Λίγα λόγια γύρω από το βιβλίο του William Lilly, Christian Astrology (C.A)

Το πρώτο αστρολογικό βιβλίο που γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα

Λίγα λόγια γύρω από το βιβλίο του William Lilly, Christian Astrology (C.A)

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 1647. Η δεύτερη, το 1659. Εδώ πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι είναι το πρώτο αστρολογικό βιβλίο που γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα. Ως τότε, όλα όσα ήταν γνωστά περί αστρονομίας και αστρολογίας ήταν γραμμένα κατά πλειοψηφία στην αρχαία ελληνική, τη λατινική και την αραβική γλώσσα.

Αν κάποιος θέλει να μελετήσει τους χάρτες στους οποίους αναφέρεται ο Lilly στο C.A., θα χρειαστεί να τους καταστρώσει εκ νέου, αφού είναι απαραίτητο να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Άρα, πρέπει να προσθέσει 10 ημέρες σε κάθε ημερομηνία, έχοντας επιπλέον υπόψη ότι εκείνη την εποχή η ημερομηνία άλλαζε το μεσημέρι και όχι τα μεσάνυχτα, όπως γίνεται σήμερα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάμε ότι οι χάρτες με πρωινή ώρα είχαν υπολογιστεί για την προηγούμενη ημέρα.

Επίσης, η Πρωτοχρονιά ήταν στις 25 Μαρτίου και όχι την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχουν μόνο δύο χάρτες από το C.A., στους οποίους οι υπολογισμοί του Lilly δεν ανταποκρίνονται εντελώς στη μετατροπή που σας προτείνουμε, και βρίσκονται στις σελ. 397 και 471. Αν μετατρέψουμε τις ώρες σε 9:02 π.μ. και 6:53 μ.μ. αντίστοιχα, οι χάρτες που προκύπτουν θα είναι οι σωστοί.

Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη ακολουθεί μια έτοιμη λίστα με τις ημερομηνίες και τις ώρες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να έχουμε υπολογισμένους με ακρίβεια ολους τους χάρτες του C.A.:

WiiliamLily1
WiiliamLily2

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved