Το φαινόμενο της Πολιορκίας (Besiegement)

Πότε το συναντάμε σε έναν ωριαίο χάρτη;

Το φαινόμενο της Πολιορκίας (Besiegement)

Το φαινόμενο της πολιορκίας συμβαίνει, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στους δύο δυσμενείς πλανήτες Άρη και Κρόνο, π.χ. Κρόνος στις 15° Κριού, Άρης στις 10° Κριού και Αφροδίτη στις 13° Κριού.

Εδώ, η Αφροδίτη είναι πολιορκημένη. Αν αυτή η όψη βρεθεί σε ωριαίο χάρτη και ο πολιορκημένος πλανήτης συμβεί να είναι σημειοδότης, τότε θεωρείται σαν να βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης (βλ. χάρτη σελ. 394). Στην Ωριαία αστρολογία το αντικείμενο ή το πρόσωπο που σημειοδοτείται από έναν πλανήτη σε πολιορκία βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Είναι προ διλήμματος, δεν ξέρει, δηλαδή, αν πρέπει να πάει μπρος ή πίσω, επειδή και οι δύο καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει, είναι πολύ δύσκολες. Το φαινόμενο της πολιορκίας θεωρείται από τις χειρότερες θέσεις στην Ωριαία και η αρνητική του επίδραση είναι τόσο ισχυρή, ώστε ο πολιορκημένος πλανήτης βαθμολογείται με -5.

Σημείωση: Για να έχει ισχύ το φαινόμενο της πολιορκίας, απαραίτητη προυπόθεση είναι ο πολιορκημένος πλανήτης να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Άρη και τον Κρόνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved