Παράδειγμα Ωριαίου χάρτη από το Christian Astrology

Ένας αντιπροσωπευτικός χάρτης από το C.A. για να δούμε τον τρόπο σκέψης και ερμηνείας του συγγραφέα

Παράδειγμα Ωριαίου χάρτη από το Christian Astrology

(βιβλίο 2ο σελ. 471)

«Πότε θα αποφυλακιστεί ο σύζυγος μου;»

C A 1

Εδώ παρατίθεται ένας αντιπροσωπευτικός χάρτης από το C.A. για να δούμε τον τρόπο σκέψης και ερμηνείας του συγγραφέα. Επελέγη με κριτήριο την ευκολία με την οποία έδινε απάντηση και την συντομία του.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στο βιβλίο είναι 19 Οκτωβρίου 1645, 7:20 μ.μ., Λονδίνο. Αφού προστεθούν 10 μέρες για την αλλαγή στο γρηγοριανό ημερολόγιο, τα στοιχεία του χάρτη μετατρέπονται σε:

29 Οκτωβρίου 1645, Λονδίνο, 18.55 GMT.

Η μικρή αλλαγή στην ώρα ήταν αναγκαία, ώστε ο υπολογιστής να μπορέσει να μας δώσει την ίδια μοίρα στον ωροσκόπο με τον αυθεντικό χάρτη.

Η ερώτηση αφορά σε θέμα 12ου οίκου. Επρόκειτο για την σύζυγό ενός φυλακισμένου, η οποία απευθύνθηκε στο συγγραφέα του C.A. προκειμένου να μάθει πότε θα αποφυλακιστεί ο άντρας της.

Ημέρα Κρόνου, πλανητική ώρα Σελήνης.

Ο Δίας που κυβερνά τον έβδομο οίκο, είναι ο σημειοδότης του συζύγου της. Είναι τοποθετημένος στον Καρκίνο, ανάδρομος και προσφάτως, αν όχι την προηγούμενη ημέρα από την ερώτηση, έκανε τρίγωνο με τον Ήλιο.

Η Σελήνη σχηματίζει συγκλίνον εξάγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο και κατόπιν τρίγωνο με το Δία και μάλιστα με δυνατή υποδοχή μαζί του. Ο Lilly αναφέρει πως από τις όψεις αυτές συμπέρανε ότι η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει στο βασιλιά ή κάποιον άλλο για να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του άντρα της. Και αυτό γιατί ήταν σίγουρος ότι ο άντρας της ή είχε ήδη αποφυλακιστεί ή θα αποφυλακιζόταν τις επόμενες 3 ημέρες, από κάποιο άτομο με εξουσία, το οποίο θα αντιπροσωπεύεται από τον Ήλιο, ή από κάποιον διοικητή που θα τον τροφοδοτούσε με ό,τι χρειαζόταν.

Η αλήθεια είναι ότι απέκτησε την ελευθερία του, όταν αυτοί που τον φρουρούσαν αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια μίας μάχης. Απελευθερώθηκε από έναν τίμιο συνταγματάρχη, ο οποίος, πολύ γενναιόδωρα, του έδωσε χρήματα και όλα τα απαραίτητα.

Η εξέλιξη αυτή των πραγμάτων ερμηνεύεται με βάση το ότι ο Δίας είναι σε έξαρση, ανάδρομος, σε παρορμητικό ζώδιο και σε τρίγωνο με τον Ήλιο. Όλα αυτά σε συνδυασμό δείχνουν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φυλάκισης, αφού ο Ήλιος κυβερνά τον 4ο οίκο και το τρίγωνο ήταν ακρίβειας.

Σημ.1: Εδώ η Σελήνη έχει αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο με τον Δία (Σελήνη στους Ιχθύς και Δίας στον Καρκίνο).

Σημ.2: Εύκολα παρατηρούμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτηκε ο Lilly και κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα: είδε το αποχωρίζον τρίγωνο του Ήλιου από το Δία και έτσι συμπέρανε ότι ο σύζυγος είχε ήδη αποφυλακιστεί

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved