Το φαινόμενο της Υπαναχώρησης (Refranation)

Πότε το συναντάμε σε έναν ωριαίο χάρτη;

Το φαινόμενο της Υπαναχώρησης (Refranation)

Υπαναχώρηση (Refranation)

Υπάρχει άλλος ένας τρόπος παρεμπόδισης, ο οποίος ονομάζεται υπαναχώρηση. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν οι δύο σημειοδότες πλανήτες τείνουν να έλθουν σε όψη για να επιτευχθεί ο σκοπός της ερώτησης, αλλά πριν η όψη τους ολοκληρωθεί, o γρηγορότερος πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, με αποτέλεσμα η υπόθεση την οποία αφορά ο χάρτης, να μην έχει το ποθητό τέλος. Αυτό θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να σημαίνει ότι ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύεται από το γρήγορο πλανήτη, αλλάζει γνώμη και "κάνει πίσω” για διάφορους προσωπικούς του λόγους. Είναι, επίσης, πολύ πιθανό να γυρίσει σε μια προηγούμενη κατάσταση της ζωής του, την οποία θεωρεί πως είναι προτιμότερη ή καλύτερη από την παρούσα.

Το φαινόμενο της υπαναχώρησης ισχύει και στην περίπτωση που ο γρήγορος πλανήτης είναι ήδη ανάδρομος και επανέρχεται σε ορθή φορά. Έτσι — εξαιτίας της επαναφοράς του σε ορθόδρομη πορεία— δεν ολοκληρώνεται η όψη μεταξύ των δύο σημειοδοτών αφού δεν έρχονται ποτέ σε επαφή.

ypapaxwrisi1
ypapaxwrisi2

Σημ. 1. Ελάχιστοι σύγχρονοι αστρολόγοι έχουν κατανοήσει πλήρως την ουσιαστική ερμηνεία των όρων μεταφορά και συλλογή φωτός ή των ειδών της παρεμπόδισης. Το αποτέλεσμα είναι να γράφονται κείμενα με πολλές ανακρίβειες και αυθαίρετες ερμηνείες σχετικά με τα συγκεκριμένα πλανητικά φαινόμενα.

Η συλλογή, και η μεταφορά φωτός επιτρέπουν, στα πράγματα να συμβούν και νά ολοκληρωθούν, ενώ αντίθετα, η ματαίωση, η παρεμπόδιση και η υπαναχώρηση εμποδίζουν την πραγματοποίησή τους.

Σημ. 2. Έχει παρατηρηθεί ότι τα φαινόμενα της μεταφοράς και της συλλογής φωτός, καθώς και όλα τα είδη της παρεμπόδισης, μπορούν να λειτουργήσουν και με τους εξωκρόνιους πλανήτες, αν και η άποψη αυτή δεν έχει ακόμα καταγραφεί σε κανένα βιβλίο.

Για παράδειγμα, στο φαινόμενο της συλλογής φωτός μπορεί ο πλανήτης που συλλέγει το φως να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος αντιπροσωπεύει έναν ιερέα που με τη θρησκευτική του επιρροή αναλαμβάνει να συμφιλιώσει δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ωστόσο, ο αστρολόγος οφείλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα συμπεριλάβει τους αργούς στην ερμηνεία, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν εμφανώς στην υπόθεση του χάρτη και να περιγράφουν καταστάσεις. Και αυτό επειδή, ως γνωστόν, δεν έχουν γραφτεί πουθενά μέχρι σήμερα οι θεμελιώδεις δυνάμεις των εξωκρόνιων πλανητών. Οι πίνακες με τις θεμελιώδεις δυνάμεις αυτών των πλανητών, που κατά καιρούς προτείνονται από διάφορους αστρολόγους, δεν έχει ερευνηθεί ακόμα κατά πόσο λειτουργούν αποτελεσματικά.

Σημ. 3. Αν και η υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με την Ωριαία δεν το αναφέρει, τα φαινόμενα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι λειτουργούν εξίσου καλά και με τις αντισκιές των πλανητών (όσοι έχουν πολύχρονη εμπειρία στην Ωριαία αστρολογία, μπορούν εύκολα να το διαπιστώσουν).

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved