Φήμες: Αληθεύουν ή όχι;

Πώς το καταλαβαίνουμε μέσα από ένα ωριαίο χάρτη;

Φήμες: Αληθεύουν ή όχι;

(C.A., βιβλίο 2ο, σελ. 193-194)

Untitled

- Αν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, η Σελήνη ή ο κυβερνήτης της βρίσκονται σε γωνιακό οίκο και σταθερό ζώδιο ή αν κάποιος από αυτούς βρίσκεται σε διάδοχο οίκο και σταθερό ζώδιο ή σχηματίζει τρίγωνο ή εξάγωνο με τους ευμενείς και τον Ήλιο, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι φήμες είναι αληθινές.

- Αν όμως βρούμε τον κυβερνήτη του ωροσκόπου να προσβάλλεται από δυσμενείς πλανήτες ή τοποθετημένο σε κατιόντα οίκο, οι φήμες είναι ψευδείς και δεν αληθεύουν, έστω κι αν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι πολύ δυνατός στο ζώδιο που βρίσκεται.

- Οι φήμες είναι ως επί το πλείστον αληθείς όταν οι γωνιακοί οίκοι, η Σελήνη και ο Ερμής βρίσκονται σε σταθερά ζώδια, και επιπλέον η Σελήνη και ο Ερμής αποχωρίζονται από δυσμενή πλανήτη και συγκλίνουν προς ένα ευμενή ο οποίος είναι επίσης τοποθετημένος σε γωνιακό οίκο.

- Οι κακές φήμες αληθεύουν όταν οι ακμές του 4ου και του 10ου οίκου είναι σε σταθερά ζώδια και έχουν οποιοδήποτε είδος υποδοχής με τη Σελήνη.

- Αν ο Ερμής προσβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο ή είναι ανάδρομος ή προσβάλλεται από τον πλανήτη με τον οποίο τείνει να σχηματίσει όψη ο ίδιος ή η Σελήνη και, πάνω απ' όλα, εάν ένας από τους δύο αυτούς πλανήτες (η Σελήνη ή ο Ερμής) είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, τότε οι άσχημες φήμες δεν ισχύουν.

- Αν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου ή καμένος, το θέμα δεν διαδίδεται, αλλά κρατείται μυστικό και πολύ λίγοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved