Η εξασθένιση των πλανητών

Οι δυσμενείς -για τους πλανήτες- θέσεις

Η εξασθένιση των πλανητών

Όπως είδαμε, οι 5 θεμελιώδεις δυνάμεις ενδυναμώνουν έναν πλανήτη. Υπάρχουν όμως και θέσεις των πλανητών σε κάποιες περιοχές του ζωδιακού, οι οποίες τους αποδυναμώνουν με αποτέλεσμα να βαθμολογούνται αρνητικά. Αυτές οι -δυσμενείς για τους πλανήτες- θέσεις είναι:

Περιπλανώμενος: Πρόκειται για τον πλανήτη ο οποίος δεν έχει καμία θεμελιώδη δύναμη και για το λόγο αυτό βαθμολογείται με -5. Όταν ένας πλανήτης έχει έστω και μία θεμελιώδη δύναμη από πρόσωπο, που βαθμολογείται με +1, δεν μπορεί να θεωρηθεί περιπλανώμενος.

Αδυναμία: Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από αυτό που κυβερνά, λέμε ότι βρίσκεται σε αδυναμία και θεωρείται εξασθενημένος. Σε έναν ωριαίο χάρτη, το άτομο που αντιπροσωπεύεται από πλανήτη σε αδυναμία, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και αδυνατεί να λειτουργήσει με όλες του τις δυνάμεις. Ο πλανήτης σε αδυναμία βαθμολογείται με -5.

Πτώση: Ένας πλανήτης βρίσκεται σε πτώση όταν είναι τοποθετημένος απέναντι από την έξαρσή του. Σε ωριαία ερώτηση σημειοδοτεί μια άτυχη κατάσταση, χωρίς βοήθεια και αδύνατη, εκτός αν ενισχύεται από μεταφορά φωτός ή από μια καλή και δυνατή όψη που θα ανακουφίσει την κατάσταση. Σε έναν ωριαίο χάρτη που αφορά αναζήτηση χαμένου αντικειμένου, αν o πλανήτης που σημειοδοτεί το αντικείμενο βρεθεί σε πτώση, τότε το αντικείμενο πιθανότατα έχει πέσει από την αρχική του θέση, η οποία ήταν ψηλά. Εάν αντιπροσωπεύει άνθρωπο, μπορεί να δείχνει ότι το άτομο αυτό βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά πλέον έχει "ξεπέσει". Η βαθμολογία ενός πλανήτη σε πτώση είναι -4.

Οι μοίρες της έξαρσης και της πτώσης των πλανητών

(C.A., βιβλίο 1ο, σελ. 102 / Πεντάτευχος, βιβλίο 1ο, κεφ. 2, στίχοι 1-2, σελ. 162)Γνωρίζουμε ότι οι πλανήτες όταν βρίσκονται σε έξαρση είναι δυνατοί και συμπεριφέρονται σαν τιμώμενοι καλεσμένοι.

Υπάρχουν συγκεκριμένες μοίρες στο ζωδιακό, όπου η έξαρση κάθε πλανήτη θεωρείται ότι έχει τη μέγιστη εκδήλωσή της. Η παράδοση θέλει τη μοίρα έξαρσης του Ήλιου στις 19° Κριού, άρα η μοίρα της πτώσης του είναι στις 19° Ζυγού.

exarsi

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved