Ορισμός της κατάστασης ενός πλανήτη σε Hayz

Ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση Hayz όταν είναι: αρσενικός, ημερήσιος σε αρσενικό ζώδιο, πάνω από τον ορίζοντα

Ορισμός της κατάστασης ενός πλανήτη σε Hayz

Μια άλλη κατάσταση, σύμφωνα με την οποία ένας πλανήτης πληροί τις προυποθέσεις για να είναι εντός ομάδας (sect), είναι να βρίσκεται στην κατάσταση Hayz. Ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση Hayz όταν είναι: αρσενικός, ημερήσιος σε αρσενικό ζώδιο, πάνω από τον ορίζοντα και, επίσης, όταν είναι: θηλυκός, νυκτερινός σε θηλυκό ζώδιο, κάτω από τον ορίζοντα. Τα παραδείγματα που ακολουθούν, είναι αντιπροσωπευτικά για πλανήτες σε κατάσταση Hayz:

  • Κρόνος στο Ζυγό, σε ημερήσιο ωροσκόπιο, πάνω από τον ορίζοντα.
  • Αφροδίτη στον Ταύρο, σε νυκτερινό ωροσκόπιο, κάτω από τον ορίζοντα.
  • Δίας στον Τοξότη, σε ημερήσιο ωροσκόπιο, πάνω από τον ορίζοντα.
HYAZ1

Σύμφωνα με τα παραπάνω, παρατηρούμε ότι με τον Άρη δημιουργείται μια περίεργη εξαίρεση στον ορισμό του Hayz. Κι αυτό γιατί, ενώ ο Άρης ανήκει στη νυκτερινή ομάδα πλανητών, είναι αρσενικός πλανήτης. Για τον Άρη ειδικά, υπάρχουν σε χρήση δύο συστήματα. Το αρχαιότερο σύστημα θεωρούσε ότι ο Άρης ήταν σε Hayz όταν βρισκόταν σε νυκτερινό ωροσκόπιο, πάνω από τον ορίζοντα και σε θηλυκό (νυκτερινό) ζώδιο. Το νεότερο σύστημα δέχεται τον Άρη σε νυκτερινό ωροσκόπιο, κάτω από τον ορίζοντα και σε αρσενικό ζώδιο, αναγνωρίζοντας την ιδιότητα του Άρη, που είναι ζεστή και ξηρή.

Όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες πρέπει να είναι στο φως τους και οι αρσενικοί πλανήτες να είναι τοποθετημένοι σε αρσενικά ζώδια, ενώ οι θηλυκοί σε θηλυκά.

Έτσι, λοιπόν, ο Ήλιος, ο Δίας και ο Κρόνος θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κατάσταση Hayz σε ημερήσια ωροσκόπια, ενώ η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης σε νυκτερινά. Ο Ερμής δεν βρίσκεται ποτέ σε κατάσταση Hayz. Στην Ωριαία αστρολογία, όταν ένας σημειοδότης πλανήτης βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση είναι ικανός να επιφέρει θετικό αποτέλεσμα στην υπόθεση του χάρτη. Το Hayz είναι ισχυρότερο από το "φως” και ενισχύει τη δύναμη ενός πλανήτη, ο οποίος δεν έχει άλλη θεμελιώδη δύναμη παρά μόνο από πρόσωπο.

Ο λόγος που στην πλειονότητά τους οι αστρολόγοι σήμερα δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ομάδες των πλανητών, όταν μελετούν και ερμηνεύουν ένα χάρτη, είναι ότι η "αίρεσις” των πλανητών έγινε γνωστή και μπήκε πάλι σε χρήση τα τελευταία χρόνια, αφότου άρχισαν οι μεταφράσεις του Project Hindsight. Ο αραβικός όρος Hayz διατηρείται εδώ επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί o αντίστοιχος ελληνικός όρος.

Οι τελευταίοι αστρολόγοι στην ιστορία που γνώριζαν και εφάρμοζαν αυτήν την τεχνική, εξέλιπαν στις αρχές της Αναγέννησης.

HYAZ2

Αστρονόμος της αρχαιότητας πραγματοποιεί μετρήσεις με τον αστρολάβο

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved