Από πόσους τόμους αποτελείται το Christian Astrology και τι περιλαμβάνουν

Το Christian Astrology κυκλοφορούσε μόνο σε 6 αντίτυπα και αυτά βρίσκονταν σε χέρια συλλεκτών ή εξειδικευμένων βιβλιοθηκών

Από πόσους τόμους αποτελείται το Christian Astrology και τι περιλαμβάνουν

α) Ο πρώτος τόμος (128 σελίδες), περιέχει οδηγίες για την κατάστρωση ενός ωροσκοπίου. Περιγράφει τα ζώδια, τους πλανήτες και τους οίκους.

β) Ο δεύτερος τόμος (358 σελίδες) περιεριέχει κανόνες για την Ωριαία αστρολογία, ερμηνείες και παραδείγματα χαρτώv. Ο τόμος αυτός αποτελεί την ''καρδιά" της εργασίας του Lilly όσον αφορά στην Ωριαία αστρολογία.

γ) Ο τρίτος τόμος (375 σελίδες) περιέχει κανόνες ερμηνείας του γενέθλιου ωροροσκοπίου, προόδους, διόρθωση διόρθωση ώρας και μεθόδους πρόβλεψης.

Οφείλουμε, βέβαια, να γνωρίζουμε ότι στα μέσα του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν βιβλία διαθέσιμα για να διδαχθεί η Ωριαία Αστρολογία. Για παράδειγμα, το Christian Astrology κυκλοφορούσε μόνο σε 6 αντίτυπα και αυτά βρίσκονταν σε χέρια συλλεκτών ή εξειδικευμένων βιβλιοθηκών. Η πλειοvότητα των αστρολόγων δεν γνώριζαν ποιοι είναι οι κανόνες της Ωριαίας Αστρολογίας. Ένας αστρολόγος, ο Zadkiel, ξαναέγραψε το Chrίstίan Astrology στα μέσα του 19ου αιώνα, αλλάζοντας όλους τους κανόνες και τις ιδέες που ο Lilly είχε καταγράψει. Η ζημιά είχε γίνει. Κανένας δεν χρησιμοποιούσε τους σωστούς κανόνες και αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό παρά μόνο το 1980, όταν η Olivia Barclay ανακάλυψε σε ένα παλαιοπωλείο ένα από τα αυθεντικά πρωτότυπα και το βιβλίο αυτό ανατυπώθηκε και δόθηκε προς χρήση στους ενδιαφερόμενους, όπως ακριβώς ήταν στην πρωτότυπη έκδοση.

Επιλογή συμβουλών από το Chrίstian Astrology για την καλύτερη ερμηνεία ενός χάρτη

(βιβλίο 2ο, σελ. 298-302)

  1. Η εργασία του αστρολόγου δεν θα τύχει εκτιμήσεως από τον ερωτώντα εάν ο Κρόνος ή ο Άρης βρίσκονται στο 10ο οίκο, ή αν είναι περιπλανώμενοι ή προσβάλλονται. Το ίδιο θα ισχύσει αν ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στο 10ο οίκο.
  2. Μην εμπιστεύεστε τους χάρτες, όπου στον Ωροσκόπο ανατέλουν οι μικρές ή οι μεγάλες μοίρες ενός ζωδίου. Διότι, αν ανατέλουν μικρές μοίρες, τα θέματα που αφορά ο χάρτης δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί, ενώ αν ανατέλλουν οι τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου η υπόθεση που αφορά ο χάρτης έχει ήδη κριθεί και είναι πιθανόν ο ερωτών να ασχολείται ήδη με άλλα θέματα· ίσως όμως να μην είναι και σίγουρος για την επιτυχία του θέματος, για το οποίο ρωτά. Όπως και να έχει όμως, καλό θα είναι να μην ασχοληθείτε καθόλου με αυτό το χάρτη.
  3. Πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στη Σελήνη, αν είναι σε καλή και δυνατή θέση ή όχι. Είναι πολύ καλύτερα να προσβάλλεται ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου παρά η Σελήνη, επειδή η κίνηση και οι μελλοντικές όψεις της μας δείχνουν τη δύναμη όλων των άλλων πλανητών, καθώς και του ενός πλανήτη προς τον άλλον.
  4. Προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατάσταση του Κρόνου και του Άρη, όπου κι αν βρίσκονται σε κάθε ερώτηση, διότι ο Κρόνος από τη φύση του είναι υπερβολικά κρύος πλανήτης και ο Άρης πολύ ζεστός. Οι φυσιολογικές τους ιδιότητες δείχνουν βραδύτητα και αδυναμία στη λειτουργία τους, εκτός αν βρίσκονται σε υποδοχή με τη Σελήνη.
  5. Επίσης προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατάσταση του Δία και της Αφροδίτης, οι οποίοι είναι από τη φύση τους ευμενείς και ήπιοι και δεν προδιαθέτουν για κακό, εκτός αν προσβάλλονται συμπτωματικά μέσα στο χάρτη. Όταν οι δύο αυτοί πλανήτες είναι σημειοδότες μπορούν να προχωρήσουν την υπόθεση, έστω και αν δεν υπάρχει υποδοχή μεταξύ τους. Αλλά, πολύ καλύτερα, φέρουν εις πέρας την υπόθεση του χάρτη όταν τείνουν σε τρίγωνο ή εξάγωνο μεταξύ τους ή ενδυναμώνονται από θεμελιώδεις δυνάμεις.
  6. Σε ερωτήσεις όπου οι σημειοδότες αντιπροσωπεύονται από τους ευμενείς, όλα θα πάνε καλά· το αντίθετο θα συμβεί με τους δυσμενείς. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του ανάλογα.
  7. Δείτε από ποιον πλανήτη αποχωρίζεται η Σελήνη. Ο πλανήτης αυτός θα δείξει τι έχει προηγηθεί. Αν είναι ευμενής έχει συμβεί κάτι καλό, ενώ αν είναι δυσμενής έχει συμβεί κάτι άσχημο. Λαμβάνουμε, βέβαια, πάντα υπόψιν και την φύση των οίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
  8. Η πρώτη όψη που θα σχηματίσει η Σελήνη δείχνει την παρούσα κατάσταση σχετικά με το θέμα της ερώτησης. Αν σχηματίζει ευνοϊκή όψη με ευμενή πλανήτη και είναι τοποθετημένη σε καλό οίκο, δίνει ελπίδες για θετικά αποτελέσματα.
  9. Όταν η Σελήνη τείνει σε όψη με πλανήτη στην πτώση του, δείχνει κακή ψυχολογική κατάσταση, αγωνία, προβλήματα ή δυσκολίες και καθυστερήσεις στην εκπλήρωση του ζητούμενου.
  10. Όταν ένας σημειοδότης πλανήτης είναι είτε ανάδρομος είτε στάσιμος αλλά έτοιμος να αναδρομήσει δηλώνει ότι θα υπάρξουν εμπόδια στην υπόθεση της ερώτησης, ασυμφωνία και αντιφάσεις.
  11. Ένας πλανήτης αργός σε κίνηση καθυστερεί το ζητούμενο, το οποίο δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Η φύση του ζωδίου όπου βρίσκεται αυτός ο πλανήτης θα βοηθήσει πολύ στην κρίση για την υπόθεση του χάρτη.
  12. Όταν οι δυσμενείς πλανήτες σημειοδοτούν οτιδήποτε άσχημο μέσα στο χάρτη, κοιτάξτε αν έχουν κάποια όψη με τους ευμενείς, διότι το κακό στην περίπτωση αυτή μετριάζεται. Το αντίστοιχο θα συμβεί όταν η Αφροδίτη και ο Δίας είναι σημειδότες και σχηματίζουν όψη με τους δυσμενείς, οπότε ελαττώνεται η ευνοϊκή τους επίδραση.
  13. Όταν σημειοδότες είναι οι ευμενείς και βρίσκονται σε κατιόντα οίκο, χωρίς θεμελιώδεις δυνάμεις και χωρίς όψη με τον Ωροσκόπο ή είναι ανάδρομοι, τότε η ευνοϊκή τους επίδραση εμποδίζεται και δε λειτουργούν επαρκώς, εκτός αν υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαία υποδοχή.
  14. Όταν όμως σημειοδότες είναι οι δυσμενείς, ακόμα κι αν υπάρχει αμοιβαία υποδοχή, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό.
  15. Όταν οι δυσμενείς Κρόνος και Άρης βρεθούν στο ζώδιο τους, την έξαρση τους, την τριπλότητα τους ή σε γωνιακό οίκο και είναι σημειοδότες της ερώτησης, τότε το ζητούμενο θα επιτευχθεί.
  16. Ένας περιπλανώμενος πλανήτης, εφόσον στερείται εντελώς θεμελιωδών δυνάμεων, είναι αναφισβήτητα δυσμενής. Όταν όμως ένας πλανήτης έχει θεμελιώδεις δυνάμεις, δεν έχει δυσμενή επίδραση, επειδή μοιάζει σαν κάποιον με ευγενική ψυχή που έχει τους εχθρούς στα χέρια του αλλά απαξιοί να τους βλάψει.
  17. Μην επαφίεστε στη βοήθεια των ευμενών πλανητών, εκτός αν έχουν θεμελιώδεις δυνάμεις, επειδή τότε είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν την υπόθεση. Διαφορετικά, αποδίδουν το ήμισυ των δυνατοτήτων τους.
  18. Προσοχή στην κρίση σας, όταν ο σημειοδότης της υπόθεσης καίγεται ή βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, αφού τίποτα ευνοϊκό δεν προμηνύεται ούτε είναι ικανός να βοηθήσει στην εκπλήρωση του ζητούμενου.
  19. Όταν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου δεν έχει θεμελιώδεις τίτλους και είναι τοποθετημένος σε κατιόντα οίκο, δηλώνει ότι ο ερωτών είναι απελπισμένος σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις του.
  20. Δείτε με ποιο πλανήτη έχει όψη ο σημειοδότης και αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται ανατολικά ή δυτικά του Ηλίου. Αν πρόκειται για τους Κρόνο, Δία, Άρη καI βρεθούν ανατολικοί, τότε το ζητούμενο εκπληρώνεται συντομότερα, ενώ, αν είναι δυτικοί, η έκβαση είναι πιο αργή. Το αντίθετο θα συμβεί με την Αφροδίτη και τον Ερμή.
  21. Ελέγξτε αν η μοίρα (°) του Ωροσκόπου ή το σημείο όπου βρίσκεται τοποθετημένος κάποιος από τους σημειοδότες βρίσκεται στη μοίρα της προσεχούς έκλειψης. Ακόμα κι αν η υπόθεση πρόκειται να ολοκληρωθεί ικανοποιητικά, θα παρουσιαστούν μεγάλες δυσκολίες στην επίτευξή της.
  22. Αν ο κυβερνήτης του ζητούμενου ή η Σελήνη βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο από αυτό που κυβερνά, όπως ο Ερμής στον Τοξότη ή τους Ιχθύς, τότε ο ερωτών δεν έχει ελπίδες για επιτυχή έκβαση του ζητούμενου, απογοητεύεται και τελικά χάνει το ενδιαφέρον του.
  23. Εξετάστε πολύ προσεκτικά τον πλανήτη ο οποίος εμποδίζει το σημειοδότη του ζητούμενου να φέρει εις πέρας την υπόθεση: ποιον οίκο κυβερνά και πού βρίσκεται. Από τη φύση του οίκου ή από το πρόσωπο που σημειοδοτεί ο οίκος αυτός, θα συμπεράνουμε από πού προέρχεται το εμπόδιο.
  24. Οι δυσμενείς όψεις της Σελήνης είναι πολύ σημαντικές. Η χειρότερη θέση της είναι όταν βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο επειδή καίγεται απ' αυτόν. Οι όψεις της Σελήνης με τους δυσμενείς Άρη και Κρόνο την αποδυναμώνουν επίσης, αλλά όχι όσο το κάψιμό της από τον Ήλιο.
  25. Αν οι δύο σημειοδότες πλανήτες σχηματίζουν σύνοδο μεταξύ τους και μάλιστα σε ζώδιο που συμφωνεί με τη φύση των δύο πλανητών, τότε το ζητούμενο έρχεται εις πέρας με ευκολία.
  26. Πάντοτε να ελέγχετε τον Κλήρο της Τύχης. Αν έχει θεμελιώδεις τίτλους, σε όποιο οίκο κι αν βρίσκεται, τότε ο ερωτών έχει οφέλη από ανθρώπους ή καταστάσεις, τα οποία προσδιορί-ζονται από τον οίκο αυτό. Αν όμως ο Κλήρος έχει έλλειψη θεμελιωδών δυνάμεων, θα συμβεί το αντίθετο.
  27. Σε ερωτήσεις σχετικές με γάμο, αν βρεθεί δυσμενής πλανήτης τοποθετημένος στον 7ο οίκο, τότε ο γάμος κυνδυνεύει. Εκτός, αν αυτός ο πλανήτης, στο γενέθλιο ωροσκόπιο, είναι ο σημειοδότης του ατόμου που εκπροσωπείται από τον 7ο οίκο.
  28. Αν βρεθούν ο Δίας και η Αφροδίτη με θεμελιώδεις δυνάμεις σε έναν οίκο, θα υπάρξουν οφέλη από τον τομέα που εκπροσωπεί ο οίκος αυτός: π.χ. αν βρίσκονται στον 3ο, θα υπάρξουν οφέλη από τα αδέλφια, στον 4ο από τον πατέρα ή από ακίνητα, στον 5ο από τις τέχνες κ.λπ.
  29. Προσοχή χρειάζεται να δοθεί σε ανθρώπους ή πράγματα που σχετίζονται με τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός. Ο ερωτών θα ζημιωθεί, θα δημιουργηθούν σκάνδαλα ή θα δυσφημιστεί από όσους σημειοδοτούνται από τον συγκεκριμένο οίκο.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved