίπτωση αυτή θεωρείται πολύ καλή, διότι η εργασία προσφέρεται στον ενδιαφερόμενο. Το ιδεώδες είναι οι δύο βασικοί σημειοδότες να έχουν και ευνοϊκή όψη μεταξύ τους.
- Ο κυβερνήτης του 10ου να βρίσκεται στον 1ο οίκο με καλή όψη με τους ευμενείς πλανήτες.
- Ο κυβερνήτης του 10ου να έχει κάποιο είδος υποδοχής με τον κυβερνήτη του 1ου ή την Σελήνη.
- Ο κυβερνήτης του 1ου να πηγαίνει για σύνοδο με τον κυβερνήτη του 10ου οίκου, χωρίς να εμποδίζεται η να απογοητεύεται από την παρέμβαση άλλου πλανήτη εξαιτίας των φαινομένων της παρεμπόδισης, της ματαίωσης κλπ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ερωτών θα πάρει τη θέση, αλλά θα χρειαστεί να παλέψει γι’ αυτό.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι:

- Η μεταφορά ή η συλλογή φωτός μεταξύ των δύο σημειοδοτών δείχνει ότι ο στόχος του ερωτώντος θα επιτευχθεί με τη βοήθεια κάποιου τρίτου ανθρώπου, με την προϋπόθεση ότι ο πλανήτης που μεσολαβεί για το σκοπό αυτό δεν προσβάλλεται.

- Οι πλανήτες, που εκπροσωπούν φίλους και γνωστούς του ερωτώντας και βρίσκονται σε όψη εξαγώνου ή τριγώνου με τον κυβερνήτη του 10ου, είναι σημαντικοί και είναι αυτοί που θα προσφέρουν τη βοήθειά τους, για την απόκτηση της θέσης.

- Ένας δυσμενής πλανήτης χωρίς καμία υποδοχή, σε όψη τετραγώνου ή αντίθεσης με τον κυβερνήτη του 1ου ή τη Σελήνη, παρεμβαίνει αρνητικά στην υπόθεση και δείχνει ότι υπάρχουν προβλήματα ή άτομα που εμποδίζουν τον ερωτώντα να πάρει τη δουλειά. Η φύση του πιθανού προβλήματος θα κριθεί από τον πλανήτη που δημιουργεί το πρόβλημα και από τον οίκο που αυτός κυβερνά.

- Αν ο Κρόνος ή ο Άρης βρίσκονται στο 10o οίκο και έχουν θεμελιώδεις τίτλους, ενώ παράλληλα ο κυβερνήτης του 10ου σχηματίζει συγκλίνουσα όψη μαζί τους, ο ερωτών μπορεί να πάρει τη θέση, αλλά θα χρειαστεί να υπερνικήσει πρώτα απ' όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν.

- Ένας ευμενής πλανήτης τοποθετημένος στον 1ο ή στο 10ο οίκο, που συνδέεται με όψη με τον κυβερνήτη του 1ου ή τη Σελήνη, δίνει πολλές ελπίδες για την απόκτηση της δουλειάς από τον ερωτώντα.

- Μία από τις πιο επιθυμητές ενδείξεις είναι οι δύο σημειοδότες να κάνουν καλή όψη μεταξύ τους και η Σελήνη να σχηματίζει συγκλίνουσα όψη με έναν από αυτούς.

- Το ιδεώδες είναι η Σελήνη να σχηματίζει αποχωρίζουσα όψη με τον κυβερνήτη του 10ου οίκου και συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 1ου.

-Αν υπάρχει ευνοϊκή όψη μεταξύ του κυβερνήτη του 1ου και του κυβερνήτη του 4ου, θα βοηθήσει πολύ στην απόκτηση της θέσης.

- Αν ο κυβερνήτης του 1ου οίκου κάνει όψη με τον κυβερνήτη του 4ου και ο κυβερνήτης του 4ου με τον κυβερνήτη του 10ου, το ζητούμενο θα πραγμα-τοποιηθεί μετά από μεγάλο αγώνα και καθυστερήσεις, όταν πια ο ερωτών θα έχει αποθαρρυνθεί.

Για να υπάρξουν άμεσα και επιτυχή αποτελέσματα στο θέμα της απόκτησης μιας εργασιακής θέσης, πρέπει ο σημειοδότης του ζητουμένου να είναι τοποθετημένος σε γωνιακό οίκο. Οι διάδοχοι οίκοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα, ενώ οι κατιόντες οίκοι σημαίνουν μεγάλες καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.

Όταν ο ερωrών εργάζεrαι ήδη και φοβάται πιθανή απόλυσή του

(Α Key to the Whole Art of Astrology, βιβλίο 2ο, σελ. 227)

- Αν υπάρχει ευνοϊκή όψη ή υποδοχή μεταξύ των σημειοδοτών, δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει ο ερωτών τη θέση του. Ειδικά δε, αν ο κυβερνήτης του

1ου οίκου ή η Σελήνη σχηματίζουν ευνοϊκή όψη με το Δία ή την Αφροδίτη στο 10ο.

- Αν ο σημειοδότης του ερωτώντας βρίσκεται σε δυσμενή όψη με πλανήτες που έχουν φιλική υποδοχή μεταξύ τους ή βρίσκονται σε όψη εξαγώνου ή τριγώνου με τον Ήλιο ή τον κυβερνήτη του 10ου, τότε ο ερωτών κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του εξαιτίας των προσώπων που σημειοδοτούνται από τους πλανήτες αυτούς.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved