Ο Κρόνος και οι ιδιότητές του

Είναι ημερήσιος πλανήτης, αρσενικός, δυσμενής, γήινος, κρύος-ξηρός και μελαγχολικός.

Ο Κρόνος και οι ιδιότητές του

Η πορεία του Κρόνου στο ζωδιακό κύκλο είναι 29 χρόνια και 167 ημέρες και η μέση ημερήσια ταχύτητά του είναι 0° 02

Έχει κατοικία το ζώδιο του Αιγόκερω τη νύχτα και του Υδροχόου την ημέρα και αδυναμία στον Καρκίνο και το Λέοντα. Η έξαρσή του είναι στο Ζυγό και η πτώση του στον Κριό, με ιδιαίτερη έμφαση στην 21η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά την τριπλότητα του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ημερήσιος πλανήτης, αρσενικός, δυσμενής, γήινος, κρύος-ξηρός και μελαγχολικός.

Παραδοσιακά κυβερνά τις δομές, το γράμμα του νόμου, τις οριοθετήσεις, το καθήκον και τα πρόσωπα με εξουσία. Σχετίζεται επίσης με το φόβο και τους εφιάλτες.

Όταν βρίσκεται καλά τοποθετημένος είναι εμβριθής, σοβαρός, λιγομίλητος, αξιόπιστος, πρακτικός, υπομονετικός, προσεκτικός, σταθερός, επιμελής, εργατικός, οργανωτικός, φιλομαθής, τίμιος και αυστηρός. Όταν είναι άσχημα τοποθετημένος τείνει σε υπερβολικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις, εξαιτίας συνήθως μιας βαθιά εδραιωμένης φοβίας για τη ζωή. Οι άνθρωποι με δυσαρμονικό Κρόνο είναι συχνά καταθλιπτικοί, απαισιόδοξοι, αυστηροί, σκληροί και πολλές φορές υποκριτές ή δογματικοί.

Σημειοδοτεί συνήθως άτομα με χλωμή και μελαχρινή επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά. Έχει παρατηρηθεί μετά από έρευνα πως όταν ο Κρόνος είναι στάσιμος και έτοιμος να αναδρομήσει (SRx) σημειοδοτεί άτομα με σώμα λίγο γεμάτο. Όταν όμως είναι στάσιμος και πρόκειται να γυρίσει ορθόδρομος (SD) σημειοδοτεί άτομα με σώμα παχύ, κακοφτιαγμένο και ασθενικό. Η διαφορά αυτή στην εμφάνιση παρατηρήθηκε ότι ισχύει, όταν και άλλοι πλανήτες μέσα στο ωροσκόπιο είναι στάσιμοι.

Κυβερνά τα γόνατα, τα δόντια, τα νύχια, τα μαλλιά, το δέρμα και όλο το σκελετό του σώματος. Παραδοσιακά θεωρείται ο σημειοδότης του θανάτου. Το χρώμα του είναι το σκούρο γκρι και κυβερνά τα σκούρα μέταλλα —ιδιαίτερα το μόλυβδο— και όλα τα πετρώματα με σκούρο χρώμα.

Είναι φιλικός με το Δία, τον Ήλιο και τον Ερμή και εχθρικός με τον Άρη και την Αφροδίτη.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved