Ο Δίας και οι ιδιότητές του

Είναι ο μεγαλύτερος ευμενής πλανήτης, ημερήσιος, αρσενικός, ευνοϊκός και έχει φύση ζεστή-υγρή και αιματώδη

Ο Δίας και οι ιδιότητές του

Η πορεία του Δία στο ζωδιακό είναι περίπου 12 χρόνια και η μέση ημερήσια ταχύτητά του είναι 0° 05'. Έχει κατοικία σε δύο ζώδια, τον Τοξότη κατά τη διάρκεια της ημέρας και τους Ιχθύς κατά τη διάρκεια της νύχτας, και έχει αδυναμία στους Διδύμους και την Παρθένο αντίστοιχα. Είναι σε έξαρση στον Καρκίνο και σε πτώση στον Αιγόκερω με έμφαση στη 15η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά την πύρινη τριπλότητα (Κριός, Λέων, Τοξότης) κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι ο μεγαλύτερος ευμενής πλανήτης, ημερήσιος, αρσενικός, ευνοϊκός και έχει φύση ζεστή-υγρή και αιματώδη. Θεωρείται ο πλανήτης της σοφίας, της γνώσης, της επέκτασης, των ανοιχτών οριζόντων, της ηθικής και της δικαιοσύνης. Ο Δίας υπόσχεται προστασία, αισιοδοξία, τύχη, γενναιοδωρία και όλοι οι πλανήτες, εκτός από τον Άρη, είναι φιλικοί μαζί του.

Σημειοδοτεί άνδρες μέσης ηλικίας, δικαστές, συμβούλους, επισκόπους και αρχιεπισκόπους, ιερείς, υπουργούς, δικηγόρους, μελετητές, αλλοδαπούς. Επίσης, τα δικαστήρια, τους βωμούς των εκκλησιών, τα συνέδρια. Είναι ο πλανήτης των πολλών αγαθών.

Όταν βρίσκεται σε καλή θέση σημειοδοτεί ανθρώπους οι οποίοι είναι μεγαλόψυχοι, πιστοί, δίκαιοι, ανιδιοτελείς, ευγνώμονες, φιλάνθρωποι, με ανώτερη μόρφωση και έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Επίσης, άτομα με ακεραιότητα χαρακτήρα, γενναιόδωρα, αισιόδοξα, δημοφιλή και επιτυχημένα. Έχουν συνήθως εύνοια στα τυχερά παιχνίδια.

Όταν, όμως, ο Δίας είναι άσχημα τοποθετημένος, δείχνει ανθρώπους οι οποίοι δεν δέχονται εύκολα τους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να είναι πολύ επιεικείς με τον εαυτό τους. Είναι προκλητικοί, θρασείς, με υπερβολική συμπεριφορά, απρόσεκτοι, τυχοδιώκτες, επιπόλαιοι και σπάταλοι. Ο Δίας δίνει ψηλό και ευθυτενές ανάστημα, οβάλ πρόσωπο, καλή επιδερμίδα, ψηλό μέτωπο, μεγάλα μάτια. Καλοσχηματισμένο, αν και μεγάλο, σώμα με τάση στο πάχος.

Κυβερνά τον κασσίτερο, τα σμαράγδια και τον αμέθυστο.

Όταν βρίσκεται τοποθετημένος στον Τοξότη κυβερνά τις ψηλές και ανοιχτές τοποθεσίες, τους αγρούς, τα πελάγη, τα ψηλά βουνά, τα τζάκια. Στους Ιχθύς κυβερνά τις πηγές του νερού, τα πηγάδια, τις αντλίες, ποτάμια τα οποία είναι γεμάτα με ψάρια, τα νοσοκομεία, τις φυλακές. Παραδοσιακά εξουσιάζει το συκώτι και τους μηρούς. Από τις ημέρες της εβδομάδας κυβερνά την Πέμπτη και την 1η και 8η ώρα από την ανατολή του Ήλιου.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved