Ο Ερμής και οι ιδιότητές του

Έχει φύση κρύα-ξηρή και μελαγχολική

Ο Ερμής και οι ιδιότητές του

Η ημερήσια μέση ταχύτητα του Ερμή είναι 1°23' και χρειάζεται μόνο 88 μέρες για να διανύσει ολόκληρο το ζωδιακό. Η στασιμότητά του διαρκεί μία ημέρα και η ανάδρομη πορεία του περίπου 24 ημέρες. Έχει κατοικία στους Διδύμους και την Παρθένο και αδυναμία στον Τοξότη και τους Ιχθύς. Η έξαρσή του είναι στην Παρθένο και η πτώση του στους Ιχθύς, με σημαντικότερη τη 15η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά την τριπλότητα του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αντιπροσωπεύει την επικοινωνιακή δυνατότητα και τον ανθρώπινο λόγο. Έχει φύση κρύα-ξηρή και μελαγχολική. Είναι άλλοτε αρσενικός και άλλοτε θηλυκός πλανήτης, ανάλογα με τον πλανήτη, με τον οποίο σχηματίζει σύνοδο. Σε σύνοδο με αρσενικό πλανήτη δανείζεται τις αρσενικές του ιδιότητες και λειτουργεί σαν αρσενικός και σε σύνοδο με θηλυκό πλανήτη, σαν θηλυκός.

Αν βρεθεί με ευμενείς πλανήτες έχει θετική επίδραση και το αντίστροφο ισχύει για τους δυσμενείς. Είναι ο πλανήτης της μετάδοσης των πληροφοριών και της επικοινωνίας, κυβερνά τη νόηση, τη μόρφωση, τις ξένες γλώσσες, τη λογική, τα μαθηματικά, τις στατιστικές και τα κομπιούτερ. Αν είναι καλά τοποθετημένος, σημειοδοτεί ανθρώπους κινητικούς και επικοινωνιακούς, με γρήγορη σκέψη, πνευματική εγρήγορση και ευγλωττία, καλούς ρήτορες, ερευνητές μυστηρίων και απόκρυφης γνώσης, λογικούς, διαπρεπείς σε όλες τις επιστήμες. Επίσης, άτομα που τους αρέσει να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες και είναι πολύ επινοητικοί στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Αν ο Ερμής είναι άσχημα τοποθετημένος σημειοδοτεί άτομα πονηρά, επιπόλαια, ασυνεπή, απερίσκεπτα, φλύαρα, που τείνουν σε υπερβολές στο λόγο, όπως το ψέμα, η πολυλογία και ο σαρκασμός. Συχνά η δυσαρμονία του Ερμή μπορεί να δείχνει άτομα που εκδηλώνονται με νευρικότητα, κυνισμό ή σκληρότητα.

Στην Κοσμική Αστρολογία αντιπροσωπεύει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τους διαφημιστές και τους δημοσιογράφους.

Σημειοδοτεί ψηλή, λεπτή κορμοστασιά, ψηλό μέτωπο και λεπτό μακρύ πρόσωπο, μακριά χέρια και δάχτυλα. Παραδοσιακά κυβερνά τα χέρια και τους πνεύμονες, την αναπνοή και το νευρικό σύστημα.

Πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη με ποιον πλανήτη βρίσκεται σε όψη ο Ερμής, επειδή επηρεάζεται άμεσα από αυτόν. Αν έχει όψη με τον Κρόνο είναι σοβαρός, με το Δία η σοβαρότητά του μετριάζεται, με τον Άρη είναι ορμητικός και απερίσκεπτος, με τον Ήλιο ευγενής, με την Αφροδίτη ευχάριστος και με τη Σελήνη φιλομαθής αλλά και υπερευαίσθητος.

Αγαπά την ποικιλία στα χρώματα και κυβερνά τον υδράργυρο, το μαρκασίτη, τον αχάτη και το τοπάζι. Από τις ημέρες της εβδομάδας κυβερνά την Τετάρτη και την 1η και 8η ώρα από την ανατολή του Ήλιου.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved