Η χαρά των πλανητών

Πότε χαίρεται ένας πλανήτης;

Η χαρά των πλανητών

(C.A., βιβλίο Ιο, σελ. 51-56)

Πολλοί συνηθίζουν να συγχέουν τη χαρά των πλανητών με την έξαρση ενός Πλανήτη, κάτι που είναι εντελώς λανθασμένο. Oι πλανήτες απολαμβάνουν χαρά, όταν βρεθούν σε συγκεκριμένες περιοχές (οίκους) του ωροσκοπίου, στις οποίες έχουν την καλύτερη απόδοσή τους. Λέγεται τότε ότι σ' αυτούς τους οίκους χαίρονται, επειδή νιώθουν ότι βρίσκονται σε οικείο γι' αυτούς περιβάλλον.

Αναφορές στη χαρά των πλανητών βρίσκουμε σε πολλά ελληνικά αστρολογικά κείμενα, που γράφτηκαν πριν ακόμα από την εποχή του Πτολεμαίου, όπως στην Πεντάτευχο του Δωρόθεου της Σιδώνας και αλλού.

Ερμής νιώθει χαρά όταν βρίσκεται στον 1ο οίκο, επειδή είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και ο Ωροσκόπος κυβερνά το κεφάλι απ' όπου πηγάζει η ικανότητα της ομιλίας και της επικοινωνίας.

Σελήνη χαίρεται στον 3o οίκο, ειδικά όταν είναι σε παρορμητικά ζώδια, γιατί εκεί της δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψει, να τριγυρνά και σπάνια να μένει ακίνητη.

Αφροδίτη χαίρεται στον 5o οίκο, αφού είναι ο οίκος της διασκέδασης και των απολαύσεων.

Άρης χαίρεται στον 6o οίκο γιατί είναι σκληρός, τραχύς και άγριος. Ο 6ος, άλλωστε, είναι ο οίκος του κόπου και του μόχθου.

Ήλιος χαίρεται στον 9o οίκο.

Δίας χαίρεται στον 11o, τον επονομαζόμενο "Αγαθό Δαίμονα", o οποίος θεωρείται και τυχερός οίκος.

Κρόνος, που είναι φυσιολογικά ο υπεύθυνος των ταλαιπωριών και των δυσκολιών, χαίρεται υπερβολικά στο 12o οίκο των δολοπλοκιών, γνωστό και σαν "Κακό Δαίμονα".

Η χαρά των Πλανητών σε ζώδια

Εκτός από τους οίκους, οι πλανήτες απολαμβάνουν χαρά όταν βρίσκονται σε συγκεκριμένα ζώδια. Έτσι, ο Κρόνος απολαμβάνει χαρά στον Υδροχόο, ο Δίας χαίρεται στον Τοξότη, ο Άρης χαίρεται στο Σκορπιό, η Αφροδίτη στον Ταύρο και ο Ερμής έχει χαρά στην Παρθένο.

Στην Ωριαία αστρολογία η χαρά των πλανητών —είτε σε ζώδια είτε σε οίκους— έχει μεγάλη σημασία, αφού λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά την ερμηνεία του χάρτη και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος της υπόθεσης. Στην χαρά των πλανητών, τόσο στους οίκους, όσο και στα ζώδια αναφέρεται και ο Guido Bonati στο Astrologer's Guide (κανόνας 8, σελ. 5).

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved