Η Αφροδίτη και οι ιδιότητές της

Είναι ευμενής, θηλυκή, νυκτερινή και έχει φύση κρύα-υγρή και φλεγματική

Η Αφροδίτη και οι ιδιότητές της

Η μέση ημερήσια ταχύτητα της Αφροδίτης είναι 1° 12' και μια πλήρης διαδρομή της στο ζωδιακό διαρκεί 225 ημέρες. Έχει κατοικία στον Ταύρο και το Ζυγό και αδυναμία στον Κριό και το Σκορπιό. Βρίσκεται σε έξαρση στους Ιχθύς και σε πτώση στην Παρθένο, με έμφαση στην 27η μοίρα των δύο ζωδίων. Κυβερνά τη γήινη τριπλότητα (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ευμενής, θηλυκή, νυκτερινή και έχει φύση κρύα-υγρή και φλεγματική. Είναι o πλανήτης της ευθυμίας, του κεφιού και της διασκέδασης, καθώς και της αρμονίας, της ομορφιάς και της κοινωνικότητας. Παραδοσιακά είναι ο πλανήτης της αγάπης.

Όταν η Αφροδίτη είναι καλά τοποθετημένη στον χάρτη είναι ένδειξη φυσικής ομορφιάς, καλλιτεχνικής ευαισθησίας και δημιουργικού χαρακτήρα. Επίσης, δείχνει άτομα τα οποία είναι ήσυχα, νωχελικά, κομψά, κοινωνικά, ευχάριστα, συνεργάσιμα και αποφεύγουν τις φιλονικίες. Έχουν επιτυχία στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο και αρμονική συναισθηματική ζωή. Τους αρέσει το καλό φαγητό και το ποτό. Όταν η Αφροδίτη είναι άσχημα τοποθετημένη σημειοδοτεί πρόσωπα λάγνα, οκνηρά, που δεν προσέχουν τη διατροφή τους, είναι σπάταλα, ζουν παρασιτικά, είναι ανεύθυνα, αναποφάσιστα και ευεπηρέαστα. Επίσης, άτομα που δεν είναι καλοί συνεργάτες και διαθέτουν έλλειψη πρακτικότητας.

Τα άτομα υπό την επίδραση της Αφροδίτης έχουν ωραία, καλοσχηματισμένα σώματα που συνήθως έλκουν τους άλλους. Όταν η Αφροδίτη είναι στον Ταύρο δείχνει άτομα που τους αρέσει η ομορφιά και η καλαισθησία, αλλά και άτομα πολύ πείσμονα. Στο Ζυγό, η Αφροδίτη σημειοδοτεί άτομα με ψηλή ευθυτενή κορμοστασιά, που έχουν απαλή φωνή και τους αρέσουν οι μελωδικοί ήχοι. Κυβερνά το χαλκό και το μπρούντζο, τα σμαράγδια, το άσπρο και κόκκινο κοράλλι, το αλάβαστρο και το λάπις λάζουλι.

Παραδοσιακά εξουσιάζει το λαιμό, το θύμο αδένα, τα νεφρά και την εξωτερική εμφάνιση. Από τις ημέρες της εβδομάδας κυβερνά την Παρασκευή και την 1η και 8η ώρα από την ανατολή του Ήλιου.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved